Gemiddelde klanttevredenheid
8,3

Systeembeheerder opleidingen studies

Systeembeheerder; Welke opleidingen zijn er in Nederland?
Om Systeembeheerder te worden zijn er in Nederland verschillende opleidingen en carrière paden. Ik zal hieronder de meest voorkomende opleidingen Systeembeheerder belichten.

blog_image:article_ictcar_15736418945dcbdea611c75.jpg:end_blog_image

Studie HBO Informatica 
Zoals gezegd zijn er meerdere opleidingen die leiden naar verschillende ICT beroepen. De meeste worden gevat onder de noemer HBO Informatica. De meest gebruikelijke studie die opleidt voor het vak van Systeembeheerder is de HBO opleiding Systeem- en Netwerkbeheerder. In deze 4 jarige studie leer je zowel de basis van de IT techniek van de systemen en netwerken, als ook de aanleg en het beheer ervan. Nu (cyber) security een steeds belangrijker onderdeel van de IT en de algemene bedrijfsvoering is, komen deze vakken ook  nadrukkelijk aan bod tijdens de studie HBO Systeem- en Netwerkbeheerder.

HBO Leergang Systeembeheerder
De opleiding HBO Leergang Systeembeheerder wordt door meerdere particuliere instituten aangeboden. Deze opleidingen Systeembeheerder zijn verkorte of deeltijd leergangen Systeembeheer.

MBO opleiding Systeem – Netwerkbeheerder
Ook het MBO biedt een breed palet aan ICT opleidingen op het gebied van Systeem- en Netwerkbeheer. De voor de markt meest waardevolle opleiding is MBO 4 Systeem- Netwerkbeheerder of Beheer ICT. In deze opleidingen leer je de basis van operating systemen, netwerken, internet en vaak ook de basis van IT security.

Certificaten voor Systeembeheer technologie
Er zijn heel wat specifieke opleidingen waarmee je erkende certificeringen voor het vak van Systeembeheerder kunt behalen. Kort op een rij gezet zijn dit een aantal waardevolle certificeringen:
o Microsoft Azure en Windows, MCSA en MCSE
o Linux, de meest bekende zijn uitgegeven door RedHat (RHCE) en Linux Professional Institute (LPI)
o VMware, VCP

Uiteraard worden hoog opgeleide specialistische systeembeheerders beter betaald, lees daarover meer in mijn blog Wat verdient een Systeembeheerder.

Lees hier het overzicht vacatures Systeembeheerder

Hebben jullie een vacature voor Systeembeheerder, neem dan gerust eens contact op met ICT Career.

Lees hier de andere blogs va ICT Career over Systeembeheerder

 


 

Auteur

Karst

Publicatiedatum

14 April 2020

Aantal reads

6114 keer bekeken
Recente artikelen / blog items
Wat doet een Applicatie Beheerder - wat is het salaris en hoe kan je worden opgeleid? Lees dit informatieve blog... Lees meer
Hoe werkt werving en selectie en wat kan een werving en selectie bureau betekenen voor je organisatie. Lees meer
Wat is een IT Headhunter en wat doet een goede IT headhunter? ICT Career – IT Headhunters sinds 2001 – is een... Lees meer
Executive Search betekent heel gericht op zoek gaan. In het geval van ICT Career betekent executive search heel... Lees meer
ICT Career is specialist in IT recruitment. Dan doen wij sinds 2001 en dat doen wij goed Lees meer