Het belang van een effectieve IT Executive Search

Als ervaren IT executive search consultants begrijpen wij bij ICT Career de behoefte aan goed gekwalificeerde IT professionals en IT managers. Het grote onderscheid tussen werving & selectie en executive search, ook wel executive recruitment genoemd, is dat in het geval van executive search de kandidaten actief worden benaderd om in gesprek te gaan over een vacature.

IT executive search en de kracht van Digitale Precisie

Digitale hulpmiddelen voegen veel toe aan het vinden en selecteren van IT talent; zowel IT Engineers als ook IT Managers. Bij ICT Career maken we gebruik van geavanceerde platformen en technologieën:

 • Applicant tracking Systems (ATS). Dit is een platform waarin ICT Career contacten onderhoud met ons zorgvuldig opgebouwde kandidatennetwerk
 • Artificiële Intelligentie en kandidaten search. Wij maken gebruik van AI om kandidaten te vinden die mogelijk buiten ons directe kandidatennetwerk bevinden
 • LinkedIn. Het grootste kandidaten netwerk ter wereld biedt ICT Career de mogelijkheid om in contact te komen met IT talent
 • Niche sites en fora. We bereiken IT talent via niche sites en fora
 • Google. Met slimme zoektechnieken is het mogelijk om IT experts op Google te identificeren en benaderen
Zijn jullie op zoek naar een goed IT executive search bureau?

Ga eens in gesprek met ICT Career, wij zijn ervaren research consultants.

Neem contact op

IT executive search – Wat kan ICT Career betekenen?

 • Wij beschikken over diepgaand inzicht in de IT-markt, zowel vanuit zakelijk perspectief als vanuit het oogpunt van IT-professionals.
 • Wij bieden toegang tot het uitgebreide netwerk van ICT Career voor zowel IT-professionals als ook IT-Managers. Deze netwerken hebben we sinds 2002 zorgvuldig opgebouwd.
 • Bij het vinden van de juiste kandidaten maken we gebruik van artificiële intelligentie om uit te sluiten dat we talent over het hoofd zien.
 • Wij benaderen kandidaten met recruitment video’s en een persoonlijk bericht. Daarin wordt de klant geïntroduceerd en de match tussen kandidaat en vacature benadrukt. De video’s zijn een uitstekend medium om kandidaten te informeren en om met hen in gesprek te komen.
 • Wij interviewen en kwalificeren kandidaten om de beste match te vinden.
 • Wij bieden een efficiënt proces met een doorlooptijd van twee tot drie weken, vanaf de intake tot het voorstellen van gekwalificeerde kandidaten.

Wanneer is IT executive search de juiste keuze?

IT executive search is de beste keuze wanneer traditionele werving en selectie niet voldoende resultaat oplevert. Dit komt met name voor in die markten waar er aanmerkelijk meer vacatures zijn dan geschikte kandidaten.

Sinds ongeveer 2015 groeit het aantal IT-vacatures sneller dan het aantal IT-professionals, wat betekent dat actieve zoekmethoden noodzakelijk zijn om de juiste IT-kandidaten te vinden. Daarom is IT executive recruitment voor bijna alle IT-vacatures belangrijk; actief kandidaten vinden en benaderen.

Ervaar de kracht van IT executive search bij ICT Career

Zijn jullie op zoek naar IT talent en kunnen jullie advies of hulp gebruiken bij het vinden van jullie nieuwe collega. Ga eens in gesprek met ICT Career. Wij lichten graag in een gesprek toe hoe wij jullie van dienst kunnen zijn.

Lees hier een aantal blogs over IT executive search

In de zich snel ontwikkelende digitale wereld is het belangrijk om goed IT-personeel te vinden om je bedrijf verder vooruit te helpen. De vraag naar IT-professionals is hoog en daarom is de concurrentie voor het vinden en binden van...

Lees meer
Lees meer over IT talent vinden de kracht van IT executive search