Gemiddelde klanttevredenheid
8,3

Systeembeheerder AWS Cloud Engineer

Wat is een Amazon Web Services Cloud Engineer?

In deze blog wil ik beschrijven wat een Amazon Web Services (AWS) Cloud Engineer doet.

blog_image:article_ictcar_15736433385dcbe44aedb20.png:end_blog_image

Een AWS Cloud Engineer is een IT Systems Engineer die IT infrastructuren bouwt en beheert met behulp van Amazon Web Services op basis van veelal Linux maar ook Windows.
Amazon Web Services is een dienst die is ontworpen door Amazon en regelt geautomatiseerd een aantal zaken:
• Deployment, changes en beheer van webapplicaties
• Back-up en recovery
• Data management
• Op- en afschalen.
Alle AWS diensten worden afgerekend op basis van gebruik.
Amazon Web Services is feitelijk een enorme gereedschapskist met flexibele IT-services die via het internet beschikbaar wordt gesteld. Met behulp van deze kist worden processen gedefinieerd en geautomatiseerd. Het voordeel is dat met ‘een druk op de knop’ complexe IT processen automatisch, snel en foutloos worden uitgevoerd.
Kort gezegd: een AWS Cloud Engineer bouwt en beheert IT infrastructuren voor het gestructureerd, en kwalitatief hoogstaand, deployen en beheren van veelal grote hoeveelheden of complexe webapplicaties.

Wat onderscheidt (o.a.) een AWS Cloud Engineer van een Cloud Systems Engineer.
Wat een AWS Cloud Engineer doet heb ik getracht hierboven uit te leggen.
Een ‘klassieke’ Cloud Systems Engineer bouwt en onderhoudt systemen en doet dit met behulp van verschillende technologieën. Als je daar meer over zou willen weten, lees dan ook nog mijn blog Systeembeheerder Cloud Computing.

Bouw-, change- en beheerprocessen worden veelal manueel en per incident aangestuurd. Een slimme Cloud Engineer maakt gebruik van system management software van verschillende leveranciers. Door deze system management software worden IT processen geautomatiseerd. Een nog slimmere engineer automatiseert processen met behulp van scripting talen zoals Perl, Javascript, Bash en PowerShell.

De grootste verschillen zijn:

  • Alle standaard IT processen die gedefinieerd kunnen worden voor het bouwen en beheren van systemen en infrastructuren worden door een AWS Engineer eenmalig ingericht en daarna automatisch uitgevoerd. Een ‘klassieke’ Cloud Engineer voert het werk veelal per proces en incident uit, en zal slechts gedeeltes hebben geautomatiseerd. 
  • Doordat (bijna) alle processen binnen AWS zijn geautomatiseerd is onder andere het resultaat dat zaken snel en foutloos worden uitgevoerd. Het totale systeem waarborgt een (veel) hogere kwaliteit dan binnen een ‘klassieke’ cloud omgeving. 
  • Een AWS infrastructuur kan eenvoudig worden opgeschaald. Een ‘klassiek’ cloud systeem is eigenlijk redelijk statisch. 
  • Voor een AWS omgeving wordt betaald per afgenomen dienst.

Lees hier ons actueel overzicht vacatures Systeembeheerder

Hebben jullie een vacature Systeembeheerder of Cloud Engineer, neem dan eens contact op met ICT Career, wij komen graag langs voor een kop koffie en overleg.

Lees hier mijn andere blogs over Systeembeheerder

 


 

Auteur

Karst

Publicatiedatum

25 May 2020

Aantal reads

3048 keer bekeken
Recente artikelen / blog items
Wat doet een Applicatie Beheerder - wat is het salaris en hoe kan je worden opgeleid? Lees dit informatieve blog... Lees meer
Hoe werkt werving en selectie en wat kan een werving en selectie bureau betekenen voor je organisatie. Lees meer
Wat is een IT Headhunter en wat doet een goede IT headhunter? ICT Career – IT Headhunters sinds 2001 – is een... Lees meer
Executive Search betekent heel gericht op zoek gaan. In het geval van ICT Career betekent executive search heel... Lees meer
ICT Career is specialist in IT recruitment. Dan doen wij sinds 2001 en dat doen wij goed Lees meer