Gemiddelde klanttevredenheid
8,3

Systeembeheerder AWS Cloud Engineer

Wat is een Amazon Web Services Cloud Engineer?

In deze blog wil ik beschrijven wat een Amazon Web Services (AWS) Cloud Engineer doet.

blog_image:article_ictcar_15736433385dcbe44aedb20.png:end_blog_image

Een AWS Cloud Engineer is een IT System Engineer die IT infrastructuren bouwt en beheert met behulp van Amazon Web Services op basis van veelal Linux maar ook Windows.
Amazon Web Services is een dienst ontworpen door Amazon, die een aantal zaken geautomatiseerd regelt:
• Deployment, changes en beheer van webapplicaties
• Back-up en recovery
• Data management
• Op- en afschalen.
Alle AWS diensten worden afgerekend op basis van gebruik.
Amazon Web Services is feitelijk een enorme gereedschapskist met flexibele IT-services die via het internet beschikbaar wordt gesteld. Met behulp van deze kist worden processen gedefinieerd en geautomatiseerd. Het voordeel is dat met ‘een druk op de knop’ complexe IT processen automatisch, snel en foutloos worden uitgevoerd.
Samengevat, een AWS Cloud Engineer bouwt en beheert IT infrastructuren voor het gestructureerd, en kwalitatief hoogstaand, deployen en beheren van veelal grote hoeveelheden of complexe webapplicaties.

Wat onderscheidt (o.a.) een AWS Cloud Engineer van een Cloud Systems Engineer.
Wat een AWS Cloud Engineer doet heb ik getracht hierboven uit te leggen.
Een ‘klassieke’ Cloud Systems Engineer bouwt en onderhoudt systemen en doet dit met behulp van verschillende technologieën. Lees hierover ook mijn blog Systeembeheerder Cloud Computing.

Bouw-, change- en beheerprocessen worden veelal manueel en per incident aangestuurd. Een slimme Cloud Engineer maakt gebruik van system management software van verschillende leveranciers. Door deze system management software worden IT processen geautomatiseerd. Een nog slimmere engineer automatiseert processen met behulp van scripting talen zoals Perl, Javascript, Bash en PowerShell.

De grootste verschillen zijn:

  • Alle standaard IT processen die gedefinieerd kunnen worden voor het bouwen en beheren van systemen en infrastructuren worden door een AWS Engineer eenmalig ingericht en daarna automatisch uitgevoerd. Een ‘klassieke’ Cloud Engineer voert het werk veelal per proces en incident uit, en zal slechts gedeeltes hebben geautomatiseerd. 
  • Doordat (bijna) alle processen binnen AWS zijn geautomatiseerd is onder andere het resul-taat dat zaken snel en foutloos worden uitgevoerd. Het totale systeem waarborgt een (veel) hogere kwaliteit dan binnen een ‘klassieke’ cloud omgeving. 
  • Een AWS infrastructuur kan eenvoudig worden opgeschaald. Een ‘klassiek’ cloud systeem is eigenlijk redelijk statisch. 
  • Voor een AWS omgeving wordt betaald per afgenomen dienst.

Lees hier ons actueel overzicht vacatures Systeembeheerder

Hebben jullie een vacature Systeembeheerder of Cloud Engineer, neem dan eens contact op met ICT Career, wij komen graag langs voor een kop koffie en overleg.

Lees hier mijn andere blogs over Systeembeheerder

 


 

Auteur

Karst

Publicatiedatum

21 January 2019

Aantal reads

1796 keer bekeken
Recente artikelen / blog items
Cloud Based Services is het bieden van IT services zoals software, servers, opslag, back-up, rapportages en... Lees meer
Digitale transformatie is het proces van een organisatie om middels digitalisering de interne processen en de... Lees meer
Een container is een eenheid, een pakketje, waarin alle onderdelen zitten om een applicatie te laten draaien. Lees meer
Sinds het jaar 2003 werk ik voor mijn eigen bedrijf ICT Career. Wij zijn een klein IT recruitment bedrijf. Vanuit... Lees meer
Sinds 2001 ben ik met mijn bedrijf ICT Career actief als IT Recruiter. Ik behoor tot een beroepsgroep waar nog wel... Lees meer
Sinds 2003 werk ik voor mijn bedrijf ICT Career als IT Recruiter. Vaak worden wij gevraagd om samen met andere... Lees meer