Gemiddelde klanttevredenheid
8,3

Systeembeheerder IaaS

Wat doet een Systems Engineer van een IaaS?
SaaS, Paas en IaaS. Weet jij nog wat wat is?
Ik denk dat ik ze uit elkaar kan houden maar laat ik mij in deze blog beperken tot “Wat doet een Systems Engineer van een IaaS?”

blog_image:article_ictcar_15736425335dcbe1251dfa7.jpg:end_blog_image


Om deze vraag te beantwoorden kunnen we het best allereerst de vraag te beantwoorden “Wat is een IaaS”? IaaS staat voor Infrastructure as a Service, oftewel een IT infrastructuur die je op maat kunt afnemen. De grootste voordelen van een IaaS zijn:

  • Je neemt precies de IT infra af die je nodig hebt;
  • Je interne IT organisatie en ook je IT kosten worden op dat gebied heel overzichtelijk;
  • Je weet dat je up-time en stabiliteit goed zijn;
  • Je kunt heel eenvoudig op- en afschalen, afhankelijk van je behoefte.

Om terug te komen op de vraag Wat doet een Systems Engineer IaaS?
Een Systems Engineer van een IaaS bouwt in een datacenter een platform waarop eindklanten een gedeelte kunnen inkopen waarop ze hun diensten / applicaties kunnen draaien.
Specifieker geformuleerd: de System Engineer bouwt een Cloud infrastructuur omgeving waarin de eind-klant een gedeelte kan inkopen om zijn IT in onder te brengen en op te kunnen draaien. Deze omgeving typeert zich doordat de omgeving voor iedereen en overal toegankelijk is, schaalbaar is en stabiel en goed (IT) beveiligd is.

Wat zijn de technische skills van een Systems Engineer IaaS?
In grote lijnen zijn er twee ‘smaken’, dat wil zeggen twee Operating Systems waarop een IaaS kan worden gebouwd:

  • Open Source met het OS Linux
  • Microsoft met het OS Windows

Op één van deze gebieden moet de System Engineer een specialist zijn in het ontwerp en de bouw. Daarnaast zal deze professional diepgaande kennis moeten hebben van:

  • Virtualisatie
  • Storage
  • Databases

Van een Engineer die een echte Cloud specialist wil zijn wordt steeds vaker kennis gevraagd van Azure of Amazon Web Services.

Wat verdient een System Engineer IaaS?
Een System Engineer IaaS verdient aanmerkelijk meer dan een lokale Systeembeheerder. M.a.w. een Systeembeheerder die lokale infrastructuur op lokale servers beheert verdient minder dan een Cloud Engineer. De precieze hoogte van het salaris is o.a. afhankelijk van de grootte van het bedrijf (data center), de complexiteit en grootte van het IaaS alsmede de senioriteit van de professional maar varieert tussen € 3.500 en € 8.500 per maand. Lees meer over salarissen voor systeembeheerders in mijn blog "Wat verdient een Systeembeheerder?"

Lees hier ons overzicht vacatures Systeembeheerder

Hebben jullie een vacature IaaS System Engineer, en kunnen jullie steun gebruiken bij de werving, neem dan gerust contact op met ICT Career.

Lees hier de andere blogs over Systeembeheerder


Auteur

Karst

Publicatiedatum

25 March 2020

Aantal reads

3266 keer bekeken
Recente artikelen / blog items
Wat doet een Applicatie Beheerder - wat is het salaris en hoe kan je worden opgeleid? Lees dit informatieve blog... Lees meer
Hoe werkt werving en selectie en wat kan een werving en selectie bureau betekenen voor je organisatie. Lees meer
Wat is een IT Headhunter en wat doet een goede IT headhunter? ICT Career – IT Headhunters sinds 2001 – is een... Lees meer
Executive Search betekent heel gericht op zoek gaan. In het geval van ICT Career betekent executive search heel... Lees meer
ICT Career is specialist in IT recruitment. Dan doen wij sinds 2001 en dat doen wij goed Lees meer