Gemiddelde klanttevredenheid
8,3

Wat doet een Systeembeheerder

De rol van een Systeembeheerder

Al sinds de start van ICT Career in 2001 bemiddelen wij Systeembeheerders. Sinds de komst van de ‘cloud’ is de markt op het gebied van systeembeheer enorm in ontwikkeling.
In deze blog wil ik beginnen met te beschrijven wat de rol van een Systeembeheerder is in een standaard MKB (Midden en Klein Bedrijf) dat werkt met lokale systemen. Anders gezegd, de servers staan bij het bedrijf zelf en niet in de cloud..

blog_image:article_ictcar_15736397515dcbd64709cf5.jpg:end_blog_image

Wat is een Systeembeheerder?
Een Systeembeheerder in dienst bij een klein tot middelgroot bedrijf is een IT specialist die de servers, de netwerken en de databases bouwt, beheert en problemen oplost. Daarnaast is deze specialist ook verantwoordelijk voor de apparatuur als printers, telefonie en dergelijke. Met andere woorden: een systeembeheerder draagt te allen tijde zorg voor een stabiele ICT omgeving zodat de medewerkers van het bedrijf gebruik kunnen maken van de software en de apparatuur die ze dagelijks nodig hebben.

Wat doet een Systeembeheerder?
Heel in het kort: een Systeembeheerder zorgt ervoor dat alle computersystemen, netwerken en kantoorapparatuur dagelijks goed functioneren.

Meer in detail, de volgende taken en verantwoordelijkheden:

  • Beheren, onderhouden van de servers en de netwerken 
  • Verzorgen van de backups 
  • Plannen en uitvoeren van updates 
  • Preventief signaleren en voorkomen van storingen en indien nodig verhelpen van storingen 
  • Verzorgen van de security en dus het beveiligen van de gegevens 
  • Advies geven aan het management over verbeteringen en innovaties 
  • Documenteren van het functioneren van de systemen. 
  • Overleg met gebruikers alsmede het geven van instructie over het gebruik van de systemen.

De functie van een Systeembeheerder in een kleiner MKB-bedrijf is, mede omdat de Systeembeheerder daar onderdeel is van een relatief klein ICT team, veelzijdig en breed.

Hebben jullie een vacature van Systeembeheerder en kunnen jullie steun gebruiken bij de werving, neem dan gerust contact op met ICT Career.

Lees hier ons overzicht vacatures Systeembeheerder

Lees hier mijn andere blogs over Systeembeheerder

Auteur

Karst

Publicatiedatum

5 February 2020

Aantal reads

2934 keer bekeken
Recente artikelen / blog items
Sinds 2001 werk ik als IT Recruiter voor mijn eigen IT recruitment bedrijf ICT Career en heb meerdere vacatures... Lees meer
Sinds de start van ICT Career in 2001 bemiddelen wij Applicatiebeheerders in de Zorg. Dat bemiddeling van... Lees meer
Als je leest ‘vacature IT Manager Ziekenhuis’, zul je wellicht denken: “Die vacature komt waarschijnlijk niet... Lees meer
Sinds 2001 werk ik als IT Recruiter in mijn eigen bedrijf ICT Career. Eigenlijk vanaf het begin heb ik ook voor de... Lees meer
Applicatiebeheerders in de Zorg? Zijn dat andere specialisten dan Applicatiebeheerders in de commerciële wereld? Lees meer