Gemiddelde klanttevredenheid
8,3

Het laatste nieuws

 

Wat doet een Systeembeheerder

Categorieën: Systeembeheerder

Al sinds de start van ICT Career in 2001 bemiddelen wij Systeembeheerders. De markt van systeembeheer is sinds de komst van de ‘cloud’ enorm in ontwikkeling.
Laat ik in deze blog beginnen met te beschrijven wat de rol van een Systeembeheerder is in een standaard MKB-bedrijf dat werkt met lokale systemen. Anders gezegd, de servers staan bij het bedrijf zelf en niet in de cloud. Lees over het vak van systeembeheerder in een cloud omgeving mijn blogs Systeembeheerder cloud computing en Systeembeheerder AWS Cloud engineer.

Wat is een Systeembeheerder?
Een Systeembeheerder binnen een klein tot middelgroot bedrijf is een IT specialist die de servers, de netwerken en de databases bouwt, beheert en problemen oplost. Daarnaast verzorgt deze specialist ook de apparatuur als printers, telefonie en dergelijke. Met andere woorden: een systeembeheerder draagt zorg voor een stabiele ICT omgeving zodat de medewerkers van het bedrijf gebruik kunnen maken van de software en de apparatuur die ze dagelijks nodig hebben.

Wat doet een Systeembeheerder?
Een Systeembeheerder zorgt ervoor dat alle computersystemen, netwerken en kantoorapparatuur dagelijks goed functioneren.
Meer in detail:

  • Beheren, onderhouden van de servers en de netwerken 
  • Verzorgen van de backups 
  • Plannen en uitvoeren van updates 
  • Preventief signaleren en voorkomen van storingen en indien nodig verhelpen van storingen 
  • Verzorgen van de security en dus het beveiligen van de gegevens 
  • Adviseren aan het management over verbeteringen en innovaties 
  • Documenteren van het functioneren van de systemen. 
  • Overleg met gebruikers, instructie over gebruik van de systemen.

De functie van een Systeembeheerder in een kleiner MKB-bedrijf is, mede omdat de Systeembeheerder daar onderdeel is van een relatief klein ICT team, veelzijdig en breed.

Hebben jullie een vacature van Systeembeheerder en kunnen jullie steun gebruiken bij de werving, neem dan gerust contact op met ICT Career.

 

Lees hier ons overzicht vacatures Systeembeheerder


Lees hier mijn andere blogs over Systeembeheerder

Reageer

load more

Meer weten?

Neem nu contact op!

Contact