ICT Werving en selectie

Wat is ICT werving en selectie?

CT werving & selectie is – zoals de term eigenlijk al aangeeft –  het werven en vervolgens het selecteren van ICT personeel. In de klassieke zin betekent dat: stel een vacaturetekst op en adverteer deze. Kwalificeer de sollicitanten en selecteer een aantal kandidaten waarmee je in gesprek gaat en die je uiteindelijk een contract aanbiedt. Lees ook mijn blogs over IT recruitment 

ICT werving en selectie in meer detail.

De eerste stap in een goed IT werving en selectie proces is het schrijven van een goed vacatureprofiel. Dit profiel moet niet alleen een duidelijk beeld van de functie geven, het moet daarnaast ook aantrekkelijk gepresenteerd worden. Je moet tijdens het lezen van het profiel enthousiast worden over zowel het bedrijf als de vacature.
Vervolgens zal er een goede keuze gemaakt moeten worden met betrekking tot de te gebruiken communicatiemiddelen. Welke jobboards, welke media en welke social media worden ingezet?
De volgende stap is een cruciale stap. Wie gaat met de IT professional in gesprek? Begrijpt de gesprekspartner de techniek, spreekt hij of zij de taal van de professional. M.a.w. is de gesprekspartner de juiste gesprekspartner voor de sollicitant? Krijgt de sollicitant de indruk dat hij met de juiste persoon spreekt: iemand die hem technisch goed begrijpt en hem goed kan ‘vertegenwoordigen’ in het wervingsproces en bij de opdrachtgever?
Immers, IT professionals zijn vaak zo gewild dat het belangrijk is de juiste kandidaten te vinden en ze dan vervolgens ook te kunnen enthousiasmeren en ‘binnen boord’ houden.
Als laatste is het van groot belang om gedurende het hele proces van intake tot en met de gesprekken bij de klant en het proces van het doen van een aanbieding, goed te communiceren tussen kandidaat en opdrachtgever.

ICT werving en selectie, is het toereikend?

Het antwoord op de vraag “Is werving en selectie voor ICT vacatures toereikend?” is NEE.
Met de huidige krapte in de ICT markt leidt het adverteren van een goede vacaturetekst zelden tot het in contact komen met de geschikte kandidaten. Daarvoor moeten meer specifieke acties worden geïnitieerd.
Om wel succes te hebben moeten – aanvullend aan bovenstaande acties – mensen actief benaderd en zakelijk ‘verleid’ worden.
Om de juiste mensen te benaderen moet je beschikken over een goed en actief netwerk. En met ‘zakelijk verleiden’ bedoel ik de mensen inzicht geven in wat het bedrijf werkelijk te bieden heeft, wat de ontwikkelingsmogelijkheden zijn binnen het bedrijf en waar de grenzen liggen. En dat op een wijze die de kandidaat aanspreekt.

ICT werving en selectie, hoe onderscheidt ICT Career zich?

Waarom zou u mogelijk kiezen voor ICT Career?
Sinds 2001 zijn wij gespecialiseerd in het bemiddelen van (slechts en alleen) ICT personeel;

  • Wij schrijven goede vacatureteksten en weten hoe en waar te adverteren;
  • Wij hebben sinds 2001 bewust gewerkt aan het bouwen en in stand houden van een sterk ICT netwerk;
  • Wij spreken de taal van de IT professionals en weten waar we specifieke engineers kunnen vinden;
  • Wij weten ook wanneer we “Nee” moeten zeggen tegen een vacature als wij denken deze niet succesvol te kunnen bemiddelen.

 

Meer weten?

Hebben jullie een moeilijk in te vullen ICT vacature en overwegen jullie hulp in te roepen van een gespecialiseerd bureau, neem dan gerust contact met ons op. wij gaan met jullie in gesprek om te kijken of we de juiste expertise in huis hebben. 

Neem contact op

Lees hier mijn andereblogs over werving & slectie in de ICT werving en selectie ICTSuccesvol werven en selecteren in de ICT.

Bekijk ICT Career’s diensten op het gebied van IT werving & selectie en van IT Recruitment

Recente artikelen / blog items

Stel, je hebt een IT vacature en je overweegt om voor de werving samen te gaan werken met een IT executive recruitment bureau. Hoe weet je dan welk bureau goed is? M.a.w. op welke criteria moet je selecteren?

Lees meer
Lees meer over Een goed IT executive recruitment bureau

Met het gemak van het internet, en daarmee de toegang tot allerlei databases met IT-professionals, is het relatief eenvoudig om kandidaten voor een moeilijk te vervullen ICT vacature te vinden. Het vinden van kandidaten is een eerste stap, maar het in gesprek komen met professionals is de volgende uitdaging. Mijn bedrijf ICT Career beschikt over uitgebreide ervaring op het gebied van ICT executive search en ik wil graag een aantal do’s en don’ts bespreken.

Lees meer
Lees meer over Do s en don ts bij IT executive search

Ben je op zoek naar een partij die je kan helpen met het vinden van goede IT professionals? In deze blog geef ik je een praktisch inzicht over hoe een goed en succesvol executive search traject ingericht zou moeten zijn.

Lees meer
Lees meer over Hoe vind je een goed buro voor IT executive search