Gemiddelde klanttevredenheid
8,3

IT Manager Logistics

blog_image:article_ictcar_15736453975dcbec55de758.jpg:end_blog_image

IT manager logistics

De sector transport en logistiek is belangrijk voor onze Nederlandse economie met de meer dan 600.000 mensen die daarin werken en een omzet van ongeveer 40 miljard euro. Twee belangrijke ontwikkelingen in de logistieke sector zijn keten integratie en innovatie. Welke invloed heeft de IT manager logistiek hierop?

 

Hebben jullie een vacature IT Manager Logistiek?

Neem eens contact op met ICT Career. Wij zijn ervaren recruiters in de IT & Logistiek.

Contact
 
De trend binnen (inter)nationale logistieke organisaties is dat door het gebruik van slimme IT en supply chain integratie, concurrentie voordeel en kostenreductie behaald kunnen worden. De belangrijkste beinvloeders binnen logistieke ondernemingen om deze veranderingen te kunnen realiseren zijn:
 • Directie en MT
 • Logistieke -, distributie - en warehouse managers
 • Logistic engineers IT engineers

De meeste veranderingen om concurrentievoordeel en kostenreductie te realiseren, worden vastgelegd binnen IT systemen. De IT manager logistics is de uitgelezen persoon om als een spin in het web, de operatie en de IT oplossingen aan elkaar te koppelen.

Welke competenties moet een IT manager logistics hebben?
Welke competenties moet een IT manager logistics hebben om veranderingen binnen de logistieke operatie te kunnen aanjagen en ondersteunen? De belangrijkste zet ik hier op een rijtje:

 1. Diepgaande kennis van de logistieke processen. Dit is essentieel om de logistieke operatie te kunnen ondersteunen.
 2. Uitstekend kunnen communiceren en in staat zijn om de juiste IT engineers te koppelen aan de juiste collega’s binnen de logistieke organisatie.
 3. Goed op de hoogte zijn van welke technologie de operatie optimaal en pragmatisch kan ondersteunen.
 4. Uitstekend in staat zijn om met de juiste leveranciers, de beste voorwaarden te onderhandelen.
 5. Er zorg voor dragen dat de juiste IT systemen worden gebouwd die de business optimaal ondersteunen, en die goed beheersbaar en flexibel zijn.

Deze competenties moeten er uiteindelijk toe leiden dat flexibele, niet-complexe en pragmatische IT oplossingen worden gebouwd die de business ondersteunen om hun doelstellingen te realiseren.

Wat maakt de functie IT manager logistics zo interessant?
Hoewel iedere moderne IT manager inhoudelijke kennis moet hebben van de business waarin zij / hij werkt, geldt dit bij uitstek voor een IT manager logistics. In de logistieke business zijn de winstmarges over het algemeen bescheiden en wordt concurrentievoordeel onder andere juist bereikt door het bouwen van slimme ERP / logistieke / WMS / TMS systemen die de business optimaal ondersteunen waardoor concurrentievoordeel en kostenreducties worden gerealiseerd.
Om dit hele proces goed te kunnen leiden moet de IT manager logistics beschikken over goede inhoudelijke kennis van de logistieke operatie. Deze operatie is heel tastbaar met distributie centra, auto’s en chauffeurs, schepen, hijskranen, conveyors en robots. Het managen van een IT operatie met concrete gevolgen van de toepassing van IT en innovaties, is een aspect dat IT manager logistics onderscheidt van een IT manager data center.

Binnen de logistieke sector worden grote innovaties toegepast zoals:

 • Het integreren van robots en conveyors
 • Zelfrijdende laad- en los apparatuur
 • 100% geautomatiseerde terminals en distributie centra
 • Ketenintegratie vanaf de producent tot de consument.

Lees hier ons overzicht vacatures IT Manager

Hebben jullie een vacature IT manager voor jullie logistieke operatie, neem gerust eens contact op met ICT Career. Wij hebben een groot track record op het gebied van het succesvol bemiddelen van IT professionals binnen de logistieke sector.

Lees hier mijn andere blogs over IT Manager  vacature IT Manager - Wie is de moderne IT Manager - Functieomschrijving IT Manager - Wat is de rol van een IT Manager - IT Manager ziekenhuis

Auteur

Karst

Publicatiedatum

24 May 2020

Aantal reads

3234 keer bekeken
Recente artikelen / blog items
Sinds 2001 werk ik als IT Recruiter voor mijn eigen IT recruitment bedrijf ICT Career en heb meerdere vacatures... Lees meer
Sinds de start van ICT Career in 2001 bemiddelen wij Applicatiebeheerders in de Zorg. Dat bemiddeling van... Lees meer
Als je leest ‘vacature IT Manager Ziekenhuis’, zul je wellicht denken: “Die vacature komt waarschijnlijk niet... Lees meer
Sinds 2001 werk ik als IT Recruiter in mijn eigen bedrijf ICT Career. Eigenlijk vanaf het begin heb ik ook voor de... Lees meer
Applicatiebeheerders in de Zorg? Zijn dat andere specialisten dan Applicatiebeheerders in de commerciële wereld? Lees meer