Hoe vind je een goed IT werving en selectie bureau

IT werving & selectie – hoe vind je een goed bureau?

Zijn jullie op zoek naar een IT w&s bureau? In deze blog zal ik toelichten hoe je naar mijn mening kan komen tot de keuze voor een bureau dat bij jullie vraag past.

Vraag je netwerk naar een goed IT werving & selectie bureau

De eerste stap die volgens mij veel brengt is: vraag in je eigen netwerk of mensen goede ervaringen hebben met een bureau. Belangrijk is om ook te vragen waarom de ervaring positief was en bij welke vacature. Wat de één als positief ervaart hoeft een ander niet zo te ervaren.  En een bureau dat succesvol is geweest met het werven van een applicatiebeheerder heeft wellicht niet het netwerk om een CTO voor een grote international te vinden.

Google naar een IT werving & selectie bureau

Als je netwerk je niet voldoende oplevert is Google wederom je beste vriend. Je kunt googelen op woordcombinaties als:

‘IT werving en selectie’ of ‘IT recruitment’. Wat mij betreft is het raadzaam om dat te combineren met de vacature die jullie zoeken bv ’werving en selectie applicatiebeheerder’ of ’recruitment IT Manager’. Weet dat de eerste resultaten die je gaat aantreffen bedrijven zijn die het meest betalen aan Google voor deze positie.

De eerste bedrijven zonder toevoeging van ‘advertentie’ zijn de IT werving & selectie bedrijven die volgens Google hierover relevante informatie hebben gepubliceerd.

Welke expertise moet een goed IT werving & selectie bureau hebben?

  • Het bureau moet beschikken over aantoonbare ervaring met het (recent) werven van gelijksoortig IT personeel, bv. zoals de genoemde applicatiebeheerder
  • Laat het bureau toelichten wat hun werkwijze is
  • Vraag het bureau of je verwachtingen van een nieuwe collega realistisch zijn of dat er wellicht hier en daar iets bijgesteld moeten worden
  • Vraag vooral waar – naar de mening van het bureau – de nieuwe collega gezocht moet worden of anders gezegd: welke functie heeft de nieuwe collega op dit moment?
  • Overtuig jezelf ervan of de Consultant de functie begrijpt en of hij / zijn voldoende in staat is om de mogelijke technische eisen te begrijpen en deze te kwalificeren bij een sollicitant.
  • Vraag of de consultant die je spreekt ook de consultant is die de werving op zich gaat nemen.
  • Vraag naar referenties en check die!

Wil je de werving van een IT collega zelf doen en kun je wel wat tips gebruiken? Lees hier mijn blog Wat NIET te doen bij IT werving & selectie of mijn blog succesvol werven en selecteren in de IT

Bekijk ICT Career’s diensten op het gebied van IT werving & selectie en van IT Recruitment

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie

Neem contact op

Recente artikelen / blog items

Stel, je hebt een IT vacature en je overweegt om voor de werving samen te gaan werken met een IT executive recruitment bureau. Hoe weet je dan welk bureau goed is? M.a.w. op welke criteria moet je selecteren?

Lees meer
Lees meer over Een goed IT executive recruitment bureau

Met het gemak van het internet, en daarmee de toegang tot allerlei databases met IT-professionals, is het relatief eenvoudig om kandidaten voor een moeilijk te vervullen ICT vacature te vinden. Het vinden van kandidaten is een eerste stap, maar het in gesprek komen met professionals is de volgende uitdaging. Mijn bedrijf ICT Career beschikt over uitgebreide ervaring op het gebied van ICT executive search en ik wil graag een aantal do’s en don’ts bespreken.

Lees meer
Lees meer over Do s en don ts bij IT executive search

Ben je op zoek naar een partij die je kan helpen met het vinden van goede IT professionals? In deze blog geef ik je een praktisch inzicht over hoe een goed en succesvol executive search traject ingericht zou moeten zijn.

Lees meer
Lees meer over Hoe vind je een goed buro voor IT executive search