IT Recruitment exclusieve of niet exclusieve samenwerking

IT Recruitment – exclusieve of niet-exclusieve samenwerking

Sinds 2003 werk ik voor mijn bedrijf ICT Career als IT Recruiter. Vaak worden wij gevraagd om samen met andere bureaus een vacature in te vullen.

Sinds 2003 werk ik voor mijn bedrijf ICT Career als IT Recruiter. Vaak worden wij gevraagd om samen met andere bureaus een vacature in te vullen. Eigenlijk bedanken wij dan netjes voor een niet-exclusieve opdracht. Mijn motivatie is dat wij goed zijn in wat wij doen, namelijk het succesvol vinden van gekwalificeerde IT professionals voor moeilijk in te vullen IT vacatures. Als wij ons werk doen en daar kosten voor maken en er tijd in investeren, vinden wij het redelijk om daar binnen een termijn van 3 weken financieel voor beloond te worden. Veelal stel ik de vraag aan de potentiële opdrachtgever: “Jullie willen toch ook beloond worden voor de diensten waar je goed in bent en waar je geld en tijd in investeert?”

De uitzondering die wij maken op deze regel van exclusieve samenwerking, is als wij worden gevraagd om meerdere vacatures van hetzelfde soort in te vullen en onze inschatting is dat 1 of 2 ons wel lukt maar 3 of meer niet. Dan werken we graag samen op basis van niet-exclusiviteit.

IT Recruitment – voor/ nadelen niet-exclusieve samenwerken

Wat zijn de voordelen als opdrachtgever om met meerdere IT Recruiters samen te werken?

  • Meerdere recruiters doen hun best om zo snel mogelijk de beste kandidaat aan je voor te stellen waarmee de verwachting is dat je de vacature snel hebt ingevuld Wat zijn de nadelen?
  • Recruiters kunnen onder tijdsdruk onvoldoende kwaliteit leveren en niet de tijd nemen om de beste kandidaat te vinden
  • Recruiters stellen goede kandidaten voor aan opdrachtgevers die een hogere fee bieden
  • Ons komt regelmatig ter ore dat Recruiters die niet-exclusief werken o.i.v. gebrek aan tijd eveneens onvoldoende kwaliteit leveren aan de kandidaten. Dit leidt tot onvrede bij IT professionals en dat straalt mede af op de opdrachtgever.

Wat zijn de voordelen voor de opdrachtgever om exclusief samen te werken

  • Volledig commitment van het recruitment bureau om de vacature binnen de afgesproken periode van exclusiviteit in te vullen
  • Het bureau kan de gewenste kwaliteit leveren aan zowel de opdrachtgever als ook aan de IT professionals
  • Het bureau en de opdrachtgever kunnen relatie en kennis opbouwen die mogelijk toekomstige opdrachten ten goede komt. Wat is het nadeel
  • Het bureau en de opdrachtgever kunnen relatie en kennis opbouwen die mogelijk toekomstige opdrachten ten goede komt.
  • Het nadeel kan zijn dat het bureau na de afgesproken exclusiviteitsperiode de kandidaat niet heeft gevonden en de opdrachtgever, maar ook de recruitment partij, met lege handen zit.
  • Wij berichten wekelijk over de vorderingen, waardoor we de resultaten kunnen evalueren en de doelen indien nodig kunnen bijstellen.

Weet je eigenlijk wel dat je met te veel IT recruiters zaken doet en wil je weten Hoe houd je controle over je recruitment partners

Hoewel zeer ongebruikelijk maar Een goede IT recruitment bureau zegt ook NEE

Bekijk ICT Career’s diensten op het gebied van IT werving & selectie en van IT Recruitment

Overwegen jullie de hulp van een IT recruiter voor het invullen van een IT vacature?

 Neem gerust contact op met ICT Career, wij helpen jullie graag.

Neem contact op

Recente artikelen / blog items

Stel, je hebt een IT vacature en je overweegt om voor de werving samen te gaan werken met een IT executive recruitment bureau. Hoe weet je dan welk bureau goed is? M.a.w. op welke criteria moet je selecteren?

Lees meer
Lees meer over Een goed IT executive recruitment bureau

Met het gemak van het internet, en daarmee de toegang tot allerlei databases met IT-professionals, is het relatief eenvoudig om kandidaten voor een moeilijk te vervullen ICT vacature te vinden. Het vinden van kandidaten is een eerste stap, maar het in gesprek komen met professionals is de volgende uitdaging. Mijn bedrijf ICT Career beschikt over uitgebreide ervaring op het gebied van ICT executive search en ik wil graag een aantal do’s en don’ts bespreken.

Lees meer
Lees meer over Do s en don ts bij IT executive search

Ben je op zoek naar een partij die je kan helpen met het vinden van goede IT professionals? In deze blog geef ik je een praktisch inzicht over hoe een goed en succesvol executive search traject ingericht zou moeten zijn.

Lees meer
Lees meer over Hoe vind je een goed buro voor IT executive search