Gemiddelde klanttevredenheid
8,3

ERP Consultant

Zijn jullie op zoek naar een ERP Consultant? Ga een in gesprek met ICT Career, wij zijn ervaren ERP Recruiters. 

Wat is een ERP Consultant ?

Voordat ik het antwoord geef op deze vraag, eerst nog even kort: wat is ERP? ERP staat voor Enterprise Resource Planning. Oftewel software waarmee bedrijven hun bedrijfsprocessen kunnen automatiseren. Denk hierbij aan bijvoorbeeld aan bedrijfsprocessen zoals order intake – inkoop – planning – productie – logistiek en finance. ERP systemen zijn er voor specifieke bedrijfsprocessen in allerlei soorten en maten (complexiteit) en voor allerlei verschillende branches. 

blog_image:article_ictcar_15736476075dcbf4f7d4c08.jpg:end_blog_image

Een ERP Consultant is over het algemeen een adviseur van een extern bedrijf, die aan prospects en klanten adviseert over het inrichten van ERP software. Het zijn dus professionals die werken in opdracht van bijvoorbeeld:

  • Een leverancier van ERP software 
  • Een consultancy bedrijf dat voor verschillende bedrijfsbehoeftes verschillende soorten ERP software adviseert en verkoopt.

Een ERP Consultant beschikt in het algemeen over de volgende kwaliteiten en kennis: 

  • Bedrijfsspecifieke proceskennis, bv. metaalproductie of logistiek 
  • Brede technische IT kennis 
  • Consultancy competenties zoals goed kunnen luisteren, klantvriendelijkheid en resultaatgerichtheid

De bovenstaande ERP Consultant is in feite een externe consultant, oftewel iemand die van ‘buiten af’ een klant adviseert over de aanschaf, inrichting en het gebruik van ERP software.

Lees hier mijn andere blog over ERP Applicatiebeheerder een breed begrip

Een interne ERP Consultant wordt over het algemeen een ERP Applicatie Consultant genoemd. Dit is de specialist die kennis heeft van:

  • De specifieke interne bedrijfsprocessen en de wensen van de gebruikers 
  • De gebruikte ERP software 
  • Het vertalen van gebruikerswensen naar software 
  • Het beheren van software
  • De IT technologie waarbinnen de ERP applicatie opereert

Zowel de externe ERP Consultant als ook de interne ERP Consultant, oftewel de ERP Applicatiebeheerder, zijn zeer gewild bij Nederlandse bedrijven. De vraag is groter dan het aantal beschikbare ERP specialisten. ICT Career bemiddelt succesvol ERP Consultants.

Hebben jullie een vacature voor een ERP Consultant en kunnen jullie hulp gebruiken bij de werving, neem dan eens contact op met ICT Career.

Bekijk hier ons actuele diensten voor het vervullen van vacature ERP Applicatiebeheerder

Lees hier mijn blog over erp logistieke software vind de juiste Applicatie Consultant -  Functioneel ERP Applicatiebeheerder  - Alles over Logistiek & ICT

Auteur

A Vrijhof

Publicatiedatum

14 June 2020

Aantal reads

2828 keer bekeken
Recente artikelen / blog items
Wat doet een Applicatie Beheerder - wat is het salaris en hoe kan je worden opgeleid? Lees dit informatieve blog... Lees meer
Hoe werkt werving en selectie en wat kan een werving en selectie bureau betekenen voor je organisatie. Lees meer
Wat is een IT Headhunter en wat doet een goede IT headhunter? ICT Career – IT Headhunters sinds 2001 – is een... Lees meer
Executive Search betekent heel gericht op zoek gaan. In het geval van ICT Career betekent executive search heel... Lees meer
ICT Career is specialist in IT recruitment. Dan doen wij sinds 2001 en dat doen wij goed Lees meer