Gemiddelde klanttevredenheid
8,3

IT Manager van een ziekenhuis

Vacature IT Manager Ziekenhuis

Als je leest ‘vacature IT Manager Ziekenhuis’, zul je wellicht denken: “Die vacature komt waarschijnlijk niet vaak voor in Nederland.” Maar wat is vaak? Er zijn in Nederland ongeveer 85 ziekenhuizen met even zoveel ICT Managers. De (semi)overheid is over het algemeen een goede werkgever dus het verloop van ICT Managers in ziekenhuizen zal lager zijn dan het landelijke gemiddelde voor ICT Managers.

blog_image:article_ictcar_15880584975ea7d9812b703.jpg:end_blog_image

Wat zijn specifieke taken voor een IT Manager in een ziekenhuis?
Laat ik die vraag anders stellen: Wat maakt de ICT omgeving in een ziekenhuis anders dan in een doorsnee onderneming van eenzelfde omvang? En wat vraagt dat vervolgens van de ICT manager?
Ik denk dat de onderscheidende taken van een IT Manager in een ziekenhuis t.o.v een doorsnee onderneming de volgende zijn:

  • De patiënt wordt steeds mondiger en wil direct inzage kunnen hebben in zijn/haar zorg dossier. Dit geeft een bijna conflicterend belang tussen enerzijds toegang tot IT systemen en anderzijds de behoefte aan data security; 
  • Nieuwe behandelmethoden en  medische innovaties hebben direct invloed op het niveau van de ICT systemen; 
  • Ziekenhuizen verzamelen een enorme hoeveelheid data welke onder strenge privacy voorwaarden ontsloten moeten kunnen worden voor bijvoorbeeld medical intelligence.

Daarnaast is het ziekenhuis een behoorlijk complexe organisatie waarbij belangen prominent meespelen van de artsen, het verplegend personeel, de patiënten en het management. Deze belangen lopen niet altijd met elkaar in de pas.
In mijn blog Wat is de rol van de IT Manager beschrijf ik meer in het algemeen de taken en verantwoordelijkheden van een ICT Manager.

Hoe onderscheidt zich een IT Manager Ziekenhuis?
Hoe onderscheidt zich een ICT Manager Ziekenhuis van een ICT Manager van een doorsnee organisatie van een gelijke grootte?
Naar mijn mening onderscheidt een ICT Manager Ziekenhuis zich met name op de volgende competenties:

  • Kennis hebben van de behoeftes van de patiënt en de Zorg; 
  • Sterk gericht zijn op samenwerking en verbinding; 
  • Ondersteunen van medische innovaties; 
  • Evenwicht vinden tussen de toegang tot gegevens en het garanderen van data security en privacy.

Lees hier ons actuele overzicht vacatures IT Manager

Hebt u een vacature IT Manager in uw ziekenhuis?
Als u een vacature ICT Manager in uw ziekenhuis hebt, neem dan eens contact op met ICT Career. Wij gaan graag met u in gesprek om te zien of wij u kunnen helpen.

Bekijk hier onze andere blogs over ICT & Zorg Applicatiebeheerder Zorg - ICT & Zorg

Auteur

Karst

Publicatiedatum

26 March 2020

Aantal reads

4399 keer bekeken
Recente artikelen / blog items
Ik werk sinds 2003 als IT Recruiter vanuit mijn bedrijf ICT Career. Met deze jarenlange ervaring kan ik goed... Lees meer
Wat worden de trends voor de werving van System Engineers in 2021 Lees meer
Wie bel je als je een probleem hebt met je computer, je printer weigert of je telefoon niet werkt? Dan bel je een... Lees meer
Als IT Recruiter bemiddel ik veel vacatures functioneel applicatiebeheerder voor Zorg organisaties. Wat verdient een... Lees meer
Wat verdient een ERP applicatiebeheerder en waarom zijn er forsesalaris verschillen? Lees meer
Wat verdient een Logistiek Appicatiebeheerder in een markt waar de kennis van logistieke processen en -software,... Lees meer