Gemiddelde klanttevredenheid
8,3

IT Manager van een ziekenhuis

Vacature IT Manager Ziekenhuis

Als je leest ‘vacature IT Manager Ziekenhuis’, zul je wellicht denken: “Die vacature komt waarschijnlijk niet vaak voor in Nederland.” Maar wat is vaak? Er zijn in Nederland ongeveer 85 ziekenhuizen met even zoveel ICT Managers. De (semi)overheid is over het algemeen een goede werkgever dus het verloop van ICT Managers in ziekenhuizen zal lager zijn dan het landelijke gemiddelde voor ICT Managers.

blog_image:article_ictcar_15880584975ea7d9812b703.jpg:end_blog_image

Wat zijn specifieke taken voor een IT Manager in een ziekenhuis?
Laat ik die vraag anders stellen: Wat maakt de ICT omgeving in een ziekenhuis anders dan in een doorsnee onderneming van eenzelfde omvang? En wat vraagt dat vervolgens van de ICT manager?
Ik denk dat de onderscheidende taken van een IT Manager in een ziekenhuis t.o.v een doorsnee onderneming de volgende zijn:

  • De patiënt wordt steeds mondiger en wil direct inzage kunnen hebben in zijn/haar zorg dossier. Dit geeft een bijna conflicterend belang tussen enerzijds toegang tot IT systemen en anderzijds de behoefte aan data security; 
  • Nieuwe behandelmethoden en  medische innovaties hebben direct invloed op het niveau van de ICT systemen; 
  • Ziekenhuizen verzamelen een enorme hoeveelheid data welke onder strenge privacy voorwaarden ontsloten moeten kunnen worden voor bijvoorbeeld medical intelligence.

Daarnaast is het ziekenhuis een behoorlijk complexe organisatie waarbij belangen prominent meespelen van de artsen, het verplegend personeel, de patiënten en het management. Deze belangen lopen niet altijd met elkaar in de pas.
In mijn blog Wat is de rol van de IT Manager beschrijf ik meer in het algemeen de taken en verantwoordelijkheden van een ICT Manager.

Hoe onderscheidt zich een IT Manager Ziekenhuis?
Hoe onderscheidt zich een ICT Manager Ziekenhuis van een ICT Manager van een doorsnee organisatie van een gelijke grootte?
Naar mijn mening onderscheidt een ICT Manager Ziekenhuis zich met name op de volgende competenties:

  • Kennis hebben van de behoeftes van de patiënt en de Zorg; 
  • Sterk gericht zijn op samenwerking en verbinding; 
  • Ondersteunen van medische innovaties; 
  • Evenwicht vinden tussen de toegang tot gegevens en het garanderen van data security en privacy.

Lees hier ons actuele overzicht vacatures IT Manager

Hebt u een vacature IT Manager in uw ziekenhuis?
Als u een vacature ICT Manager in uw ziekenhuis hebt, neem dan eens contact op met ICT Career. Wij gaan graag met u in gesprek om te zien of wij u kunnen helpen.

Bekijk hier onze andere blogs over ICT & Zorg Applicatiebeheerder Zorg - ICT & Zorg - Alles over Zorg & ICT

Auteur

Karst

Publicatiedatum

19 May 2021

Aantal reads

5461 keer bekeken
Recente artikelen / blog items
Sinds 2001 werk ik als IT Recruiter voor mijn eigen IT recruitment bedrijf ICT Career en heb meerdere vacatures... Lees meer
Sinds de start van ICT Career in 2001 bemiddelen wij Applicatiebeheerders in de Zorg. Dat bemiddeling van... Lees meer
Als je leest ‘vacature IT Manager Ziekenhuis’, zul je wellicht denken: “Die vacature komt waarschijnlijk niet... Lees meer
Sinds 2001 werk ik als IT Recruiter in mijn eigen bedrijf ICT Career. Eigenlijk vanaf het begin heb ik ook voor de... Lees meer
Applicatiebeheerders in de Zorg? Zijn dat andere specialisten dan Applicatiebeheerders in de commerciële wereld? Lees meer