Applicatiebeheerder Zorg

Applicatiebeheerder Zorg

Applicatiebeheerders in de Zorg? Zijn dat andere specialisten dan Applicatiebeheerders in de commerciële wereld?

Ik werk sinds 2003 als IT Recruiter en heb veel Applicatiebeheerders in de Zorg en daarbuiten mogen bemiddelen. In deze blog wil ik kort uiteenzetten waarom ik denk dat Applicatiebeheerder in de Zorg een specialisme is binnen het vakgebied applicatiebeheer.

Applicatiebeheer binnen de Zorg kent een andere dynamiek dan een Applicatiebeheerder binnen de commerciële wereld. De applicaties die in de Zorg over het algemeen worden beheerd, zijn met name zorg & welzijn en patiënt gerelateerd. De dynamiek van deze processen en het resultaat waartoe deze processen moeten leiden, zijn daadwerkelijk anders dan in de commerciële wereld. Hoewel ik hier geen kwalitatief verschil wil suggereren, is het evident dat gezondheid, behandelplan of EPD andere bedrijfsdoelstellingen zijn dan transport, e-commerce of productie. Deze doelstellingen vragen om een ander soort organisatie en dus ook om een ander soort medewerker.

Applicatiebeheerder in de Zorg – een ander soort specialist?

Mijn antwoord op die vraag heb ik hierboven eigenlijk reeds gegeven en is volmondig JA. Een Applicatiebeheerder in de Zorg:
• Werkt in een organisatie waar zorg en welzijn centraal staan i.p.v. de commerciële en bedrijfseconomische doelstellingen
• Heeft kennis van specialistische zorgprocessen en zorgregelgevingen

Daarnaast onderscheidt de Applicatiebeheerder in de Zorg zich wat mij betreft op nog twee vlakken:
• Professionals in de Zorg werken daar in het algemeen bewust om een bijdrage te leveren aan de maatschappij
• Ze accepteren dat de Zorg goed maar over het algemeen wat minder betaalt dan de commerciële wereld.

Lees mijn blog over Applicatiebeheer ICT & Zorg – Alles over ICT & Zorg

Bekijk ICT Career’s diensten op het gebied van IT werving & selectie en van IT Recruitment

Hebben jullie een vacature Applicatiebeheerder in de Zorg?

Kunnen jullie hulp gebruiken van een ervaren IT recruitment buro in de Zorg, neem dan eens contact op met ICT Career, wij helpen jullie graag.

Neem contact op

Recente artikelen / blog items

Stel, je hebt een IT vacature en je overweegt om voor de werving samen te gaan werken met een IT executive recruitment bureau. Hoe weet je dan welk bureau goed is? M.a.w. op welke criteria moet je selecteren?

Lees meer
Lees meer over Een goed IT executive recruitment bureau

Met het gemak van het internet, en daarmee de toegang tot allerlei databases met IT-professionals, is het relatief eenvoudig om kandidaten voor een moeilijk te vervullen ICT vacature te vinden. Het vinden van kandidaten is een eerste stap, maar het in gesprek komen met professionals is de volgende uitdaging. Mijn bedrijf ICT Career beschikt over uitgebreide ervaring op het gebied van ICT executive search en ik wil graag een aantal do’s en don’ts bespreken.

Lees meer
Lees meer over Do s en don ts bij IT executive search

Ben je op zoek naar een partij die je kan helpen met het vinden van goede IT professionals? In deze blog geef ik je een praktisch inzicht over hoe een goed en succesvol executive search traject ingericht zou moeten zijn.

Lees meer
Lees meer over Hoe vind je een goed buro voor IT executive search