ICT en Zorg

Zorg en ICT

Sinds 2003 ben ik IT Recruiter maar in een vorig leven was ik fysiotherapeut. Dat was in een periode dat er weinig werk voor fysiotherapeuten in Nederland was  en daarom heb ik mijn beroep uitgeoefend in het mooie Zwitserland. Omdat het vak mij onvoldoende paste heb ik het slechts twee jaar gedaan maar ik heb altijd een bovengemiddelde interesse gehouden voor het vak fysiotherapie en voor de Zorg in het algemeen.

Waarschijnlijk niet geheel toevallig heb ik met mijn bedrijf ICT Career meerdere zorg organisaties en zorg overheidsinstellingen mogen helpen met het bemiddelen van ICT professionals. Zo hebben wij bij de overgang naar de DBC structuur de ICT organisatie van DBC Onderhoud mogen helpen inrichten. En later toen DBC Onderhoud fuseerde met de NZa hebben we ook ICT vacatures voor de NZa mogen bemiddelen. Door de jaren heen hebben we voor verschillende zorginstellingen en ziekenhuizen mogen werken.

ICT & Zorg – Wat is de extra uitdaging?

Wat maakt het voor mij leuk om te mogen werken voor de Zorg. Ik denk dat het antwoord ligt in enerzijds de maatschappelijke betrokkenheid van de organisatie en de mensen die er werken, en anderzijds de vraagstukken die de Zorg anders maken dan het commerciële bedrijfsleven.
• Maatschappelijke betrokkenheid van de organisatie en de mensen
Het doel van een Zorg organisatie is primair om het welzijn van hun cliënten te verbeteren en niet om (meer) winst te maken. Dat trekt een ander soort ICT professionals aan dan IT engineers die bv. voor een datacenter willen werken.
• Zorg & ICT vraagstukken
De IT vraagstukken binnen de Zorg richten zich steeds meer op bijvoorbeeld het maximeren van de zorg met minder handen aan het bed, EPD en zorg op afstand. Hoewel soms controversieel neemt het belang van big data en artificiële intelligentie toe in de Zorg van nu en van de toekomst.

Zorg en ICT Career

ICT Career mag terugkijken op een rijke ervaring om ICT professionals te bemiddelen voor de Zorg. Dat vinden we leuk en dat doen we goed. Hebben jullie een IT vacature waarbij jullie hulp kunnen gebruiken bij de invulling? Neem gerust contact op met ICT Career.

Lees hier mijn blogs over Applicatiebeheerder Zorg – Alles over Zorg & ICT

Bekijk ICT Career’s diensten op het gebied van IT werving & selectie en van IT Recruitment

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie

Neem contact op

Recente artikelen / blog items

Stel, je hebt een IT vacature en je overweegt om voor de werving samen te gaan werken met een IT executive recruitment bureau. Hoe weet je dan welk bureau goed is? M.a.w. op welke criteria moet je selecteren?

Lees meer
Lees meer over Een goed IT executive recruitment bureau

Met het gemak van het internet, en daarmee de toegang tot allerlei databases met IT-professionals, is het relatief eenvoudig om kandidaten voor een moeilijk te vervullen ICT vacature te vinden. Het vinden van kandidaten is een eerste stap, maar het in gesprek komen met professionals is de volgende uitdaging. Mijn bedrijf ICT Career beschikt over uitgebreide ervaring op het gebied van ICT executive search en ik wil graag een aantal do’s en don’ts bespreken.

Lees meer
Lees meer over Do s en don ts bij IT executive search

Ben je op zoek naar een partij die je kan helpen met het vinden van goede IT professionals? In deze blog geef ik je een praktisch inzicht over hoe een goed en succesvol executive search traject ingericht zou moeten zijn.

Lees meer
Lees meer over Hoe vind je een goed buro voor IT executive search