Gemiddelde klanttevredenheid
8,3

Het laatste nieuws

 

Opleiding tot Applicatiebeheerder

Categorieën: Applicatiebeheerder

Applicatiebeheerder; Welke opleidingen zijn er in Nederland?

Om opgeleid te worden tot Applicatiebeheerder, zijn er in Nederland verschillende opleidingen en carrière paden. Ik zal de meest voorkomende belichten.

 • Studie HBO Informatica

De naam BHO Informatica is een containerbegrip voor meerdere opleidingen die leiden naar verschillende ICT beroepen. De meeste gebruikelijke studie die opleiden voor het vak van Applicatiebeheerder zijn Business IT & Management en Informatiekunde. In deze 4 jarige studie leer je om de behoeftes van de Business(processen) te doorgronden en om hierbij een passende IT oplossing aan te bieden. 

 • HBO Leergang Applicatiebeheerder

De opleiding HBO Leergang Applicatiebeheerder wordt door meerdere particuliere instituten aangeboden. De studie leert hoe een applicatie af te stemmen op de wensen van de business, hoe de applicatie in te richten en hoe je in algemene zin zorgt voor een juist informatiemanagement.

 • Certificaten voor Applicatiebeheertools

Er zijn veel specifieke opleidingen met erkende certificeringen voor het vak van Applicatiebeheerder. Ik heb de meest gebruikte applicatie beheertools heb ik reeds besproken in Functioneel Applicatiebeheerder; de meest gebruikte beheertools. Kort op een rij gezet zijn de belangrijkste applicatie beheermethodes:

  • ITIL 
  • Bisl 
  • ASL 
  • TopDesk

Opleiding tot Applicatiebeheer, een carrier pad
In de praktijk zien wij vaak dat medewerkers die vanuit de business specialist zijn in het gebruik van een bepaald softwarepakket, zoals Afas of een specifiek ERP pakket, doorgroeien naar de functie van Applicatiebeheerder. Dit is voor vele bedrijven de bijna ideale weg aangezien deze professionals de behoefte van de business tot in detail kennen, specialist in het gebruik van specifieke software en vaak reeds kennis hebben van specifieke ICT kennis. O.h.a. wordt deze mensen specifieke producttrainingen en IT opleidingen aangeboden om zich te kunnen ontwikkelen tot Applicatiebeheerder.

Lees hier mijn andere blogs over Applicatiebeheerder

Bekijk hier ons overzicht vacatures Applicatiebeheerder


Terug naar overzicht

Reageer

Karst Dollekamp
24-5-2018 17:30
440 bekeken
load more