Gemiddelde klanttevredenheid
8,3

Opleiding tot Applicatiebeheerder

Applicatiebeheerder; welke opleidingen zijn er in Nederland?

In Nederland kennen we verschillende opleidingen en carrière paden om opgeleid tot worden tot applicatiebeheerder. Ik zal de meest voorkomende belichten.

blog_image:article_ictcar_15736439465dcbe6aadfec2.jpg:end_blog_image

 • Studie HBO Informatica

De studierichting HBO Informatica is een containerbegrip voor meerdere opleidingen die leiden naar verschillende ICT beroepen. De meest gebruikelijke studies die opleiden voor het vak van Applicatiebeheerder zijn Business IT & Management en Informatiekunde. In deze 4 jarige studietrajecten leer je de behoeftes van de Business(processen) te doorgronden en om een daarbij goed passende IT oplossing aan te bieden. 

 • HBO Leergang Applicatiebeheerder

De opleiding HBO Leergang Applicatiebeheerder wordt door meerdere particuliere instituten aangeboden. Tijdens deze studie leer je hoe een applicatie af te stemmen op de wensen van de business, hoe de applicatie in te richten en hoe je in algemene zin zorgt voor een juist informatiemanagement.

 • Certificaten voor Applicatiebeheertools

Er zijn veel specifieke opleidingen die leiden tot erkende certificeringen voor het vak van Applicatiebeheerder. Ik heb de meest gebruikte applicatie beheertools reeds besproken in Functioneel Applicatiebeheerder; de meest gebruikte beheertools.

Kort op een rij gezet zijn de belangrijkste applicatie beheermethodes:

  • ITIL 
  • Bisl 
  • ASL 
  • TopDesk

Opleiding tot Applicatiebeheerder, een carriere pad
In de praktijk zien wij vaak dat medewerkers die komend vanuit de business specialist zijn in het gebruik van een bepaald softwarepakket, zoals Afas of een specifiek ERP pakket, zich ontwikkelen tot de functie van Applicatiebeheerder. Dit is voor veel bedrijven een ideale weg aangezien deze professionals de behoefte van de business tot in detail kennen, specialist zijn in het gebruik van specifieke software en vaak reeds specifieke ICT kennis hebben. I.h.a. krijgen deze mensen specifieke producttrainingen en IT opleidingen aangeboden om door te kunnen groeien naar de rol en functie van Applicatiebeheerder.

Bekijk hier ons overzicht vacatures Applicatiebeheerder

Hebben jullie een vacature Applicatiebeheerder? Neem dan gerust contact op met ICT Career om te overleggen wat wij voor jullie kunnen betekenen.

Lees hier mijn andere blogs over Applicatiebeheerder Salaris Functioneel Beheerder - Wat is een Functioneel Applicatiebeheerder? - Alles over Applicatiebeheerder


 

Auteur

Karst

Publicatiedatum

9 March 2020

Aantal reads

6894 keer bekeken
Recente artikelen / blog items
Wat doet een Applicatie Beheerder - wat is het salaris en hoe kan je worden opgeleid? Lees dit informatieve blog... Lees meer
Hoe werkt werving en selectie en wat kan een werving en selectie bureau betekenen voor je organisatie. Lees meer
Wat is een IT Headhunter en wat doet een goede IT headhunter? ICT Career – IT Headhunters sinds 2001 – is een... Lees meer
Executive Search betekent heel gericht op zoek gaan. In het geval van ICT Career betekent executive search heel... Lees meer
ICT Career is specialist in IT recruitment. Dan doen wij sinds 2001 en dat doen wij goed Lees meer