Gemiddelde klanttevredenheid
8,3

Opleiding tot Applicatiebeheerder

Applicatiebeheerder; welke opleidingen zijn er in Nederland?

In Nederland kennen we verschillende opleidingen en carrière paden om opgeleid tot worden tot applicatiebeheerder. Ik zal de meest voorkomende belichten.

blog_image:article_ictcar_15736439465dcbe6aadfec2.jpg:end_blog_image

 • Studie HBO Informatica

De studierichting HBO Informatica is een containerbegrip voor meerdere opleidingen die leiden naar verschillende ICT beroepen. De meest gebruikelijke studies die opleiden voor het vak van Applicatiebeheerder zijn Business IT & Management en Informatiekunde. In deze 4 jarige studietrajecten leer je de behoeftes van de Business(processen) te doorgronden en om een daarbij goed passende IT oplossing aan te bieden. 

 • HBO Leergang Applicatiebeheerder

De opleiding HBO Leergang Applicatiebeheerder wordt door meerdere particuliere instituten aangeboden. Tijdens deze studie leer je hoe een applicatie af te stemmen op de wensen van de business, hoe de applicatie in te richten en hoe je in algemene zin zorgt voor een juist informatiemanagement.

 • Certificaten voor Applicatiebeheertools

Er zijn veel specifieke opleidingen die leiden tot erkende certificeringen voor het vak van Applicatiebeheerder. Ik heb de meest gebruikte applicatie beheertools reeds besproken in Functioneel Applicatiebeheerder; de meest gebruikte beheertools.

Kort op een rij gezet zijn de belangrijkste applicatie beheermethodes:

  • ITIL 
  • Bisl 
  • ASL 
  • TopDesk

Opleiding tot Applicatiebeheerder, een carriere pad
In de praktijk zien wij vaak dat medewerkers die komend vanuit de business specialist zijn in het gebruik van een bepaald softwarepakket, zoals Afas of een specifiek ERP pakket, zich ontwikkelen tot de functie van Applicatiebeheerder. Dit is voor veel bedrijven een ideale weg aangezien deze professionals de behoefte van de business tot in detail kennen, specialist zijn in het gebruik van specifieke software en vaak reeds specifieke ICT kennis hebben. I.h.a. krijgen deze mensen specifieke producttrainingen en IT opleidingen aangeboden om door te kunnen groeien naar de rol en functie van Applicatiebeheerder.

Hebben jullie een vacature Applicatiebeheerder? Neem dan gerust contact op met ICT Career om te overleggen wat wij voor jullie kunnen betekenen.

Lees hier mijn andere blog over Applicatiebeheerder Wat is een Functioneel Applicatiebeheerder? 

Bekijk ICT Career’s diensten op het gebied van IT werving & selectie en van IT Recruitment

Auteur

Karst

Publicatiedatum

9 March 2020

Aantal reads

8367 keer bekeken
Recente artikelen / blog items
Wij vinden binnen drie weken de geschikte kandidaten voor jullie IT-vacature.  Lees meer
  Sinds het jaar 2001 werf en selecteer ik IT-professionals en IT-managers. In deze uitgebreide blog zal ik de... Lees meer
  In de zich snel ontwikkelende digitale wereld is het belangrijk om goed IT-personeel te vinden om je bedrijf... Lees meer
Wil je beter IT professionals werven? Maak dan niet deze 5 meest gemaakte recruitment fouten  Lees meer
    Werven van IT Professionals - Gratis Recruitment Advies van ICT Career   Lees meer
IT Recruitment – Wat heeft ICT Career geleerd van 2022? 5 tips voor het succesvol werven van IT... Lees meer