Functioneel ERP Applicatiebeheerder

Wat is een Functioneel ERP Applicatiebeheerder?

Een Functioneel ERP Applicatiebeheerder is een medewerker die vanuit de functionaliteit, zoals begrip van de business processen en gebruik van de software, de ERP software applicatie beheert. ERP staat voor Enterprice Resource Planning. Oftewel alle belangrijke business processen zoals inkoop, planning, productie, opslag, transport etc.

Wat zijn de taken van een Functioneel ERP Applicatiebeheerder?

Een Functioneel ERP Applicatiebeheerder heeft de volgende hoofdtaken:

  • Het vertalen van business processen naar applicatieoplossingen. Anders gezegd: ervoor zorgen dat de softwareapplicatie de business optimaal ondersteunt
  • Contact met de applicatie leverancier over technische applicatie issues en software development
  • Dagelijks beheer van de applicatie
  • Uitvoeren Software updates
  • Trainen van gebruikers

Waar werken Functioneel ERP Applicatiebeheerders?

Functioneel Applicatiebeheerders werken in bedrijven met uitgebreide / complexe business processen zoals inkoop – productie – transport – warehousing etc.
Voorbeelden van dit soort bedrijven zijn:

  • Productiebedrijven
  • Transport / logistieke bedrijven
  • Retail ketens
  • Grote verkoopbedrijven
  • Grote e-commerce bedrijven

Wat verdienen Functioneel ERP Applicatiebeheerders?

Functioneel ERP Applicatiebeheerders zijn door de aard van de ERP proceskennis schaars, een stuk schaarser dan ‘gewone’ Functioneel Applicatiebeheerders. Om die reden krijgen Functioneel ERP Applicatiebeheerders ook meer salaris. Een ‘gewone’ Functioneel Applicatiebeheerder verdient tussen € 3.500 en € 4.200 per maand. Een Functioneel ERP Applicatiebeheerder verdient 10 – 15% meer dus maximaal ongeveer € 4.750.
Als de Functioneel ERP Applicatiebeheerder werkt voor een grote multinational met internationale applicatie verantwoordelijkheid, kan het salaris oplopen naar € 6.000 – € 6.500 per maand.

Hoe werf je Functioneel ERP Applicatiebeheerders?

In hoofdlijnen werf je het best op de volgende wijze:

  • Bekijk of iemand binnen de organisatie goede kennis heeft van de ERP processen en affiniteit heeft met IT en leidt hem  of haar op tot Applicatiebeheerder ERP
  • Benader je directe / bedrijfsnetwerk voor de vacature
  • Adverteer de vacature op jobsites en social media
  • Neem contact op met ICT Career, wij bemiddelen vacatures Functioneel Applicatiebeheerder sinds 2001 en we hebben ruime ervaring met de werving van ERP applicatiebeheerders in het bijzonder.

Lees hier onze werkwijze voor het succesvol werven voor een vacature ERP Applicatiebeheerder

ERP Applicatiebeheerder een breed begrip  ERP logistieke software de juiste Applicatie Consultant  Vacature ERP Applicatiebeheerder  Wat is ERP 

 

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie

Neem contact op

Recente artikelen / blog items

Stel, je hebt een IT vacature en je overweegt om voor de werving samen te gaan werken met een IT executive recruitment bureau. Hoe weet je dan welk bureau goed is? M.a.w. op welke criteria moet je selecteren?

Lees meer
Lees meer over Een goed IT executive recruitment bureau

Met het gemak van het internet, en daarmee de toegang tot allerlei databases met IT-professionals, is het relatief eenvoudig om kandidaten voor een moeilijk te vervullen ICT vacature te vinden. Het vinden van kandidaten is een eerste stap, maar het in gesprek komen met professionals is de volgende uitdaging. Mijn bedrijf ICT Career beschikt over uitgebreide ervaring op het gebied van ICT executive search en ik wil graag een aantal do’s en don’ts bespreken.

Lees meer
Lees meer over Do s en don ts bij IT executive search

Ben je op zoek naar een partij die je kan helpen met het vinden van goede IT professionals? In deze blog geef ik je een praktisch inzicht over hoe een goed en succesvol executive search traject ingericht zou moeten zijn.

Lees meer
Lees meer over Hoe vind je een goed buro voor IT executive search