ERP Consultant

Wat is een ERP Consultant ?

Voordat ik het antwoord geef op deze vraag, eerst nog even kort: wat is ERP? ERP staat voor Enterprise Resource Planning. Oftewel software waarmee bedrijven hun bedrijfsprocessen kunnen automatiseren. Denk hierbij aan bijvoorbeeld aan bedrijfsprocessen zoals order intake – inkoop – planning – productie – logistiek en finance. ERP systemen zijn er voor specifieke bedrijfsprocessen in allerlei soorten en maten (complexiteit) en voor allerlei verschillende branches.

Een ERP Consultant is over het algemeen een adviseur van een extern bedrijf, die aan prospects en klanten adviseert over het inrichten van ERP software. Het zijn dus professionals die werken in opdracht van bijvoorbeeld:

  • Een leverancier van ERP software
  • Een consultancy bedrijf dat voor verschillende bedrijfsbehoeftes verschillende soorten ERP software adviseert en verkoopt.

Een ERP Consultant beschikt in het algemeen over de volgende kwaliteiten en kennis:

  • Bedrijfsspecifieke proceskennis, bv. metaalproductie of logistiek
  • Brede technische IT kennis
  • Consultancy competenties zoals goed kunnen luisteren, klantvriendelijkheid en resultaatgerichtheid

De bovenstaande ERP Consultant is in feite een externe consultant, oftewel iemand die van ‘buiten af’ een klant adviseert over de aanschaf, inrichting en het gebruik van ERP software.

Lees hier mijn andere blog over ERP Applicatiebeheerder een breed begrip

Een interne ERP Consultant wordt over het algemeen een ERP Applicatie Consultant genoemd. Dit is de specialist die kennis heeft van:

  • De specifieke interne bedrijfsprocessen en de wensen van de gebruikers
  • De gebruikte ERP software
  • Het vertalen van gebruikerswensen naar software
  • Het beheren van software
  • De IT technologie waarbinnen de ERP applicatie opereert

Zowel de externe ERP Consultant als ook de interne ERP Consultant, oftewel de ERP Applicatiebeheerder, zijn zeer gewild bij Nederlandse bedrijven. De vraag is groter dan het aantal beschikbare ERP specialisten. ICT Career bemiddelt succesvol ERP Consultants.

Lees hier mijn blog over erp logistieke software vind de juiste Applicatie Consultant –  Functioneel ERP Applicatiebeheerder

Bekijk ICT Career’s diensten op het gebied van IT werving & selectie en van IT Recruitment

Hebben jullie een vacature voor een ERP Consultant?

Kunnen jullie hulp gebruiken bij de werving, neem dan eens contact op met ICT Career.

Neem contact op

Recente artikelen / blog items

Stel, je hebt een IT vacature en je overweegt om voor de werving samen te gaan werken met een IT executive recruitment bureau. Hoe weet je dan welk bureau goed is? M.a.w. op welke criteria moet je selecteren?

Lees meer
Lees meer over Een goed IT executive recruitment bureau

Met het gemak van het internet, en daarmee de toegang tot allerlei databases met IT-professionals, is het relatief eenvoudig om kandidaten voor een moeilijk te vervullen ICT vacature te vinden. Het vinden van kandidaten is een eerste stap, maar het in gesprek komen met professionals is de volgende uitdaging. Mijn bedrijf ICT Career beschikt over uitgebreide ervaring op het gebied van ICT executive search en ik wil graag een aantal do’s en don’ts bespreken.

Lees meer
Lees meer over Do s en don ts bij IT executive search

Ben je op zoek naar een partij die je kan helpen met het vinden van goede IT professionals? In deze blog geef ik je een praktisch inzicht over hoe een goed en succesvol executive search traject ingericht zou moeten zijn.

Lees meer
Lees meer over Hoe vind je een goed buro voor IT executive search