Zorg en Innovatie

Zorg  en IT Innovatie

Sinds 2001 werk ik als IT Recruiter in mijn eigen bedrijf ICT Career. Eigenlijk vanaf het begin heb ik ook voor de Zorg mogen werken voor het invullen van IT vacatures. Ik heb veel mogen werken voor DBC Onderhoud, later de NZa, voor het bemannen van hun nieuw op te zetten IT afdeling. Voor hen heb ik veel mensen mogen bemiddelen op het snijvlak van Zorg en data.

Data worden steeds belangrijker in het efficiënter maken van de Zorg, om kosten te verlagen en om meer handen vrij te maken aan het bed. Hoewel het enthousiasme voor deze ontwikkelingen niet door iedereen worden gedeeld, is deze trend onomkeerbaar.

Data en de kwaliteit van Zorg

Innovatie binnen de Zorg wordt mede gedreven door de inzet van (Big) Data. Zoals gezegd Data en Zorg is niet een combinatie die door iedereen omarmd wordt. Vragen die opkomen zijn:
• Hoe wordt de privacy bewaakt?
• Gaat de (farmaceutische) industrie aan de haal met mijn gegevens?
• Wordt de zorg niet te veel geautomatiseerd en vervangen door een robot of chat bot?
Los van deze terechte vragen kunnen we ook vaststellen dat er veel goede ontwikkelingen zijn om de zorg te kunnen verbeteren mede met behulp van IT innovaties.

Big Data en Zorg

Big Data en Zorg zullen een steeds belangrijkere rol in de toekomst spelen. Yuval Noah Harari beschrijft in zijn boek Homo Deus een beeld van hoe Data onze maatschappij in het algemeen en de zorg in het bijzonder in de toekomst zal kunnen beïnvloeden.

De Oncologie is een duidelijk voorbeeld van hoe IT de kwaliteit verbetert van het bestrijden van kanker. Met behulp van (het delen van) data is zowel de diagnostiek als ook de behandeling van kanker op verschillende vlakken verbeterd. Google maar eens op ‘big data en oncologie’.

Recent is het OLVG gestart met een Corona check app. Hierin kunnen individuen melden wat de klachten zijn en kunnen artsen / medewerkers van het OLVG de ontwikkelingen volgen en ingrijpen als dat nodig is. Onder invloed van de Corona crisis is besloten om data van het OLVG en het UMC te delen. Uit deze gemeenschappelijke data zijn een aantal uitkomsten geanalyseerd die de diagnostiek en de behandeling van Corona en Corona patiënten direct hebben verbeterd! Hoe mooi is dat?

Lees hier onze andere blogs over ICT & Zorg ICT & Zorg – Applicatiebeheerder Zorg

Bekijk ICT Career’s diensten op het gebied van IT werving & selectie en van IT Recruitment

Hebben jullie een vacature Applicatiebeheerder in de Zorg?

Kunnen jullie hulp gebruiken van een ervaren IT recruitment bureau in de Zorg, neem dan eens contact op met ICT Career, wij helpen jullie graag.

Neem contact op

Recente artikelen / blog items

Stel, je hebt een IT vacature en je overweegt om voor de werving samen te gaan werken met een IT executive recruitment bureau. Hoe weet je dan welk bureau goed is? M.a.w. op welke criteria moet je selecteren?

Lees meer
Lees meer over Een goed IT executive recruitment bureau

Met het gemak van het internet, en daarmee de toegang tot allerlei databases met IT-professionals, is het relatief eenvoudig om kandidaten voor een moeilijk te vervullen ICT vacature te vinden. Het vinden van kandidaten is een eerste stap, maar het in gesprek komen met professionals is de volgende uitdaging. Mijn bedrijf ICT Career beschikt over uitgebreide ervaring op het gebied van ICT executive search en ik wil graag een aantal do’s en don’ts bespreken.

Lees meer
Lees meer over Do s en don ts bij IT executive search

Ben je op zoek naar een partij die je kan helpen met het vinden van goede IT professionals? In deze blog geef ik je een praktisch inzicht over hoe een goed en succesvol executive search traject ingericht zou moeten zijn.

Lees meer
Lees meer over Hoe vind je een goed buro voor IT executive search