WMS Consultant

Wat is een WMS Consultant?

Een WMS Consultant is een specialist die adviseert op het gebied van het inrichten van een Warehouse Management Systeem.

Over het algemeen heeft de consultant kennis van:

  • Logistieke en warehouse management processen
  • De WMS software applicatie
  • Het IT landschap waarop het WMS draait, denk hier aan het WS – Linux OS, SQL data en databases en netwerken – netwerkprotocollen.

Als WMS Consultant kun je een externe – of een interne adviesrol vervullen.

De externe WMS Consultant is de consultant die externe klanten adviseert en ondersteunt bij de implementatie / inrichting / configuratie van het Warehouse Management Systeem. de consultant is in dienst van een WMS leverancier. De WMS Consultant is specialist in de functionaliteiten van de software en is veelal ook IT technisch onderlegd.

De interne WMS Consultant is veelal de specialist die voor zijn werkgever de spil is tussen de key-users (interne klanten) van het Warehouse Management Systeem en de warehouse management applicatie. Deze WMS Consultant heeft veelal de volgende primaire taken:

  • in gesprek gaan met de interne klant om de WMS behoeftes te begrijpen en deze te vertalen naar een functioneel ontwerp
  • indien mogelijk de software configureren naar de eisen van de interne klant
  • als deze configuratie niet standaard aanwezig geeft de WMS Consultant een opdracht aan de WMS leverancier om de aanpassing binnen de software door te voeren of te ontwikkelen
  • het managen van de verschillende projecten binnen de ontwikkeling en het beheer van het WMS
  • het (laten) testen en accepteren van nieuwe software.

WMS Consultant is een redelijk specialistische functie. Door de belangrijke rol van de logistieke sector binnen de Nederlandse economie zijn WMS Consultants veel gevraagd. Daardoor is er een te kort aan WMS specialisten.

Lees hier mijn andere blogs over ERP logistieke software vind de juist Applicatie Consultant  – ERP Consultant 

Bekijk ICT Career’s diensten op het gebied van IT werving & selectie en van IT Recruitment

Hebben jullie een vacature WMS Consultant?

Kunnen jullie hulp gebruiken bij de werving? Neem eens contact op met ICT Career

Neem contact op

Recente artikelen / blog items

Stel, je hebt een IT vacature en je overweegt om voor de werving samen te gaan werken met een IT executive recruitment bureau. Hoe weet je dan welk bureau goed is? M.a.w. op welke criteria moet je selecteren?

Lees meer
Lees meer over Een goed IT executive recruitment bureau

Met het gemak van het internet, en daarmee de toegang tot allerlei databases met IT-professionals, is het relatief eenvoudig om kandidaten voor een moeilijk te vervullen ICT vacature te vinden. Het vinden van kandidaten is een eerste stap, maar het in gesprek komen met professionals is de volgende uitdaging. Mijn bedrijf ICT Career beschikt over uitgebreide ervaring op het gebied van ICT executive search en ik wil graag een aantal do’s en don’ts bespreken.

Lees meer
Lees meer over Do s en don ts bij IT executive search

Ben je op zoek naar een partij die je kan helpen met het vinden van goede IT professionals? In deze blog geef ik je een praktisch inzicht over hoe een goed en succesvol executive search traject ingericht zou moeten zijn.

Lees meer
Lees meer over Hoe vind je een goed buro voor IT executive search