Werving en selectie bureau voor Zorg en ICT

Werving en selectie bureau voor Zorg en ICT

Sinds 2003 ben ik IT Recruiter en werk ik vanuit mijn recruitment bureau ICT Career. Mede doordat ik in 1986 ben afgestudeerd als fysiotherapeut, is een van de specialismes van mijn bedrijf werving & selectie voor de Zorg en ICT.

Wat zijn de ontwikkelingen binnen de Zorg en ICT

Ook binnen de Zorg heeft ICT de laatste jaren een enorme ontwikkeling doorgemaakt. ICT is voor deze beroepsgroep belangrijker dan ooit geworden. Hiervoor zijn een aantal oorzaken:

  • Centralisatie van de Zorg heeft de organisaties groter gemaakt waardoor het belang van goede IT voorzieningen is toegenomen;
  • De overheid heeft aangedrongen op meer en hoogwaardigere inzet van IT om hiermee een hogere efficiëntie en kostenbesparing na te streven;
  • De IT leveranciers hebben innovatieve producten en diensten ontwikkeld die bijdragen aan een betere zorg;
  • Ziekenhuis- en zorg organisaties zijn groter geworden. Zorginstellingen werken veelal regionaal en ook landelijk. Hierdoor is het belang van een goede automatisering toegenomen.

Werving en selectie in de Zorg en ICT; een specialisme

Er zijn een aantal zaken die IT recruitment binnen de Zorg anders maken dan binnen de commerciële wereld:

  • De IT professionals binnen de Zorg hebben over het algemeen de gedrevenheid bij te dragen aan het maatschappelijk belang;
  • De IT professionals binnen de Zorg beschikken over kennis van de zorgprocessen en de specifieke behoeftes van de sector;Anders gezegd, werkgevers binnen de Zorg zijn over het algemeen op zoek naar IT professionals met specifieke zorgkennis en mensen die een bijdrage willen leveren aan het verbeteren van de Zorg.

Om succesvol te kunnen bemiddelen in de Zorg & ICT betekent dit dat een W&S bureau:

  • Moet beschikken over een netwerk van IT professionals met zorgproces kennis; kiezen voor de Zorg motiveert

In beide kennisgebieden heeft ICT Career geïnvesteerd sinds 2003.

ICT Career, specialist in het Werven en Selecteren in Zorg & ICT

lees hier mijn andere blogs over Zorg & ICT  Zorg & ICT vacatures – alles over Zorg & ICT

Bekijk ICT Career’s diensten op het gebied van IT werving & selectie en van IT Recruitment

Hebben jullie als zorg organisatie een ICT vacature?

Kunnen jullie hulp gebruiken met het werven van de juiste professional? Neem dan eens contact op met ICT Career, wij adviseren jullie graag.

Neem contact op

Recente artikelen / blog items

Stel, je hebt een IT vacature en je overweegt om voor de werving samen te gaan werken met een IT executive recruitment bureau. Hoe weet je dan welk bureau goed is? M.a.w. op welke criteria moet je selecteren?

Lees meer
Lees meer over Een goed IT executive recruitment bureau

Met het gemak van het internet, en daarmee de toegang tot allerlei databases met IT-professionals, is het relatief eenvoudig om kandidaten voor een moeilijk te vervullen ICT vacature te vinden. Het vinden van kandidaten is een eerste stap, maar het in gesprek komen met professionals is de volgende uitdaging. Mijn bedrijf ICT Career beschikt over uitgebreide ervaring op het gebied van ICT executive search en ik wil graag een aantal do’s en don’ts bespreken.

Lees meer
Lees meer over Do s en don ts bij IT executive search

Ben je op zoek naar een partij die je kan helpen met het vinden van goede IT professionals? In deze blog geef ik je een praktisch inzicht over hoe een goed en succesvol executive search traject ingericht zou moeten zijn.

Lees meer
Lees meer over Hoe vind je een goed buro voor IT executive search