IT recruitment vind de juiste boom in het bos

IT recruitment – vind de juiste boom in het bos

Hoe selecteer je het juiste IT Recruitment Bureau?

Als een IT recruitment bureau zegt dat ze het juiste IT staffing bureau voor jullie zijn, hoe weet je dan of ze dat werkelijk zijn? Hier een aantal practische tips:

 • Eerst moet je je afvragen wat voor IT professional je zoekt. Het bemiddelen van een Software Developer vergt echt andere kwaliteiten dan het bemiddelen van een IT Systems Engineer.
 • Vraag een bevriende collega of hij/zij ervaringen heeft met IT recruiters voor een specifieke functie en of hij/zij een IT recruitment bureau of recruiter kan aanraden.
 • Google naar waar je naar op zoek bent. Als bedrijf XYZ je aandacht trekt, lees dan of dat bedrijf specifiek ervaren is in het bemiddelen van die IT professionals waar jij naar op zoek bent. Check bv. hun actuele vacatures en bekijk of deze relevant voor jouw vraag zijn.
 • Maak een eerste selectie en ga met 2 of 3 bureaus telefonisch in gesprek. Stel vragen als:
  • Wat zijn jullie specialismen?
  • Bij wie hebben jullie onlangs een gelijksoortige opdracht succesvol bemiddeld en mag ik deze partij als referentie bellen?
  • Wat is jullie werkwijze en wie gaat onze vacature bemiddelen? Het komt regelmatig voor dat een ervaren consultant je te woord staat die vertrouwen wekt maar wordt je opdracht bemiddeld door een junior.
  • Wat is de verwachte doorlooptijd?
 • Nodig 1 of 2 bureaus uit voor een gesprek op kantoor en maak vervolgens een keuze.

Het selecteren van het juiste IT Recruitment Bureau vergt wat onderzoek en gesprekken, maar het is de moeite waard om de beste partner te vinden voor jouw behoeften.

IT recruitment – ben je op zoek naar een IT recruiter?

Lees hier wat ICT Career kan betekenen als IT Recruitment specialist.

Wil je beter controle houden over je IT recruitment partner? Hoe houd je controle over je recruitment partner?

Bekijk ICT Career’s diensten op het gebied van IT werving & selectie en van IT Recruitment

Is een exclusieve of een niet-exclusieve samenwerking goed voor een specifieke IT vacature? IT Recruitment, exclusieve of niet-exclusieve samenwerking

Ben je op zoek naar een goed en ervaren IT recruitment bureau?

Neem eens contact op met ICT Career, wij helpen je graag.

Neem contact op

Recente artikelen / blog items

Stel, je hebt een IT vacature en je overweegt om voor de werving samen te gaan werken met een IT executive recruitment bureau. Hoe weet je dan welk bureau goed is? M.a.w. op welke criteria moet je selecteren?

Lees meer
Lees meer over Een goed IT executive recruitment bureau

Met het gemak van het internet, en daarmee de toegang tot allerlei databases met IT-professionals, is het relatief eenvoudig om kandidaten voor een moeilijk te vervullen ICT vacature te vinden. Het vinden van kandidaten is een eerste stap, maar het in gesprek komen met professionals is de volgende uitdaging. Mijn bedrijf ICT Career beschikt over uitgebreide ervaring op het gebied van ICT executive search en ik wil graag een aantal do’s en don’ts bespreken.

Lees meer
Lees meer over Do s en don ts bij IT executive search

Ben je op zoek naar een partij die je kan helpen met het vinden van goede IT professionals? In deze blog geef ik je een praktisch inzicht over hoe een goed en succesvol executive search traject ingericht zou moeten zijn.

Lees meer
Lees meer over Hoe vind je een goed buro voor IT executive search