IT Recruitment Hoe houd je controle over je recruitment partner

IT Recruitment – Hoe houd je controle over je recruitment partner?

Als IT recruiter werk ik sinds 2001 met mijn bedrijf ICT Career. Ik begrijp dat er soms gemopperd wordt over onze beroepsgroep. .

Hoewel ik als IT recruiter niet perfect ben, probeer ik met mijn dienstverlening altijd de belangen van de opdrachtgever en de IT professional centraal te houden.

Eerder heb ik een blog geschreven over Hoe selecteer je een Een goed IT executive recruitment bureau?

Mij is door de jaren heen gebleken dat als je zegt wat je doet en doet wat je zegt, je je reeds positief onderscheidt. Vanzelfsprekend wordt een groot deel van mijn succes afgemeten aan het feit of ik de IT professional en de opdrachtgever succesvol tot elkaar kan brengen. Eerder heb ik een blog geschreven over Hoe selecteer je een Een goed IT executive recruitment bureau?

Als je eenmaal de beste IT recruiter voor jouw bedrijf hebt gekozen, hoe houd je dan de controle over je leverancier en hoe voorkom je teleurstelling?

IT recruitment – manage de verwachtingen

Om teleurstellingen te voorkomen is het raadzaam de verschillende verwachtingen uit te spreken en afspraken te maken. In mijn relatie met een opdrachtgever manage ik de verwachtingen door:

  • Goed door te vragen wat de verwachtingen zijn
  • Duidelijk af te spreken wanneer de opdrachtgever wat van mij kan verwachten
  • Proactief de opdrachtgever, en ook de IT professional, wekelijks te informeren over de voortgang. Ik informeer beide partijen ook als ik geen voortgang heb te melden.

Door duidelijk de wederzijdse verwachtingen uit te spreken, doelen vast te leggen en te rapporteren over de voortgang, zijn ongewenste verrassingen zo goed als uitgesloten. Hiermee houd je als opdrachtgever in hoge mate controle over je IT recruitment partij.
Ik spreek veelal met mijn opdrachtgevers een exclusiviteitsperiode af van drie weken. Ik verplicht mij om minimaal wekelijks de voortgang te rapporteren.

Als ik ondanks verschillende inspanningen geen tastbare voorgang heb kunnen boeken, meld ik dat ook. Hierdoor is de opdrachtgever altijd geïnformeerd. Het slechtste wat dan kan gebeuren is dat we na drie weken moeten concluderen dat ik niet de juiste kandidaat heb kunnen vinden voor de vacature. Dat is dan voor beide partijen helaas niet het gewenste resultaat. Maar door de wekelijkse rapportage komt deze conclusie niet uit de lucht vallen. Dit gebeurt mij niet vaak maar de eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat het wel eens voor komt.

IT Recruitment – zijn jullie op zoek naar een IT Recruiter?

Wil je weten wat ICT Career kan betekenen voor IT Recruitment

Ben je op zoek naar een goede IT recruiter maar zie je door het bos de bomen niet meer? IT recruitment vind de juiste boom in het bos

Is het beter om een exclusieve of een niet-exclusieve samenwerking aan te gaan met een IT recruiter

Zijn jullie op zoek naar een IT Recruitment bureau?

 Neem eens contact op met ICT Career, wij helpen je graag.

Neem contact op

Recente artikelen / blog items

Stel, je hebt een IT vacature en je overweegt om voor de werving samen te gaan werken met een IT executive recruitment bureau. Hoe weet je dan welk bureau goed is? M.a.w. op welke criteria moet je selecteren?

Lees meer
Lees meer over Een goed IT executive recruitment bureau

Met het gemak van het internet, en daarmee de toegang tot allerlei databases met IT-professionals, is het relatief eenvoudig om kandidaten voor een moeilijk te vervullen ICT vacature te vinden. Het vinden van kandidaten is een eerste stap, maar het in gesprek komen met professionals is de volgende uitdaging. Mijn bedrijf ICT Career beschikt over uitgebreide ervaring op het gebied van ICT executive search en ik wil graag een aantal do’s en don’ts bespreken.

Lees meer
Lees meer over Do s en don ts bij IT executive search

Ben je op zoek naar een partij die je kan helpen met het vinden van goede IT professionals? In deze blog geef ik je een praktisch inzicht over hoe een goed en succesvol executive search traject ingericht zou moeten zijn.

Lees meer
Lees meer over Hoe vind je een goed buro voor IT executive search