IT Manager van een ziekenhuis

Vacature IT Manager Ziekenhuis

Als je leest ‘vacature IT Manager Ziekenhuis’, zul je wellicht denken: “Die vacature komt waarschijnlijk niet vaak voor in Nederland.” Maar wat is vaak? Er zijn in Nederland ongeveer 85 ziekenhuizen met even zoveel ICT Managers. De (semi)overheid is over het algemeen een goede werkgever dus het verloop van ICT Managers in ziekenhuizen zal lager zijn dan het landelijke gemiddelde voor ICT Managers.

Wat zijn specifieke taken voor een IT Manager in een ziekenhuis?

Laat ik die vraag anders stellen: Wat maakt de ICT omgeving in een ziekenhuis anders dan in een doorsnee onderneming van eenzelfde omvang? En wat vraagt dat vervolgens van de ICT manager?
Ik denk dat de onderscheidende taken van een IT Manager in een ziekenhuis t.o.v een doorsnee onderneming de volgende zijn:

  • De patiënt wordt steeds mondiger en wil direct inzage kunnen hebben in zijn/haar zorg dossier. Dit geeft een bijna conflicterend belang tussen enerzijds toegang tot IT systemen en anderzijds de behoefte aan data security;
  • Nieuwe behandelmethoden en  medische innovaties hebben direct invloed op het niveau van de ICT systemen;
  • Ziekenhuizen verzamelen een enorme hoeveelheid data welke onder strenge privacy voorwaarden ontsloten moeten kunnen worden voor bijvoorbeeld medical intelligence.

Daarnaast is het ziekenhuis een behoorlijk complexe organisatie waarbij belangen prominent meespelen van de artsen, het verplegend personeel, de patiënten en het management. Deze belangen lopen niet altijd met elkaar in de pas.
In mijn blog Wat is de rol van de IT Manager beschrijf ik meer in het algemeen de taken en verantwoordelijkheden van een ICT Manager.

Hoe onderscheidt zich een IT Manager Ziekenhuis?

Hoe onderscheidt zich een ICT Manager Ziekenhuis van een ICT Manager van een doorsnee organisatie van een gelijke grootte?
Naar mijn mening onderscheidt een ICT Manager Ziekenhuis zich met name op de volgende competenties:

  • Kennis hebben van de behoeftes van de patiënt en de Zorg;
  • Sterk gericht zijn op samenwerking en verbinding;
  • Ondersteunen van medische innovaties;
  • Evenwicht vinden tussen de toegang tot gegevens en het garanderen van data security en privacy.

Lees hier ons actuele overzicht vacatures IT Manager

Bekijk hier onze andere blogs over ICT & Zorg Applicatiebeheerder Zorg – ICT & Zorg – Alles over Zorg & ICT

Bekijk ICT Career’s diensten op het gebied van IT werving & selectie en van IT Recruitment

Hebt u een vacature IT Manager in uw ziekenhuis?

Als u een vacature ICT Manager in uw ziekenhuis hebt, neem dan eens contact op met ICT Career. Wij gaan graag met u in gesprek om te zien of wij u kunnen helpen.

Neem contact op

Recente artikelen / blog items

Stel, je hebt een IT vacature en je overweegt om voor de werving samen te gaan werken met een IT executive recruitment bureau. Hoe weet je dan welk bureau goed is? M.a.w. op welke criteria moet je selecteren?

Lees meer
Lees meer over Een goed IT executive recruitment bureau

Met het gemak van het internet, en daarmee de toegang tot allerlei databases met IT-professionals, is het relatief eenvoudig om kandidaten voor een moeilijk te vervullen ICT vacature te vinden. Het vinden van kandidaten is een eerste stap, maar het in gesprek komen met professionals is de volgende uitdaging. Mijn bedrijf ICT Career beschikt over uitgebreide ervaring op het gebied van ICT executive search en ik wil graag een aantal do’s en don’ts bespreken.

Lees meer
Lees meer over Do s en don ts bij IT executive search

Ben je op zoek naar een partij die je kan helpen met het vinden van goede IT professionals? In deze blog geef ik je een praktisch inzicht over hoe een goed en succesvol executive search traject ingericht zou moeten zijn.

Lees meer
Lees meer over Hoe vind je een goed buro voor IT executive search