Applicatiebeheerder TMS

Applicatiebeheerder TMS – Wat is dat?

Een Applicatiebeheerder TMS is een specialist die verstand heeft van én het vak applicatiebeheer én Transport Management Systemen (TMS).
In mijn blog Functioneel Logistiek Applicatiebeheerder beschrijf ik in grote lijnen wat het vak van applicatiebeheer binnen de logistiek behelst.
Transport Management Systemen zijn systemen die de vrachtwagen van de transporteur verbindt met de logistieke systemen ‘op kantoor’. De applicatie verzorgt de complete dossier administratie en planning. ‘Het kantoor’ en ‘de vrachtwagen’ voeden het systeem met informatie en op deze wijze worden de logistiek en alle administratieve processen geoptimaliseerd en geautomatiseerd.

Applicatiebeheerder TMS – Welke competenties moet de specialist hebben?

Mede door de ligging van Nederland binnen Europa is Nederland o.a. een land van logistiek. Door de veelvoud van logistieke bedrijven in Nederland is er een grote behoefte aan logistieke IT’ers en al helemaal aan TMS applicatiebeheerders. Daarom wordt als functie-eis voor een TMS Applicatiebeheerder vaak gesteld “Kennis van logistieke processen” i.p.v. “Kennis van Transport management processen”

Competenties Applicatiebeheerder zijn:

  • Kennis van het vak applicatiebeheerder
  • Kennis van logistieke processen en bij voorkeur van TM processen
  • Brede kennis van IT technologie
  • Veelal kennis van SQL databases
  • Kennis van EDI is een pre
  • Analytisch en secuur
  • Klant- en oplossingsgericht

Vacature Applicatiebeheerder TMS

Lees mijn andere blogs over ICT en logistiek – Alles over ICT en Logistiek

Bekijk ICT Career’s diensten op het gebied van IT werving & selectie en van IT Recruitment

Hebben jullie een vacature Applicatiebeheerder TMS?

Kunnen jullie hulp gebruiken bij het vinden van de geschikte kandidaten? Neem eens contact op met ICT Career, wij helpen jullie graag.

Neem contact op

Recente artikelen / blog items

Stel, je hebt een IT vacature en je overweegt om voor de werving samen te gaan werken met een IT executive recruitment bureau. Hoe weet je dan welk bureau goed is? M.a.w. op welke criteria moet je selecteren?

Lees meer
Lees meer over Een goed IT executive recruitment bureau

Met het gemak van het internet, en daarmee de toegang tot allerlei databases met IT-professionals, is het relatief eenvoudig om kandidaten voor een moeilijk te vervullen ICT vacature te vinden. Het vinden van kandidaten is een eerste stap, maar het in gesprek komen met professionals is de volgende uitdaging. Mijn bedrijf ICT Career beschikt over uitgebreide ervaring op het gebied van ICT executive search en ik wil graag een aantal do’s en don’ts bespreken.

Lees meer
Lees meer over Do s en don ts bij IT executive search

Ben je op zoek naar een partij die je kan helpen met het vinden van goede IT professionals? In deze blog geef ik je een praktisch inzicht over hoe een goed en succesvol executive search traject ingericht zou moeten zijn.

Lees meer
Lees meer over Hoe vind je een goed buro voor IT executive search