Gemiddelde klanttevredenheid
8,3

Een goed IT executive recruitment bureau

Hoe selecteer je een een goed recruitment bureau.

Stel, je hebt een IT vacature en je overweegt om voor de werving samen te gaan werken met een IT executive recruitment bureau. Hoe weet je dan welk bureau goed is? M.a.w. op welke criteria moet je selecteren?

blog_image:article_ictcar_15736352415dcbc4a9d65de.png:end_blog_image

Hoe selecteer je een goed IT executive recruitment bureau?
Wat te doen als je op zoek bent naar een goed IT executive recruitment bureau? Met mijn ervaring als IT Recruiter vanaf 2001, geef ik je hierbij een checklist waarmee je een goed IT executive recruitment bureau kunt selecteren:

  • Vraag naar het specialisme van het bureau.
  • Heeft het bureau een traceerbaar track record in het bemiddelen van die IT professionals waar jullie specifiek naar op zoek zijn? Heeft het bureau referenties die bevestigen dat het bureau kan bieden wat jullie zoeken? 
  • Check het vacaturegedeelte van het IT executive recruitment bureau. Zien de vacatureteksten er bijvoorbeeld verzorgd uit of niet? Dat zegt mijns inziens iets over de kwaliteit en de zorgvuldigheid van het bureau. 
  • Beoordeel tijdens de intake met het bureau de kwaliteit van de vragen die worden gesteld. Denk je dat de Consultant jullie vraag en behoefte werkelijk begrijpt en dat de Consultant de aangewezen persoon is om jullie bedrijf en de vacature goed te vertegenwoordigen tijdens de zoektocht naar de juiste IT professional?
  • Los van alle zakelijke en de zo objectief mogelijke afwegingen, voel je je prettig bij de Consultant en bij het bureau?

Naast wat wel te doen heb ik ook een blog geschreven over wat wel en niet te doen met IT recruitment

Wat zijn de kosten van een goed IT executive recruitment bureau?
Mijn ervaring is dat de kosten van een goed bureau variëren tussen de 20% en de 23% van het vaste bruto jaarsalaris. Maar uiteindelijk moet een ieder een prijs overeenkomen waar hij/zij zich goed bij voelt.

Moet je met één bureau of met meerdere IT executive bureaus samenwerken?
Mijn ervaring is dat als je meerdere vacatures hebt van hetzelfde profiel, het verstandig is met meerdere bureaus samen te werken. Het is bijvoorbeeld vaak een utopie om één bureau meerdere vacatures Software Developer te laten invullen.
Omgekeerd ben ik er een voorstander van om als je één IT vacature hebt, deze slechts bij één gekwalificeerd bureau neer te leggen.

Zijn jullie op zoek naar een IT professional en kunnen jullie daarbij wat hulp gebruiken? Neem dan eens contact op met ICT Career of lees hier meer wat ICT Career in kan betekenen als IT Recruitment Specilalist.

Lees hier mijn andere blogs over IT recruitment  Een goed IT recruitment bureay zegt ook NEE  - IT personeel vinden is ons vak -
 

Auteur

A Vrijhof

Publicatiedatum

5 June 2020

Aantal reads

2125 keer bekeken
Recente artikelen / blog items
Sinds 2001 werk ik als IT Recruiter voor mijn eigen IT recruitment bedrijf ICT Career en heb meerdere vacatures... Lees meer
Sinds de start van ICT Career in 2001 bemiddelen wij Applicatiebeheerders in de Zorg. Dat bemiddeling van... Lees meer
Als je leest ‘vacature IT Manager Ziekenhuis’, zul je wellicht denken: “Die vacature komt waarschijnlijk niet... Lees meer
Sinds 2001 werk ik als IT Recruiter in mijn eigen bedrijf ICT Career. Eigenlijk vanaf het begin heb ik ook voor de... Lees meer
Applicatiebeheerders in de Zorg? Zijn dat andere specialisten dan Applicatiebeheerders in de commerciële wereld? Lees meer