Gemiddelde klanttevredenheid
8,3

Het laatste nieuws

 

Een goed IT executive recruitment bureau

Categorieën: IT Recruitment

Stel, je hebt een IT vacature en je overweegt om voor de werving samen te gaan werken met een IT executive recruitment bureau. Hoe weet je welk bureau goed is? M.a.w. op welke criteria moet je selecteren?

Hoe selecteer je een goed IT executive recruitment bureau?
Wat te doen als je op zoek bent naar een goed IT executive recruitment bureau? Met mijn ervaring als IT Recruiter vanaf 2001, geef ik je hierbij een checklist waarmee je een goed IT executive recruitment bureau kunt selecteren:

  • Vraag naar het specialisme van het bureau.
  • Heeft het bureau een traceerbaar track record in het bemiddelen van IT professionals waar jullie specifiek naar op zoek zijn? Heeft het bureau referenties die bevestigen dat het bureau kan bieden waar jullie naar op zoek zijn? 
  • Check het vacaturegedeelte van het IT executive recruitment bureau. Zien de vacatureteksten er bijvoorbeeld verzorgd uit of niet? Dat zegt mijns inziens iets over de kwaliteit van het bureau. 
  • Beoordeel tijdens de intake met het bureau de kwaliteit van de vragen die worden gesteld. Denk je dat de Consultant jullie vraag en behoefte werkelijk begrijpt en dat de Consultant de aangewezen persoon is die jullie bedrijf en vacature goed kan vertegenwoordigen bij het vinden van de IT professional?
  • Los van alle zakelijke en de zo objectief mogelijke afwegingen, voel je je prettig bij de Consultant en bij het bureau?

Naast wat wel te doen heb ik ook een blog geschreven over wat wel en niet te doen met IT recruitment

Wat zijn de kosten van een goed IT executive recruitment bureau?
Mijn ervaring is dat de kosten van een goed bureau variëren tussen de 20% en de 23% van het vaste bruto jaarsalaris. Maar uiteindelijk moet een ieder een prijs overeenkomen waar hij/zij zich goed bij voelt.

Moet je met één bureau of met meerdere IT executive bureaus samenwerken?
Mijn ervaring is dat als je meerdere vacatures hebt van hetzelfde profiel, het verstandig is met meerdere bureaus samen te werken. Het is bijvoorbeeld vaak een utopie om één bureau meerdere vacatures Software Developer te laten invullen.
Omgekeerd ben ik er een voorstander van om als je één IT vacature hebt, deze slechts bij één gekwalificeerd bureau neer te leggen.

Zijn jullie op zoek naar een IT professional en kunnen jullie daarbij wat hulp gebruiken? Neem dan eens contact op met ICT Career.

Lees hier over de jaren lange ervaring van ICT Career op het gebied van IT recruitment.

Lees hier mijn andere blogs over IT recruitment

Reageer

load more

Meer weten?

Neem nu contact op!

Contact