Gemiddelde klanttevredenheid
8,3

Systeembeheerder MKB

Wat is een Systeembeheerder MKB?

Laat ik beginnen met toe te lichten wat een Systeembeheerder MKB was vóór de ‘Cloud’. Laten we voor het gemak zeggen dat een Systeembeheerder MKB vóór 2012 de lokale IT Beheerder was. De specialist van alles op het gebied van IT waar een stekker aan zat. Dus van printer en beamer tot aan telefonie, werkplekken, een aantal servers en het netwerk. De meeste bedrijven met 50+ werknemers hadden een dergelijke IT specialist in dienst.

blog_image:article_ictcar_15736421015dcbdf75ab9fc.png:end_blog_image

Wat betekende de introductie van de Cloud voor de functie Systeembeheerder MKB

Zowel de mogelijkheden die de Cloud heeft gebracht als ook de verdere integratie van IT binnen de producten en diensten van Nederlandse bedrijven, hebben de functie van Systeembeheerder MKB veranderd.
Door de toename van de eindeloze mogelijkheden die IT tegenwoordig in de volledige breedte biedt, is de behoefte aan gekwalificeerd IT personeel toegenomen. Daar waar een Systeembeheerder MKB vaak een IT generalist was van soms een minder hoog niveau, is de huidige MKB systeembeheerder een hoogwaardige IT specialist. Het specialisme hangt af van de dienst en het product dat de organisatie biedt.

Als je je afvraagt wat het salaris van een Systeembeheerder MKB momenteel ongeveer is, lees dan hier mijn blog Wat verdient een Systeembeheerder?

De huidige IT Systems Engineer is veelal een specialist op 2 of 3 gebieden zoals:

  • Volledig gevirtualiseerde omgevingen, zowel de systemen als ook de applicaties 
  • Het inrichten van de omgeving met behulp van Azure of AWS 
  • Het inrichten van software-defined storage omgevingen 
  • Het ontwikkelen en beheren van een open source infrastructuur voor de e-commerce websites 
  • Management van het complete netwerk met behulp van SCOM en SCCM.

Wat ik probeer aan te geven met deze blog “Systeembeheerder MBK’ is dat de huidige MKB IT Engineer steeds vaker een specialist is met hoogwaardige IT kennis. Dit in tegenstelling tot de IT generalist van vóór 2012.

Hebben jullie een vacature Systeembeheerder en kunnen jullie hulp gebruiken met de werving? Neem eens contact op met ICT Career, wij helpen jullie graag.

Bekijk hier het overzicht van de actuele vacatures Systeembeheerder van ICT Career.

Lees hier mijn andere blogs over systeembeheer

Auteur

Karst

Publicatiedatum

6 June 2020

Aantal reads

2491 keer bekeken
Recente artikelen / blog items
Sinds 2001 werk ik als IT Recruiter voor mijn eigen IT recruitment bedrijf ICT Career en heb meerdere vacatures... Lees meer
Sinds de start van ICT Career in 2001 bemiddelen wij Applicatiebeheerders in de Zorg. Dat bemiddeling van... Lees meer
Als je leest ‘vacature IT Manager Ziekenhuis’, zul je wellicht denken: “Die vacature komt waarschijnlijk niet... Lees meer
Sinds 2001 werk ik als IT Recruiter in mijn eigen bedrijf ICT Career. Eigenlijk vanaf het begin heb ik ook voor de... Lees meer
Applicatiebeheerders in de Zorg? Zijn dat andere specialisten dan Applicatiebeheerders in de commerciële wereld? Lees meer