Gemiddelde klanttevredenheid
8,3

Het laatste nieuws

 

Systeembeheerder MKB

Categorieën: Systeembeheerder

Wat is een Systeembeheerder MKB?

Laat ik beginnen met toe te lichting wat een Systeembeheerder MKB was vóór de ‘Cloud’. Laten we voor het gemak zeggen dat een Systeembeheerder MKB vóór 2012 de lokale IT Beheerder was die de specialist was van alles op het gebied waar een stekker aan zat. Dus van printer en beamer tot aan telefonie, werkplekken, een aantal servers en het netwerk. De meeste bedrijven met 50+ werknemers hadden een IT specialist in dienst.

Zowel de mogelijkheden die de Cloud heeft gebracht als ook de verdere integratie van IT binnen de producten en diensten van Nederlandse bedrijven, hebben de functie van Systeembeheerder MKB veranderd.
Door de toename van de eindeloze mogelijkheden die IT in de volledige breedte biedt, is de behoefte aan gekwalificeerd IT personeel toegenomen. Daar waar een Systeembeheerder MKB vaak een IT generalist was van soms een minder hoge kwaliteit, is de huidige MKB systeembeheerder een hoogwaardige IT specialist. Het specialisme hangt af van de dienst en het product dat de organisatie biedt.

Als je je afvraagt wat het salaris van een Systeembeheerder MKB ongeveer is, lees dan hier mijn blog Wat verdient een Systeembeheerder?.

De huidige IT Systems Engineer is veelal een specialist op 2 of 3 gebieden zoals:

  • Volledig gevirtualiseerde omgevingen, zowel de systemen als ook de applicaties 
  • Het inrichten van de omgeving met behulp van Azure of AWS 
  • Het inrichten van software-defined storage omgevingen 
  • Het ontwikkelen en beheren van een open source infrastructuur voor de e-commerce websites 
  • Management van het complete netwerk behulp van SCOM en SCCM.

Wat ik probeer aan te geven met deze blog “Systeembeheerder MBK’ is dat de huidige MKB IT Engineer steeds vaker een specialist is met hoogwaardige IT kennis in tegenstelling tot de IT generalist van vóór 2012.

Bekijk hier het overzicht van de actuele vacatures Systeembeheerder van ICT Career.

Lees hier mijn andere blogs Systeembeheerder

Reageer

load more

Meer weten?

Neem nu contact op!

Contact