Gemiddelde klanttevredenheid
8,3

IT Recruitment Hoe houd je controle over je recruitment partner

blog_image:article_ictcar_15923164955ee8d24f95a17.jpg:end_blog_image

IT Recruitment – Hoe houd je controle over je recruitment partner?

Sinds 2001 ben ik met mijn bedrijf ICT Career actief als IT Recruiter. Ik behoor tot een beroepsgroep waar nog wel eens over gemopperd wordt . Hoewel ik als IT Recruiter niet perfect ben, probeer ik met mijn dienstverlening altijd de belangen van de opdrachtgever en de IT professional centraal te houden. Mij is door de jaren heen gebleken dat als je zegt wat je doet en doet wat je zegt, je je reeds positief onderscheidt. Vanzelfsprekend wordt een groot deel van mijn succes afgemeten aan het feit of ik de IT professional en de opdrachtgever succesvol tot elkaar kan brengen.

Eerder heb ik een blog geschreven over Hoe selecteer je een Een goed IT executive recruitment bureau?

Als je eenmaal de beste IT Recruiter voor jouw bedrijf hebt gekozen, hoe houd je dan de controle over je leverancier en hoe voorkom je teleurstelling?

IT Recruitment – manage de verwachtingen
Om teleurstellingen te voorkomen is het raadzaam de verschillende verwachtingen uit te spreken en afspraken te maken.
In mijn relatie met een opdrachtgever manage ik de verwachtingen door:

  • Goed door te vragen wat de verwachtingen zijn 
  • Duidelijk af te spreken wanneer de opdrachtgever wat van mij kan verwachten 
  • Proactief de opdrachtgever, en overigens ook de IT professional, wekelijks te informeren over de voortgang. Ik informeer beide partijen ook als ik geen voortgang heb te melden.

Door duidelijk de wederzijdse verwachtingen uit te spreken, doelen vast te leggen en te rapporteren over de voortgang, zijn ongewenste verrassingen zo goed als uitgesloten. Hiermee houd je als opdrachtgever in hoge mate controle over je IT recruitment partij.

Ik spreek veelal met mijn opdrachtgevers een exclusiviteitsperiode af van drie weken. Ik verplicht mij om minimaal wekelijks de voortgang te rapporteren. Als ik geen tastbare voorgang heb kunnen boeken meld ik dat ook. Hierdoor is de opdrachtgever altijd geïnformeerd.

Het slechtste wat dan kan gebeuren is dat we na drie weken moeten concluderen dat ik niet de juiste kandidaat heb kunnen vinden voor de vacature. Dat is dan niet het voor beide partijen gewenste resultaat. Maar door de wekelijkse rapportage komt deze conclusie niet uit de lucht vallen. Dit gebeurt mij niet vaak maar de eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat het wel eens voor komt.

IT Recruitment – zijn jullie op zoek naar een IT Recruiter?
Zijn jullie op zoek naar een IT Recruitment bureau? Neem eens contact op met ICT Career, wij helpen je graag.

Lees hier onze IT Recruitment werkwijze en mijn andere blog IT Recruitment (niet) exclusieve samenwerking

Auteur

Karst Dollekamp

Publicatiedatum

16 June 2020

Aantal reads

1562 keer bekeken
Recente artikelen / blog items
Sinds 2001 werk ik als IT Recruiter voor mijn eigen IT recruitment bedrijf ICT Career en heb meerdere vacatures... Lees meer
Sinds de start van ICT Career in 2001 bemiddelen wij Applicatiebeheerders in de Zorg. Dat bemiddeling van... Lees meer
Als je leest ‘vacature IT Manager Ziekenhuis’, zul je wellicht denken: “Die vacature komt waarschijnlijk niet... Lees meer
Sinds 2001 werk ik als IT Recruiter in mijn eigen bedrijf ICT Career. Eigenlijk vanaf het begin heb ik ook voor de... Lees meer
Applicatiebeheerders in de Zorg? Zijn dat andere specialisten dan Applicatiebeheerders in de commerciële wereld? Lees meer