Gemiddelde klanttevredenheid
8,3

IT Recruitment Hoe houd je controle over je recruitment partner

blog_image:article_ictcar_15923164955ee8d24f95a17.jpg:end_blog_image

IT Recruitment – Hoe houd je controle over je recruitment partner?

 Als IT recruiter werk ik sinds 2001 met mijn bedrijf ICT Career. Ik begrijp dat er soms gemopperd wordt over onze beroepsgroep. . 

Hoewel ik als IT recruiter niet perfect ben, probeer ik met mijn dienstverlening altijd de belangen van de opdrachtgever en de IT professional centraal te houden. 

Eerder heb ik een blog geschreven over Hoe selecteer je een Een goed IT executive recruitment bureau?

Mij is door de jaren heen gebleken dat als je zegt wat je doet en doet wat je zegt, je je reeds positief onderscheidt. Vanzelfsprekend wordt een groot deel van mijn succes afgemeten aan het feit of ik de IT professional en de opdrachtgever succesvol tot elkaar kan brengen. Eerder heb ik een blog geschreven over Hoe selecteer je een Een goed IT executive recruitment bureau? 

Als je eenmaal de beste IT recruiter voor jouw bedrijf hebt gekozen, hoe houd je dan de controle over je leverancier en hoe voorkom je teleurstelling? 

IT recruitment – manage de verwachtingen

Om teleurstellingen te voorkomen is het raadzaam de verschillende verwachtingen uit te spreken en afspraken te maken. In mijn relatie met een opdrachtgever manage ik de verwachtingen door: 

  • Goed door te vragen wat de verwachtingen zijn 
  • Duidelijk af te spreken wanneer de opdrachtgever wat van mij kan verwachten 
  • Proactief de opdrachtgever, en ook de IT professional, wekelijks te informeren over de voortgang. Ik informeer beide partijen ook als ik geen voortgang heb te melden. 

Door duidelijk de wederzijdse verwachtingen uit te spreken, doelen vast te leggen en te rapporteren over de voortgang, zijn ongewenste verrassingen zo goed als uitgesloten. Hiermee houd je als opdrachtgever in hoge mate controle over je IT recruitment partij. 
Ik spreek veelal met mijn opdrachtgevers een exclusiviteitsperiode af van drie weken. Ik verplicht mij om minimaal wekelijks de voortgang te rapporteren.

Als ik ondanks verschillende inspanningen geen tastbare voorgang heb kunnen boeken, meld ik dat ook. Hierdoor is de opdrachtgever altijd geïnformeerd. Het slechtste wat dan kan gebeuren is dat we na drie weken moeten concluderen dat ik niet de juiste kandidaat heb kunnen vinden voor de vacature. Dat is dan voor beide partijen helaas niet het gewenste resultaat. Maar door de wekelijkse rapportage komt deze conclusie niet uit de lucht vallen. Dit gebeurt mij niet vaak maar de eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat het wel eens voor komt.
 

IT Recruitment – zijn jullie op zoek naar een IT Recruiter?
Zijn jullie op zoek naar een IT Recruitment bureau? Neem eens contact op met ICT Career, wij helpen je graag.

Wil je weten wat ICT Career kan betekenen voor IT Recruitment 

Ben je op zoek naar een goede IT recruiter maar zie je door het bos de bomen niet meer? IT recruitment vind de juiste boom in het bos

Is het beter om een exclusieve of een niet-exclusieve samenwerking aan te gaan met een IT recruiter

 

Auteur

Karst Dollekamp

Publicatiedatum

16 June 2020

Aantal reads

2722 keer bekeken
Recente artikelen / blog items
  Wij vinden binnen drie weken de geschikte kandidaten voor jullie IT-vacature.  Lees meer
  Sinds het jaar 2001 werf en selecteer ik IT-professionals en IT-managers. In deze uitgebreide blog zal ik de... Lees meer
  In de zich snel ontwikkelende digitale wereld is het belangrijk om goed IT-personeel te vinden om je bedrijf... Lees meer
Wil je beter IT professionals werven? Maak dan niet deze 5 meest gemaakte recruitment fouten  Lees meer
    Werven van IT Professionals - Gratis Recruitment Advies van ICT Career   Lees meer
IT Recruitment – Wat heeft ICT Career geleerd van 2022? 5 tips voor het succesvol werven van IT... Lees meer