RPA en Logistiek

RPA – Wat kan RPA bereiken binnen de Logistiek?

Robotic Process Automation is software die veel, en veelal alle, vaak terugkerende gegevensverwerkingen kan automatiseren.  Dit zijn i.h.a. handmatige, repeterende, foutgevoelige en vaak minder uitdagende werkzaamheden.

Binnen het verwerken van logistieke administratie en logistieke processen worden veelal dezelfde gegevens ingevoerd. Dit gebeurt handmatig.
Door het gebruik van zogenaamde databots kunnen op basis van data-analyses processen worden ingericht en geautomatiseerd en kunnen verschillende systemen binnen het ERP landschap aan elkaar worden gekoppeld.

In de praktijk betekent dit binnen de logistieke sector dat het geven van een prijsopgave, het binnenhalen van de opdracht, het versturen van het pakket en ook de facturatie bijna geheel geautomatiseerd kunnen worden. Hierdoor verhoogt de efficiency van de organisatie en kunnen de medewerkers zich concentreren op interessante niet repetitieve werkzaamheden.

Applicatiebeheerder RPA

Hoewel nog mondjesmaat, worden wij nu toch steeds vaker ingeschakeld om een Applicatiebeheerder RPA te vinden voor onze logistieke klanten. Veelal wordt dezelfde persoon ook verantwoordelijk gemaakt voor het WMS en het TMS.

Een Applicatiebeheerder RPA is verantwoordelijk voor:

  • Het in gesprek gaan met de business over het automatiseren van logistieke processen
  • Het initiëren en leiden van proces verbeteringen
  • Het inrichten en beheren van het RPA systeem
  • Het oplossen van incidenten binnen het RPA systeem

Bekijk hier mijn andere blogs over ICT en Logistiek – Alles over Logistiek & ICT

Bekijk ICT Career’s diensten op het gebied van IT werving & selectie en van IT Recruitment

Hebben jullie een vacature Applicatiebeheerder RPA?

Kunnen jullie hulp gebruiken bij het vinden van de geschikte kandidaten? Neem gerust eens contact op met ICT Career. Wij helpen je graag.

Neem contact op

Recente artikelen / blog items

Stel, je hebt een IT vacature en je overweegt om voor de werving samen te gaan werken met een IT executive recruitment bureau. Hoe weet je dan welk bureau goed is? M.a.w. op welke criteria moet je selecteren?

Lees meer
Lees meer over Een goed IT executive recruitment bureau

Met het gemak van het internet, en daarmee de toegang tot allerlei databases met IT-professionals, is het relatief eenvoudig om kandidaten voor een moeilijk te vervullen ICT vacature te vinden. Het vinden van kandidaten is een eerste stap, maar het in gesprek komen met professionals is de volgende uitdaging. Mijn bedrijf ICT Career beschikt over uitgebreide ervaring op het gebied van ICT executive search en ik wil graag een aantal do’s en don’ts bespreken.

Lees meer
Lees meer over Do s en don ts bij IT executive search

Ben je op zoek naar een partij die je kan helpen met het vinden van goede IT professionals? In deze blog geef ik je een praktisch inzicht over hoe een goed en succesvol executive search traject ingericht zou moeten zijn.

Lees meer
Lees meer over Hoe vind je een goed buro voor IT executive search