Gemiddelde klanttevredenheid
8,3

ICT en Zorg

 blog_image:article_ictcar_15875456955ea0065f57cdd.jpg:end_blog_image

Zorg en ICT

Sinds 2003 ben ik IT Recruiter maar in een vorig leven was ik fysiotherapeut. Dat was in een periode dat er weinig werk voor fysiotherapeuten in Nederland was  en daarom heb ik mijn beroep uitgeoefend in het mooie Zwitserland. Omdat het vak mij onvoldoende paste heb ik het slechts twee jaar gedaan maar ik heb altijd een bovengemiddelde interesse gehouden voor het vak fysiotherapie en voor de Zorg in het algemeen.

Waarschijnlijk niet geheel toevallig heb ik met mijn bedrijf ICT Career meerdere zorg organisaties en zorg overheidsinstellingen mogen helpen met het bemiddelen van ICT professionals. Zo hebben wij bij de overgang naar de DBC structuur de ICT organisatie van DBC Onderhoud mogen helpen inrichten. En later toen DBC Onderhoud fuseerde met de NZa hebben we ook ICT vacatures voor de NZa mogen bemiddelen. Door de jaren heen hebben we voor verschillende zorginstellingen en ziekenhuizen mogen werken.

ICT & Zorg – Wat is de extra uitdaging?
Wat maakt het voor mij leuk om te mogen werken voor de Zorg. Ik denk dat het antwoord ligt in enerzijds de maatschappelijke betrokkenheid van de organisatie en de mensen die er werken, en anderzijds de vraagstukken die de Zorg anders maken dan het commerciële bedrijfsleven.
• Maatschappelijke betrokkenheid van de organisatie en de mensen
Het doel van een Zorg organisatie is primair om het welzijn van hun cliënten te verbeteren en niet om (meer) winst te maken. Dat trekt een ander soort ICT professionals aan dan IT engineers die bv. voor een datacenter willen werken.
• Zorg & ICT vraagstukken
De IT vraagstukken binnen de Zorg richten zich steeds meer op bijvoorbeeld het maximeren van de zorg met minder handen aan het bed, EPD en zorg op afstand. Hoewel soms controversieel neemt het belang van big data en artificiële intelligentie toe in de Zorg van nu en van de toekomst.

Zorg en ICT Career
ICT Career mag terugkijken op een rijke ervaring om ICT professionals te bemiddelen voor de Zorg. Dat vinden we leuk en dat doen we goed. Hebben jullie een IT vacature waarbij jullie hulp kunnen gebruiken bij de invulling? Neem gerust contact op met ICT Career.

Lees hier mijn blogs over Applicatiebeheerder Zorg - Alles over Zorg & ICT

Bekijk ICT Career’s diensten op het gebied van IT werving & selectie en van IT Recruitment

Auteur

Karst Dollekamp

Publicatiedatum

19 May 2021

Aantal reads

3769 keer bekeken
Recente artikelen / blog items
Wij vinden binnen drie weken de geschikte kandidaten voor jullie IT-vacature.  Lees meer
  Sinds het jaar 2001 werf en selecteer ik IT-professionals en IT-managers. In deze uitgebreide blog zal ik de... Lees meer
  In de zich snel ontwikkelende digitale wereld is het belangrijk om goed IT-personeel te vinden om je bedrijf... Lees meer
Wil je beter IT professionals werven? Maak dan niet deze 5 meest gemaakte recruitment fouten  Lees meer
    Werven van IT Professionals - Gratis Recruitment Advies van ICT Career   Lees meer
IT Recruitment – Wat heeft ICT Career geleerd van 2022? 5 tips voor het succesvol werven van IT... Lees meer