Gemiddelde klanttevredenheid
8,3

Zorg en Innovatie

blog_image:article_ictcar_15880582525ea7d88ca46a6.jpg:end_blog_image

Zorg  en IT Innovatie

Sinds 2001 werk ik als IT Recruiter in mijn eigen bedrijf ICT Career. Eigenlijk vanaf het begin heb ik ook voor de Zorg mogen werken voor het invullen van IT vacatures. Ik heb veel mogen werken voor DBC Onderhoud, later de NZa, voor het bemannen van hun nieuw op te zetten IT afdeling. Voor hen heb ik veel mensen mogen bemiddelen op het snijvlak van Zorg en data.

Data worden steeds belangrijker in het efficiënter maken van de Zorg, om kosten te verlagen en om meer handen vrij te maken aan het bed. Hoewel het enthousiasme voor deze ontwikkelingen niet door iedereen worden gedeeld, is deze trend onomkeerbaar.

Data en de kwaliteit van Zorg

Innovatie binnen de Zorg wordt mede gedreven door de inzet van (Big) Data. Zoals gezegd Data en Zorg is niet een combinatie die door iedereen omarmd wordt. Vragen die opkomen zijn:
• Hoe wordt de privacy bewaakt?
• Gaat de (farmaceutische) industrie aan de haal met mijn gegevens?
• Wordt de zorg niet te veel geautomatiseerd en vervangen door een robot of chat bot?
Los van deze terechte vragen kunnen we ook vaststellen dat er veel goede ontwikkelingen zijn om de zorg te kunnen verbeteren mede met behulp van IT innovaties.

 

Big Data en Zorg

Big Data en Zorg zullen een steeds belangrijkere rol in de toekomst spelen. Yuval Noah Harari beschrijft in zijn boek Homo Deus een beeld van hoe Data onze maatschappij in het algemeen en de zorg in het bijzonder in de toekomst zal kunnen beïnvloeden.

De Oncologie is een duidelijk voorbeeld van hoe IT de kwaliteit verbetert van het bestrijden van kanker. Met behulp van (het delen van) data is zowel de diagnostiek als ook de behandeling van kanker op verschillende vlakken verbeterd. Google maar eens op ‘big data en oncologie’.

Recent is het OLVG gestart met een Corona check app. Hierin kunnen individuen melden wat de klachten zijn en kunnen artsen / medewerkers van het OLVG de ontwikkelingen volgen en ingrijpen als dat nodig is. Onder invloed van de Corona crisis is besloten om data van het OLVG en het UMC te delen. Uit deze gemeenschappelijke data zijn een aantal uitkomsten geanalyseerd die de diagnostiek en de behandeling van Corona en Corona patiënten direct hebben verbeterd! Hoe mooi is dat?

Zorg & IT vacatures
Hebben jullie een vacature Applicatiebeheerder in de Zorg en kunnen jullie hulp gebruiken van een ervaren IT recruitment bureau in de Zorg, neem dan eens contact op met ICT Career, wij helpen jullie graag.

Lees hier onze andere blogs over ICT & Zorg ICT & Zorg - Applicatiebeheerder Zorg

Bekijk ICT Career’s diensten op het gebied van IT werving & selectie en van IT Recruitment

Auteur

A Vrijhof

Publicatiedatum

19 May 2021

Aantal reads

3056 keer bekeken
Recente artikelen / blog items
Wij vinden binnen drie weken de geschikte kandidaten voor jullie IT-vacature.  Lees meer
  Sinds het jaar 2001 werf en selecteer ik IT-professionals en IT-managers. In deze uitgebreide blog zal ik de... Lees meer
  In de zich snel ontwikkelende digitale wereld is het belangrijk om goed IT-personeel te vinden om je bedrijf... Lees meer
Wil je beter IT professionals werven? Maak dan niet deze 5 meest gemaakte recruitment fouten  Lees meer
    Werven van IT Professionals - Gratis Recruitment Advies van ICT Career   Lees meer
IT Recruitment – Wat heeft ICT Career geleerd van 2022? 5 tips voor het succesvol werven van IT... Lees meer