Salaris applicatiebeheerder Zorg

Als IT Recruiter bemiddel ik veel vacatures functioneel applicatiebeheerder voor Zorg organisaties. Wat verdient een applicatiebeheerder in de Zorg en wijkt het salaris af van dat in de commerciële IT sector?

Wat verdient een applicatiebeheerder in de Zorg?

Zorg applicatiebeheerders werken veelal binnen ziekenhuizen of zorginstellingen. Een andere groep van deze functioneel applicatiebeheerders in de Zorg werkt voor IT dienstverleners die zorg applicaties maken, hosten en voor hun klanten beheren.

Over het algemeen zijn Zorg applicatiebeheerders professionals met kennis van beheerprocessen, met diepgaande kennis van de zorg behandelprocessen en veelal met kennis van SQL voor het maken van rapportages.

Het salaris voor een Zorg applicatiebeheerder komt overeen met het salaris wat geboden wordt in de (semi)overheid en liefdadigheids sector.

De salarissen zijn veelal opgebouwd uit 12 maandsalarissen met een vaste 13de maand, een vakantietoeslag en mogelijk een bonus van 2 tot 4%. Het max. bruto jaarsalaris is ongeveer € 53.000

Verschilt het salaris applicatiebeheerder Zorg met dat in de commerciële sector?

Nee, het salaris van een functioneel beheerder binnen de Zorg en de commerciële markt wijken niet sterk af. De uitzonderingen zijn de specialisten binnen de commerciële sector zoals applicatiebeheerders die bijvoorbeeld logistieke, financiële of ERP systemen beheren. Dat salaris kan afhankelijk van veel factoren doorlopen naar €85.000.

Lees hier mijn blogs over  salaris ERP applicatiebeheerdersalaris logistiek applicatiebeheerdersalaris functioneels applicatiebeheerder

Hebben jullie een vacature applicatiebeheerder Zorg?

Kunnen jullie hulp gebruiken bij de werving? Neem een keer contact op met ICT Career, wij gaan graag met jullie in gesprek.

Neem contact op

Recente artikelen / blog items

Stel, je hebt een IT vacature en je overweegt om voor de werving samen te gaan werken met een IT executive recruitment bureau. Hoe weet je dan welk bureau goed is? M.a.w. op welke criteria moet je selecteren?

Lees meer
Lees meer over Een goed IT executive recruitment bureau

Met het gemak van het internet, en daarmee de toegang tot allerlei databases met IT-professionals, is het relatief eenvoudig om kandidaten voor een moeilijk te vervullen ICT vacature te vinden. Het vinden van kandidaten is een eerste stap, maar het in gesprek komen met professionals is de volgende uitdaging. Mijn bedrijf ICT Career beschikt over uitgebreide ervaring op het gebied van ICT executive search en ik wil graag een aantal do’s en don’ts bespreken.

Lees meer
Lees meer over Do s en don ts bij IT executive search

Ben je op zoek naar een partij die je kan helpen met het vinden van goede IT professionals? In deze blog geef ik je een praktisch inzicht over hoe een goed en succesvol executive search traject ingericht zou moeten zijn.

Lees meer
Lees meer over Hoe vind je een goed buro voor IT executive search