Salaris Applicatiebeheerder

Wat verdient een Applicatiebeheerder en zijn er onderling veel verschillen?

Sinds 2003 ben ik vanuit mijn eigen bedrijf ICT Career werkzaam als IT Recruiter. Een groot gedeelte van de opdrachten die ik jaarlijks doe betreft het werven en selecteren van Applicatiebeheerders. Door mijn jarenlange ervaring heb ik een goed beeld van het salaris van een Applicatiebeheerder.

Wat is het salaris van een Applicatiebeheerder?

Onder een Applicatiebeheerder versta ik iemand die diepgaande kennis heeft van de business processen en de functionaliteit van een applicatie, daarover adviseert, processen inricht en de applicatie beheert. Op technisch gebied heeft een Applicatiebeheerder veelal, naast een breed begrip van IT, kennis van SQL data. De overige technische issues escaleert hij / zij veelal naar een interne IT collega of naar de eigenaar van de software.

Het salaris van een (Functioneel) Applicatiebeheerder varieert van € 2.400 tot ongeveer € 4.200 tot € 4.500. Uitzonderingen zijn Applicatiebeheerders die superspecialist zijn met betrekking tot specifieke business processen zoals bijvoorbeeld logistiek. Het salaris van deze specialisten kan afhankelijk van de grootte van het bedrijf en of er een of meerdere internationale vestigingen zijn, groeien tot € 6.500 à € 7.000 per maand.

Lees hier mijn andere blog over salaris ERP Applicatiebeheerder 

Bekijk ICT Career’s diensten op het gebied van IT werving & selectie en van IT Recruitment

Hebben jullie een vacature applicatiebeheerder?

Kunnen jullie hulp gebruiken bij de werving, neem eens contact op met ICT Career, wij helpen je graag.

Neem contact op

Recente artikelen / blog items

Stel, je hebt een IT vacature en je overweegt om voor de werving samen te gaan werken met een IT executive recruitment bureau. Hoe weet je dan welk bureau goed is? M.a.w. op welke criteria moet je selecteren?

Lees meer
Lees meer over Een goed IT executive recruitment bureau

Met het gemak van het internet, en daarmee de toegang tot allerlei databases met IT-professionals, is het relatief eenvoudig om kandidaten voor een moeilijk te vervullen ICT vacature te vinden. Het vinden van kandidaten is een eerste stap, maar het in gesprek komen met professionals is de volgende uitdaging. Mijn bedrijf ICT Career beschikt over uitgebreide ervaring op het gebied van ICT executive search en ik wil graag een aantal do’s en don’ts bespreken.

Lees meer
Lees meer over Do s en don ts bij IT executive search

Ben je op zoek naar een partij die je kan helpen met het vinden van goede IT professionals? In deze blog geef ik je een praktisch inzicht over hoe een goed en succesvol executive search traject ingericht zou moeten zijn.

Lees meer
Lees meer over Hoe vind je een goed buro voor IT executive search