Vacature Applicatiebeheerder Afas

Werving Applicatiebeheerder AFAS

Sinds 2001 werk ik als IT Recruiter voor mijn eigen IT recruitment bedrijf ICT Career en heb meerdere vacatures AFAS Applicatiebeheerder succesvol bemiddeld. Aangezien het niet eenvoudig is om AFAS beheerders te bemiddelen, deel ik graag mijn ervaringen.

Recruitment Functioneel Beheerder AFAS

Afas is ‘hot’ en dus zijn AFAS Applicatiebeheerders veel gevraagd. Zelfs zo vaak dat een AFAS specialist meerdere verzoeken per maand krijgt om in gesprek te gaan met een ander bedrijf. Dus voordat een iemand de overstap überhaupt wil overwegen zal je daadwerkelijk een aanbod moeten doen dat zich onderscheidt van andere aanbiedingen.
In de huidige markt is het bijna een utopie om te verwachten dat het plaatsen van vacatureteksten op meerdere jobsites zal gaan resulteren in een sollicitant die voldoet aan de eisen en verwachtingen. De enige manier waarop ik toch succesvol ben geweest is door het actief benaderen van kandidaten AFAS applicatiebeheerders.

Vacature AFAS applicatiebeheerder – Hoe een AFAS Applicatiebeheerder te benaderen?

 • Geef mensen de ruimte om te reageren. Benader dus via mail / een bericht en slechts bij uitzondering telefonisch
 • Begin met een pakkend ‘Onderwerp’ waardoor de kandidaat geprikkeld wordt om je tekst te lezen
 • Omschrijf de functie duidelijk en laat zien op welke manier de vacature zich waarschijnlijk onderscheidt ten opzichte van de huidige job. Laat zien waarom deze functie voor deze persoon een stap voorwaarts kan zijn, denk aan:
  • Minder woon-werkverkeer
  • Meer verantwoordelijkheid bijvoorbeeld door het aansturen van een team
  • Meer specialisme binnen bijvoorbeeld finance, HR of logistiek
  • Een interessante werkgever met een goede reputatie
  • Beschrijf binnen welk IT landschap de AFAS online applicatie draait, welke interessante projecten spreken tot de verbeelding.

Wat te WEL doen als je met de Functioneel Beheerder AFAS in gesprek komt?De grootste fout die nog steeds

wordt gemaakt is om een sollicitant aan een kruisverhoor te onderwerpen. NIET doen! Nu heb je eindelijk een waarschijnlijk goede kandidaat aan tafel en dus:

 • Deel informatie over het bedrijf, de afdeling en de functie
 • Licht toe wat de functie inhoudt, wat de verantwoordelijkheid van de nieuwe collega gaat worden en welke projecten er op stapel staan
 • Licht toe wat de mogelijke ontwikkelingen binnen het bedrijf en de afdeling zijn
 • Stel dan de vraag of iemand zich hierin thuis zou kunnen voelen waarna je meer specifieke vragen kunt stellen
 • Zoek de wederzijdse communicatie

Wil je een beter inzicht hebben over de salarissen voor Applicatiebeheerders lees dan mijn blog over salaris Applicatiebeheerders

Zou je willen weten wat de verschillen zijn tussen een Functioneel Beheerder en een Applicatiebeheerder? Lees dan mijn blog Verschil Functioneel Beheer en Applicatiebeheer

Hebben jullie een vacature AFAS Applicatiebeheerder?

Neem eens contact op met ICT Career. Wij zijn ervaren AFAS Beheerder recruiters

Neem contact op

Recente artikelen / blog items

Stel, je hebt een IT vacature en je overweegt om voor de werving samen te gaan werken met een IT executive recruitment bureau. Hoe weet je dan welk bureau goed is? M.a.w. op welke criteria moet je selecteren?

Lees meer
Lees meer over Een goed IT executive recruitment bureau

Met het gemak van het internet, en daarmee de toegang tot allerlei databases met IT-professionals, is het relatief eenvoudig om kandidaten voor een moeilijk te vervullen ICT vacature te vinden. Het vinden van kandidaten is een eerste stap, maar het in gesprek komen met professionals is de volgende uitdaging. Mijn bedrijf ICT Career beschikt over uitgebreide ervaring op het gebied van ICT executive search en ik wil graag een aantal do’s en don’ts bespreken.

Lees meer
Lees meer over Do s en don ts bij IT executive search

Ben je op zoek naar een partij die je kan helpen met het vinden van goede IT professionals? In deze blog geef ik je een praktisch inzicht over hoe een goed en succesvol executive search traject ingericht zou moeten zijn.

Lees meer
Lees meer over Hoe vind je een goed buro voor IT executive search