Systeembeheerder MKB

Wat is een Systeembeheerder MKB?

Laat ik beginnen met toe te lichten wat een Systeembeheerder MKB was vóór de ‘Cloud’. Laten we voor het gemak zeggen dat een Systeembeheerder MKB vóór 2012 de lokale IT Beheerder was. De specialist van alles op het gebied van IT waar een stekker aan zat. Dus van printer en beamer tot aan telefonie, werkplekken, een aantal servers en het netwerk. De meeste bedrijven met 50+ werknemers hadden een dergelijke IT specialist in dienst.

Wat betekende de introductie van de Cloud voor de functie Systeembeheerder MKB

Zowel de mogelijkheden die de Cloud heeft gebracht als ook de verdere integratie van IT binnen de producten en diensten van Nederlandse bedrijven, hebben de functie van Systeembeheerder MKB veranderd.
Door de toename van de eindeloze mogelijkheden die IT tegenwoordig in de volledige breedte biedt, is de behoefte aan gekwalificeerd IT personeel toegenomen. Daar waar een Systeembeheerder MKB vaak een IT generalist was van soms een minder hoog niveau, is de huidige MKB systeembeheerder een hoogwaardige IT specialist. Het specialisme hangt af van de dienst en het product dat de organisatie biedt.

Als je je afvraagt wat het salaris van een Systeembeheerder MKB momenteel ongeveer is, lees dan hier mijn blog Wat verdient een Systeembeheerder?

De huidige IT Systems Engineer is veelal een specialist op 2 of 3 gebieden zoals:

  • Volledig gevirtualiseerde omgevingen, zowel de systemen als ook de applicaties
  • Het inrichten van de omgeving met behulp van Azure of AWS
  • Het inrichten van software-defined storage omgevingen
  • Het ontwikkelen en beheren van een open source infrastructuur voor de e-commerce websites
  • Management van het complete netwerk met behulp van SCOM en SCCM.

Wat ik probeer aan te geven met deze blog “Systeembeheerder MBK’ is dat de huidige MKB IT Engineer steeds vaker een specialist is met hoogwaardige IT kennis. Dit in tegenstelling tot de IT generalist van vóór 2012.

Lees hier mijn andere blogs over systeembeheer

Bekijk ICT Career’s diensten op het gebied van IT werving & selectie en van IT Recruitment

Hebben jullie een vacature Systeembeheerder en kunnen jullie hulp gebruiken met de werving?

Neem eens contact op met ICT Career, wij helpen jullie graag.

Neem contact op

Recente artikelen / blog items

Stel, je hebt een IT vacature en je overweegt om voor de werving samen te gaan werken met een IT executive recruitment bureau. Hoe weet je dan welk bureau goed is? M.a.w. op welke criteria moet je selecteren?

Lees meer
Lees meer over Een goed IT executive recruitment bureau

Met het gemak van het internet, en daarmee de toegang tot allerlei databases met IT-professionals, is het relatief eenvoudig om kandidaten voor een moeilijk te vervullen ICT vacature te vinden. Het vinden van kandidaten is een eerste stap, maar het in gesprek komen met professionals is de volgende uitdaging. Mijn bedrijf ICT Career beschikt over uitgebreide ervaring op het gebied van ICT executive search en ik wil graag een aantal do’s en don’ts bespreken.

Lees meer
Lees meer over Do s en don ts bij IT executive search

Ben je op zoek naar een partij die je kan helpen met het vinden van goede IT professionals? In deze blog geef ik je een praktisch inzicht over hoe een goed en succesvol executive search traject ingericht zou moeten zijn.

Lees meer
Lees meer over Hoe vind je een goed buro voor IT executive search