Logistiek en ICT

Recruiters in Logistiek & ICT

ICT Career kan je helpen met het vinden van logistieke specialisten met diepgaande kennis van IT  Met mijn bedrijf ICT Career werk ik al sinds 2008 voor logistieke dienstverleners om gekwalificeerde IT professionals te bemiddelen. Inmiddels werken we voor veel logistieke bedrijven en heb ik een grote liefde voor deze branche ontwikkeld. Eén van de redenen van mijn interesse in Logistiek & ICT is de tastbaarheid van deze dienstverlening en het logistieke product. Ik word echt enthousiast als ik door een warehouse loop en mij realiseer wat ICT kan betekenen voor de logistieke dienstverlening van mijn klant.

Mijn eerste klant binnen de logistiek, die overigens nog steeds klant is, beschreef mij de rol van ICT binnen de logistieke en warehouse management branche als volgt:

“Als logistieke dienstverlener staan we onder voortdurende financiële druk. Om in deze concurrentie mee te kunnen gaan kunnen we een aantal zaken doen waaronder:

  • Kosten besparen. Maar kosten besparen is eindig. Iedereen kan bijvoorbeeld een chauffeur uit een lage lonen land in dienst nemen of op een andere manier kosten besparen maar we moeten allemaal diesel betalen en investeren in trucks en andere investeringsgoederen;
  • De systemen en infrastructuur zo veel mogelijk standaardiseren en naar de Cloud brengen waardoor we de efficiency vergroten en tegelijkertijd de kosten verlagen;
  • We kunnen ons onderscheiden in dienstverlening zodat we meer doen dan alleen maar een lading van A naar B rijden en zodoende een gezonde marge kunnen doorberekenen;
  • We kunnen onze interne – en klant processen diepgaand analyseren, verbeteren en optimaal laten ondersteunen door goede logistieke / WMS / TMS / ERP software. Hierdoor creëren we voor de klant een onderscheidende dienstverlening, met een optimale procesondersteuning en een gezonde financiële marge.

Sinds deze eerste opdracht voor de bemiddeling van een Logistiek Applicatiebeheerder zijn wij ons verder gaan specialiseren als recruiter in de Logistiek & ICT. Wij bemiddelen voor

  • Logistieke / WMS dienstverleners
  • Makers van logistieke software
  • Logistieke ? ICT vacatures binnen niet core logistieke bedrijven

Lees hier mijn blogs over  – Functioneel Logistiek Applicatiebeheerder

Bekijk ICT Career’s diensten op het gebied van IT werving & selectie en van IT Recruitment

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie

Neem contact op

Recente artikelen / blog items

Stel, je hebt een IT vacature en je overweegt om voor de werving samen te gaan werken met een IT executive recruitment bureau. Hoe weet je dan welk bureau goed is? M.a.w. op welke criteria moet je selecteren?

Lees meer
Lees meer over Een goed IT executive recruitment bureau

Met het gemak van het internet, en daarmee de toegang tot allerlei databases met IT-professionals, is het relatief eenvoudig om kandidaten voor een moeilijk te vervullen ICT vacature te vinden. Het vinden van kandidaten is een eerste stap, maar het in gesprek komen met professionals is de volgende uitdaging. Mijn bedrijf ICT Career beschikt over uitgebreide ervaring op het gebied van ICT executive search en ik wil graag een aantal do’s en don’ts bespreken.

Lees meer
Lees meer over Do s en don ts bij IT executive search

Ben je op zoek naar een partij die je kan helpen met het vinden van goede IT professionals? In deze blog geef ik je een praktisch inzicht over hoe een goed en succesvol executive search traject ingericht zou moeten zijn.

Lees meer
Lees meer over Hoe vind je een goed buro voor IT executive search