IT Executive Recruitment

Wat is IT executive recruitment?

Om deze vraag te beantwoorden denk ik dat het zinvol is om eerst de vraag “Wat is IT Recruitment” kort te behandelen. IT Recruitment is het werven van IT professionals voor IT vacatures. Het proces van IT Recruitment is redelijk overzichtelijk:

 • Intake over de opdrachtgever, de vacature en de afdeling
 • Schrijven van een goede vacaturetekst
 • Publiceren van de vacaturetekst op algemene job sites en op niche IT vacature sites
 • In gesprek gaan met de kandidaten die op basis van hun CV zouden kunnen passen
 • Voorstellen van de kandidaten die daadwerkelijk passen.

Met de enorme krapte op de arbeidsmarkt, en op de IT arbeidsmarkt in het bijzonder, is deze ‘oude’ wijze van IT Recruitment niet meer afdoende om goede IT professionals te werven.

Waarom IT Executive Recruitment?

Om in deze tijd van een overvloed van IT vacatures en een te kort aan gekwalificeerde IT Engineers, is recruitment alleen niet voldoende. Je zult extra inspanningen moeten doen om IT professionals aan je bedrijf te binden. De grootste inspanning is om mensen actief op te sporen en te benaderen. Dat maakt Recruitment → Executive Recruitment.

Ontwikkeling van IT Recruitment naar IT Executive Recruitment

Adverteren van IT vacatures en het selecteren en kwalificeren van kandidaten is niet meer voldoende om te juiste IT-professionals te vinden. Actief contact onderhouden met je kandidatennetwerk en geschikte kandidaten benaderen zijn belangrijke sleutels voor het succesvol, bemiddelen van it-jobs.

Hoe ziet een IT Executive Recruitment proces er uit?

 • Maken van een pakkende vacature tekst; beschrijf met name wat de uitdagingen zijn voor de nieuwe collega en wat hij / zij daar kan gaan leren. Houd er rekening mee dat je bereid moet zijn van je ‘ideale’ kandidaat 1 of 2 eisen aan te passen
 • Maak begeleidende recruitment video’s waarin de nieuwe manager of de directe collega de vacature toelicht
 • Ga actief op zoek naar mogelijk geschikte kandidaten binnen je eigen netwerk, binnen kandidaten platforms en via Google
 • Benader deze mensen op een aansprekende, informatieve en tegelijkertijd terughoudende wijze. IT Engineers houden over het algemeen niet van uitbundige overenthousiaste berichten
 • Als er interesse wordt getoond door een kandidaat ga dan met die persoon in gesprek. Wees flexibel in de momenten waarop je de kandidaat wilt spreken. Beantwoord de vragen van de kandidaat en wees informatief over het bedrijf, het tem en de vacature.
 • Richt gespreksrondes in die efficiënt zijn en waarin wederzijdse informatie uitwisseling centraal staat.

Waarschijnlijk staan in deze blog geen zaken die volkomen nieuw zijn maar ik merk als commerciële IT recruiter dat organisaties in de daadwerkelijke uitvoering ervan toch vaak moeite hebben.

 

Is het verstandig om exclusief of niet-exclusief met een recruitment buro samen te werken? IT recruitment, exclusieve of niet-exclusieve samenwerking

Is IT recruitment niet meer effectief? IT recruitment is dood! Lang leven IT executive recruitment!

Bekijk ICT Career’s diensten op het gebied van IT werving & selectie en van IT Recruitment

Zijn jullie op zoek naar een goed IT executive recruitment bureau?

Ga eens in gesprek met ICT Career. Wij zijn ervaren Executive Recruitment Consultants

Neem contact op

Recente artikelen / blog items

Stel, je hebt een IT vacature en je overweegt om voor de werving samen te gaan werken met een IT executive recruitment bureau. Hoe weet je dan welk bureau goed is? M.a.w. op welke criteria moet je selecteren?

Lees meer
Lees meer over Een goed IT executive recruitment bureau

Met het gemak van het internet, en daarmee de toegang tot allerlei databases met IT-professionals, is het relatief eenvoudig om kandidaten voor een moeilijk te vervullen ICT vacature te vinden. Het vinden van kandidaten is een eerste stap, maar het in gesprek komen met professionals is de volgende uitdaging. Mijn bedrijf ICT Career beschikt over uitgebreide ervaring op het gebied van ICT executive search en ik wil graag een aantal do’s en don’ts bespreken.

Lees meer
Lees meer over Do s en don ts bij IT executive search

Ben je op zoek naar een partij die je kan helpen met het vinden van goede IT professionals? In deze blog geef ik je een praktisch inzicht over hoe een goed en succesvol executive search traject ingericht zou moeten zijn.

Lees meer
Lees meer over Hoe vind je een goed buro voor IT executive search