IT recruitment is dood! Lang leve IT executive recruitment!

Sinds 2001 ben ik IT Recruiter en heb ik de nodige professionele veranderingen meegemaakt. Toen ik mijn bedrijf ICT Career startte in 2001 was het plaatsen van een goede vacaturetekst op een aantal vacaturesites voldoende om de klanten te helpen met het werven van IT professionals. Dat was wat mij betreft de meest basale vorm van werving en selectie; adverteren, mensen spreken en de beste IT professional aan de klant voorstellen.

Rond 2010 werd het steeds belangrijker om contact te onderhouden met kandidaten waarmee eerder contact was geweest. Hierdoor had je inzicht in hun professionele kennis en ambities, en kon je ze gericht benaderen voor andere vacatures. Ook werden IT-nichesites en fora belangrijke kanalen om in contact te komen met de juiste IT-professionals.

De evolutie naar IT Executive Recruitment

Adverteren alleen is niet meer voldoende om de juiste IT-professionals te vinden. De realiteit is dat je alle mogelijke middelen moet inzetten om IT-professionals te motiveren om een nieuwe baan te accepteren. Dit heeft geleid tot de opkomst van IT executive recruitment.

Bij IT Executive Recruitment moet je verschillende activiteiten ontplooien, zoals:

  • Actief zoeken naar geschikte kandidaten op verschillende media, te beginnen binnen je eigen kandidatennetwerk.
  • Op verschillende momenten meerdere keren contact opnemen met kandidaten.
  • In je benadering van kandidaten terughoudendheid tonen, maar ook laten zien dat je de klant en de vacature goed kent. Leg uit waarom je de persoon benadert.
  • Maken van video’s waarin de toekomstige manager en collega’s uitleggen welke uitdagingen de werkgever en de vacature bieden.
  • Bereid zijn om kandidaten buiten de normale werktijden te spreken.
  • Schrijven van een goede en aansprekende vacaturetekst.

Is het slechts en alleen maar moeilijk, moeilijk?

Kunnen mensen nog steeds worden overgehaald om voor een ander bedrijf te kiezen? Absoluut! Als ik bijvoorbeeld zoek op LinkedIn, concludeer ik dat sinds het begin van de pandemie mensen mogelijk nog vaker dan voorheen van werkgever zijn veranderd. Met andere woorden, als je een interessante uitdaging te bieden hebt en mensen op de juiste manier benadert, zijn ook IT-professionals te motiveren om voor een andere werkgever te kiezen.

 

Overweeg je een IT Recruitment bureau in te schakelen maar weet je niet op basis waarvan te selecteren, lee IT recruitment; vind de juiste boom in het bos

Commerciële recruitment bureau’ zouden niet altijd Ja moeten zeggen; Een goed It recruitment bureau zegt ook NEE

Bekijk ICT Career’s diensten op het gebied van IT werving & selectie en van IT Recruitment

Zijn jullie op zoek naar een goed IT Executive Search bureau?

Ga eens in gesprek met ICT Career.

Neem contact op

Recente artikelen / blog items

Stel, je hebt een IT vacature en je overweegt om voor de werving samen te gaan werken met een IT executive recruitment bureau. Hoe weet je dan welk bureau goed is? M.a.w. op welke criteria moet je selecteren?

Lees meer
Lees meer over Een goed IT executive recruitment bureau

Met het gemak van het internet, en daarmee de toegang tot allerlei databases met IT-professionals, is het relatief eenvoudig om kandidaten voor een moeilijk te vervullen ICT vacature te vinden. Het vinden van kandidaten is een eerste stap, maar het in gesprek komen met professionals is de volgende uitdaging. Mijn bedrijf ICT Career beschikt over uitgebreide ervaring op het gebied van ICT executive search en ik wil graag een aantal do’s en don’ts bespreken.

Lees meer
Lees meer over Do s en don ts bij IT executive search

Ben je op zoek naar een partij die je kan helpen met het vinden van goede IT professionals? In deze blog geef ik je een praktisch inzicht over hoe een goed en succesvol executive search traject ingericht zou moeten zijn.

Lees meer
Lees meer over Hoe vind je een goed buro voor IT executive search