Een goed IT Recruitment bureau zegt ook NEE

Een goed IT Recruitment bureau zegt ook NEE

Natuurlijk, als commercieel IT Recruiter binnen een commercieel bedrijf, waardeer ik iedere opdracht van oude en van nieuwe klanten. Toch ben ik ervan overtuigd dat het succes voor ons bureau, en daarmee ook het succes voor de opdrachtgever, er mede in ligt om soms gemotiveerd NEE te zeggen tegen een nieuwe klant of een nieuwe opdracht.
De concurrentie binnen de IT Recruitment is heel hoog. Heel veel bureaus proberen op eigen wijze hun graantje mee te pikken.

ICT Career is reeds sinds 2001 actief binnen de IT recruitment markt en is echt succesvol sinds 2005. De weg naar dat succes was niet eenvoudig en succesvol blijven is alles behalve vanzelfsprekend.
Voor succes heb je onder andere klanten nodig. Maar wat ICT Career betreft is niet iedere klant een klant die wij kunnen, en soms zelfs willen, bedienen. Wij komen zo nu en dan in gesprek met bedrijven en personen, die niet echt goed bij ons passen. De potentiële opdrachtgever spreekt ons onvoldoende aan of er is een onvoldoende klik met de persoon, de vacaturehouder. Ook kan het zijn dat onze kandidaten netwerk onvoldoende aansluit bij de vraag van de potentiële nieuwe klant. Of de voorwaarden waaronder een nieuwe opdrachtgever wenst te werken zijn voor ons niet acceptabel.

Dit soort klanten of vacatures wijzen wij vriendelijk en gemotiveerd af. Naast dat wij ervan overtuigd zijn dat dit uiteindelijk ons succes en het bedrijfsresultaat ten goede komt, draagt het ook bij aan het succes van de opdrachtgever. Deze is er bij gebaat om samen te werken met een (ander) IT recruitment bureau dat de vacature wel goed kan invullen.

Een grappige bijkomstigheid van het gemotiveerd afwijzen,

van een opdracht is dat dit regelmatig leidt tot een verhoogde interesse. Hoe kan een IT recruitment bureau nou een potentiële nieuwe opdrachtgever afwijzen? En meer dan eens gebeurde het dat opdrachtgevers na 6 tot 8 weken bij ons terug kwamen en dat we na een goed gesprek toch wederzijds succesvol samen hebben kunnen werken.

Wil je beter resultaat houden uit je IT recruitment strategie, IT recruitment exclusieve of niet-exclusieve samenwerking

Ben je op zoek naar een goed IT executive search bureau maar je weet niet hoe te selecteren? Hoe selecteer je een goed IT executive search recruitment bureau

Bekijk ICT Career’s diensten op het gebied van IT werving & selectie en van IT Recruitment

Hebben jullie een IT vacature en overwegen jullie de hulp van een IT recruitment bedrijf?

Neem gerust eens contact op met IT Career.

Neem contact op

Recente artikelen / blog items

Stel, je hebt een IT vacature en je overweegt om voor de werving samen te gaan werken met een IT executive recruitment bureau. Hoe weet je dan welk bureau goed is? M.a.w. op welke criteria moet je selecteren?

Lees meer
Lees meer over Een goed IT executive recruitment bureau

Met het gemak van het internet, en daarmee de toegang tot allerlei databases met IT-professionals, is het relatief eenvoudig om kandidaten voor een moeilijk te vervullen ICT vacature te vinden. Het vinden van kandidaten is een eerste stap, maar het in gesprek komen met professionals is de volgende uitdaging. Mijn bedrijf ICT Career beschikt over uitgebreide ervaring op het gebied van ICT executive search en ik wil graag een aantal do’s en don’ts bespreken.

Lees meer
Lees meer over Do s en don ts bij IT executive search

Ben je op zoek naar een partij die je kan helpen met het vinden van goede IT professionals? In deze blog geef ik je een praktisch inzicht over hoe een goed en succesvol executive search traject ingericht zou moeten zijn.

Lees meer
Lees meer over Hoe vind je een goed buro voor IT executive search