Een goed IT executive recruitment bureau

Hoe selecteer je een goed IT executive recruitment bureau?

Wat te doen als je op zoek bent naar een goed IT executive recruitment bureau? Met mijn ervaring als IT Recruiter vanaf 2001, geef ik je hierbij een checklist waarmee je een goed IT executive recruitment bureau kunt selecteren:

  • Vraag naar het specialisme van het bureau.
  • Heeft het bureau een traceerbaar track record in het bemiddelen van die IT professionals waar jullie specifiek naar op zoek zijn? Heeft het bureau referenties die bevestigen dat het bureau kan bieden wat jullie zoeken?
  • Check het vacaturegedeelte van het IT executive recruitment bureau. Zien de vacatureteksten er bijvoorbeeld verzorgd uit of niet? Dat zegt mijns inziens iets over de kwaliteit en de zorgvuldigheid van het bureau.
  • Beoordeel tijdens de intake met het bureau de kwaliteit van de vragen die worden gesteld. Denk je dat de Consultant jullie vraag en behoefte werkelijk begrijpt en dat de Consultant de aangewezen persoon is om jullie bedrijf en de vacature goed te vertegenwoordigen tijdens de zoektocht naar de juiste IT professional?
  • Los van alle zakelijke en de zo objectief mogelijke afwegingen, voel je je prettig bij de Consultant en bij het bureau?

Naast wat wel te doen heb ik ook een blog geschreven over wat wel en niet te doen met IT recruitment

Wat zijn de kosten van een goed IT executive recruitment bureau?

Mijn ervaring is dat de kosten van een goed bureau variëren tussen de 20% en de 23% van het vaste bruto jaarsalaris. Maar uiteindelijk moet een ieder een prijs overeenkomen waar hij/zij zich goed bij voelt.

Moet je met één bureau of met meerdere IT executive bureaus samenwerken?

Mijn ervaring is dat als je meerdere vacatures hebt van hetzelfde profiel, het verstandig is met meerdere bureaus samen te werken. Het is bijvoorbeeld vaak een utopie om één bureau meerdere vacatures Software Developer te laten invullen.
Omgekeerd ben ik er een voorstander van om als je één IT vacature hebt, deze slechts bij één gekwalificeerd bureau neer te leggen.

 

 

Het lijkt een enorme tegenstelling maar een goed IT recruitment bureau zegt ook NEE

Ben je de controle kwijt over je recruitment partners? IT recruitment vind de juiste boom in het bos

Bekijk ICT Career’s diensten op het gebied van IT werving & selectie en van IT Recruitment

Zijn jullie op zoek naar een IT professional?

Kunnen jullie daarbij wat hulp gebruiken? Neem dan eens contact op met ICT Career.

Neem contact op

Recente artikelen / blog items

Stel, je hebt een IT vacature en je overweegt om voor de werving samen te gaan werken met een IT executive recruitment bureau. Hoe weet je dan welk bureau goed is? M.a.w. op welke criteria moet je selecteren?

Lees meer
Lees meer over Een goed IT executive recruitment bureau

Met het gemak van het internet, en daarmee de toegang tot allerlei databases met IT-professionals, is het relatief eenvoudig om kandidaten voor een moeilijk te vervullen ICT vacature te vinden. Het vinden van kandidaten is een eerste stap, maar het in gesprek komen met professionals is de volgende uitdaging. Mijn bedrijf ICT Career beschikt over uitgebreide ervaring op het gebied van ICT executive search en ik wil graag een aantal do’s en don’ts bespreken.

Lees meer
Lees meer over Do s en don ts bij IT executive search

Ben je op zoek naar een partij die je kan helpen met het vinden van goede IT professionals? In deze blog geef ik je een praktisch inzicht over hoe een goed en succesvol executive search traject ingericht zou moeten zijn.

Lees meer
Lees meer over Hoe vind je een goed buro voor IT executive search