Gemiddelde klanttevredenheid
8,3

Recruitment en IT professionals een contradictie

Recruitment en IT professionals, bijt dat elkaar?

Er is een fors tekort aan IT professionals. Om die reden worden ze vaak benaderd. Maar het lijkt er soms op dat IT professionals dat niet altijd op prijs stellen. Of willen ze misschien wel benaderd worden maar hangt het af van de manier waarop?

blog_image:article_ictcar_15736437575dcbe5eddeee5.jpg:end_blog_image

Is recruitment van IT professionals een contradictio in terminis?
Ik recruit sinds 2003 ICT’ers en vanzelfsprekend heb ook ik het vak met vallen en opstaan moeten leren.
IT professionals hebben soms de naam wat moeilijker benaderbaar te zijn. Mijn ervaring is dat IT professionals kritisch zijn en weten wat ze willen maar voor een goed voorstel echt wel open staan. Het zijn gewone mensen, die met een duidelijk en concreet verhaal op een volwassen manier willen worden aangesproken. Lees hierover ook in mijn blog Wat wel en niet te doen met IT recruitment.

Door de jaren heen heb ik een aantal zaken geleerd die voor mij essentieel zijn gebleken in mijn beroep als IT recruiter. Laat ik de belangrijkste do’s en don’ts op een rijtje zetten:

  • Stel je zoals het hoort netjes voor, noem je naam en noem de naam van het bedrijf en de opdrachtgever waarvoor je werkt. Wat echt niet werkt zijn slappe teksten als ”Beste, voor een interessante werkgever in het midden van het land ben ik op zoek naar een ….” 
  • Wees kort en bondig en leg uit wat de werkgever en de vacature interessant maken en waarom je de persoon in kwestie benadert. 
  • Voeg mogelijk een document toe waarin de werkgever en de vacature worden toegelicht. Een white paper of een ander (technisch / organisatorisch) document waarin wordt uitgelegd wat de (technisch / organisatorische) ontwikkelingen binnen het bedrijf zijn. 
  • Gebruik geen superlatieven zoals ‘fantastisch’ en ‘uniek’, maar schrijf gewoon waar het om gaat.

Deze do’s en don’ts klinken wellicht logisch. Toch krijg ik regelmatig als terugkoppeling van ICT’ers waarmee ik in gesprek kom dat het merendeel van de benaderingen vluchtig, incompleet en bijna lachwekkend is. Het is niet mijn stijl om negatief te praten over mijn “concullega’s” maar dit is wel een heel veel gehoorde klacht.

Samengevat is mijn advies dus om de tijd te nemen voor het formuleren van een goede en informatief solide benadering. De regel die ik hanteer is dat ik mijzelf altijd de vraag stel: “Zou ik zelf op een wijze benaderd willen worden zoals ik nu van plan ben een ander te benaderen?” Zolang het antwoord ‘Ja’ is, denk ik dat dat je als IT recruiter goed en ethisch verantwoord je vak uitoefent.

Zijn jullie op zoek naar een IT professional en kunnen jullie daarbij wat hulp gebruiken? Neem dan eens contact op met ICT Career of lees hier in meer detail wat ICT Career kan betekenen als IT Recruitment Specialist.

Lees hier mijn andere blogs over IT recruitment - Een goed IT recruitment bureau zegt ook NEE - Wat we en wat niet te doenmet IT recruitment 

Auteur

Karst

Publicatiedatum

24 May 2020

Aantal reads

2664 keer bekeken
Recente artikelen / blog items
Executive Search betekent heel gericht op zoek gaan. In het geval van ICT Career betekent executive search heel... Lees meer
ICT Career is specialist in IT recruitment. Dan doen wij sinds 2001 en dat doen wij goed Lees meer
Sinds 2001 werk ik als IT Recruiter voor mijn eigen IT recruitment bedrijf ICT Career en heb meerdere vacatures... Lees meer
Sinds de start van ICT Career in 2001 bemiddelen wij Applicatiebeheerders in de Zorg. Dat bemiddeling van... Lees meer
Als je leest ‘vacature IT Manager Ziekenhuis’, zul je wellicht denken: “Die vacature komt waarschijnlijk niet... Lees meer