Gemiddelde klanttevredenheid
8,3

Recruitment en IT professionals een contradictie

Recruitment en IT professionals, bijt dat elkaar?

Er is een fors tekort aan IT professionals. Om die reden worden ze vaak benaderd. Maar het lijkt er soms op dat IT professionals dat niet altijd op prijs stellen. Of willen ze misschien wel benaderd worden maar hangt het af van de manier waarop?

blog_image:article_ictcar_15736437575dcbe5eddeee5.jpg:end_blog_image

Is recruitment van IT professionals een contradictio in terminis?
Ik recruit sinds 2003 ICT’ers en vanzelfsprekend heb ook ik het vak met vallen en opstaan moeten leren.
IT professionals hebben soms de naam wat moeilijker benaderbaar te zijn. Mijn ervaring is dat IT professionals kritisch zijn en weten wat ze willen maar voor een goed voorstel echt wel open staan. Het zijn gewone mensen, die met een duidelijk en concreet verhaal op een volwassen manier willen worden aangesproken. Lees hierover ook in mijn blog Wat wel en niet te doen met IT recruitment.

Door de jaren heen heb ik een aantal zaken geleerd die voor mij essentieel zijn gebleken in mijn beroep als IT recruiter. Laat ik de belangrijkste do’s en don’ts op een rijtje zetten:

  • Stel je zoals het hoort netjes voor, noem je naam en noem de naam van het bedrijf en de opdrachtgever waarvoor je werkt. Wat echt niet werkt zijn slappe teksten als ”Beste, voor een interessante werkgever in het midden van het land ben ik op zoek naar een ….” 
  • Wees kort en bondig en leg uit wat de werkgever en de vacature interessant maken en waarom je de persoon in kwestie benadert. 
  • Voeg mogelijk een document toe waarin de werkgever en de vacature worden toegelicht. Een white paper of een ander (technisch / organisatorisch) document waarin wordt uitgelegd wat de (technisch / organisatorische) ontwikkelingen binnen het bedrijf zijn. 
  • Gebruik geen superlatieven zoals ‘fantastisch’ en ‘uniek’, maar schrijf gewoon waar het om gaat.

Deze do’s en don’ts klinken wellicht logisch. Toch krijg ik regelmatig als terugkoppeling van ICT’ers waarmee ik in gesprek kom dat het merendeel van de benaderingen vluchtig, incompleet en bijna lachwekkend is. Het is niet mijn stijl om negatief te praten over mijn “concullega’s” maar dit is wel een heel veel gehoorde klacht.

Samengevat is mijn advies dus om de tijd te nemen voor het formuleren van een goede en informatief solide benadering. De regel die ik hanteer is dat ik mijzelf altijd de vraag stel: “Zou ik zelf op een wijze benaderd willen worden zoals ik nu van plan ben een ander te benaderen?” Zolang het antwoord ‘Ja’ is, denk ik dat dat je als IT recruiter goed en ethisch verantwoord je vak uitoefent.

Zijn jullie op zoek naar een IT professional en kunnen jullie daarbij wat hulp gebruiken? Neem dan eens contact op met ICT Career of lees hier in meer detail wat ICT Career kan betekenen als IT Recruitment Specialist.

Lees hier mijn andere blogs over IT recruitment - Een goed IT recruitment bureau zegt ook NEE - Wat we en wat niet te doenmet IT recruitment 

Auteur

Karst

Publicatiedatum

24 May 2020

Aantal reads

1984 keer bekeken
Recente artikelen / blog items
Ik werk sinds 2003 als IT Recruiter vanuit mijn bedrijf ICT Career. Met deze jarenlange ervaring kan ik goed... Lees meer
Wat worden de trends voor de werving van System Engineers in 2021 Lees meer
Wie bel je als je een probleem hebt met je computer, je printer weigert of je telefoon niet werkt? Dan bel je een... Lees meer
Als IT Recruiter bemiddel ik veel vacatures functioneel applicatiebeheerder voor Zorg organisaties. Wat verdient een... Lees meer
Wat verdient een ERP applicatiebeheerder en waarom zijn er forsesalaris verschillen? Lees meer
Wat verdient een Logistiek Appicatiebeheerder in een markt waar de kennis van logistieke processen en -software,... Lees meer