Gemiddelde klanttevredenheid
8,3

Het laatste nieuws

 

Een goed IT Recruitment bureau zegt ook NEE

Categorie├źn: IT Recruitment

Een goed IT Recruitment bureau zegt ook NEE

Natuurlijk, als commercieel IT Recruiter binnen een commercieel bedrijf, wordt iedere opdracht van oude en nieuwe klanten gewaardeerd. Toch ben ik ervan overtuigd dat het succes voor ons bureau, en daarmee ook het succes voor de opdrachtgever, er mede in ligt om NEE te zeggen tegen een nieuwe klant of opdracht.
De concurrentie binnen de IT Recruitment is heel hoog. Heel veel bureaus proberen op eigen wijze hun graantje mee te pikken.

ICT Career is reeds sinds 2001 actief binnen de IT recruitment markt en is succesvol sinds 2005. De weg naar dat succes was niet eenvoudig en succesvol blijven is alles behalve vanzelfsprekend.
Voor succes heb je onder andere klanten nodig. Maar wat ICT Career betreft is niet iedere klant een klant die wij kunnen, en soms zelfs, willen bedienen. Wij komen zo nu en dan in gesprek met bedrijven en personen, die niet goed bij ons passen. De potentiele opdrachtgever spreekt ons onvoldoende aan of er is een onvoldoende klik met de persoon, de vacaturehouder. Ook worden onze diensten gevraagd voor vacatures waarvoor wij niet over het juiste kandidaten netwerk beschikken of zijn de voorwaarden waaronder een nieuwe opdrachtgever wenst te werken voor ons niet acceptabel. Dit soort klanten of vacatures wijzen wij vriendelijk en gemotiveerd af. Naast dat wij ervan overtuigd zijn dat dit uiteindelijk ons succes en het bedrijfsresultaat ten goede komt, draagt het ook bij aan het succes van de opdrachtgever. Deze is er bij gebaat om samen te werken met een ander IT recruitment bureau dat de vacature duurzaam kan invullen.

Een grappige bijkomstigheid van het gemotiveerd afwijzen van een opdracht is dat dit regelmatig leidt tot een verhoogde interesse. Hoe kan een IT recruitment bureau nou een potentiele nieuwe opdrachtgever afwijzen? Maar meer dan eens gebeurde het dat opdrachtgevers na 6 tot 8 weken bij ons terug kwamen en dat we daarna wederzijds succesvol samen hebben kunnen werken.

Hebben jullie een IT vacature en overwegen jullie de hulp van een IT recruitment bedrijf, neem gerust eens contact op met IT Career.

Lees hier over de jarenlange ervaring van ICT Career op het gebied van It Recruitment

Lees hier mijn andere blogs over IT recruitment


Reageer

load more

Meer weten?

Neem nu contact op!

Contact