"
Gemiddelde klanttevredenheid
8,3

Een goed IT Recruitment bureau zegt ook NEE

Een goed IT Recruitment bureau zegt ook NEE

Natuurlijk, als commercieel IT Recruiter binnen een commercieel bedrijf, waardeer ik iedere opdracht van oude en van nieuwe klanten. Toch ben ik ervan overtuigd dat het succes voor ons bureau, en daarmee ook het succes voor de opdrachtgever, er mede in ligt om soms gemotiveerd NEE te zeggen tegen een nieuwe klant of een nieuwe opdracht.
De concurrentie binnen de IT Recruitment is heel hoog. Heel veel bureaus proberen op eigen wijze hun graantje mee te pikken.

blog_image:article_ictcar_15736480645dcbf6c06bcd3.jpg:end_blog_image

ICT Career is reeds sinds 2001 actief binnen de IT recruitment markt en is echt succesvol sinds 2005. De weg naar dat succes was niet eenvoudig en succesvol blijven is alles behalve vanzelfsprekend.
Voor succes heb je onder andere klanten nodig. Maar wat ICT Career betreft is niet iedere klant een klant die wij kunnen, en soms zelfs willen, bedienen. Wij komen zo nu en dan in gesprek met bedrijven en personen, die niet echt goed bij ons passen. De potentiële opdrachtgever spreekt ons onvoldoende aan of er is een onvoldoende klik met de persoon, de vacaturehouder. Ook kan het zijn dat onze kandidaten netwerk onvoldoende aansluit bij de vraag van de potentiële nieuwe klant. Of de voorwaarden waaronder een nieuwe opdrachtgever wenst te werken zijn voor ons niet acceptabel.

Dit soort klanten of vacatures wijzen wij vriendelijk en gemotiveerd af. Naast dat wij ervan overtuigd zijn dat dit uiteindelijk ons succes en het bedrijfsresultaat ten goede komt, draagt het ook bij aan het succes van de opdrachtgever. Deze is er bij gebaat om samen te werken met een (ander) IT recruitment bureau dat de vacature wel goed kan invullen.

Een grappige bijkomstigheid van het gemotiveerd afwijzen van een opdracht is dat dit regelmatig leidt tot een verhoogde interesse. Hoe kan een IT recruitment bureau nou een potentiële nieuwe opdrachtgever afwijzen? En meer dan eens gebeurde het dat opdrachtgevers na 6 tot 8 weken bij ons terug kwamen en dat we na een goed gesprek toch wederzijds succesvol samen hebben kunnen werken.

Hebben jullie een IT vacature en overwegen jullie de hulp van een IT recruitment bedrijf, neem gerust eens contact op met IT Career.

Wil je beter resultaat houden uit je IT recruitment strategie, IT recruitment exclusieve of niet-exclusieve samenwerking

Ben je op zoek naar een goed IT executive search bureau maar je weet niet hoe te selecteren? Hoe selecteer je een goed IT executive search recruitment bureau

Bekijk ICT Career’s diensten op het gebied van IT werving & selectie en van IT Recruitment

 

Auteur

A Vrijhof

Publicatiedatum

5 June 2020

Aantal reads

2537 keer bekeken
Recente artikelen / blog items
Wil je beter IT professionals werven? Maak dan niet deze 5 meest gemaakte recruitment fouten  Lees meer
   IT recruitment Second Opinion; waarom is je IT vacature nog niet ingevuld?  Lees meer
IT Recruitment – Wat heeft ICT Career geleerd van 2022? 5 tips voor het succesvol werven van IT... Lees meer
Wat doet een AFAS Applicatiebeheerder – hoe werf je een AFAS specialist – salaris AFAS Beheerder  Lees meer
Digital Transformation, wat betekent dat? – Hoe pak je het proces aan? – Hoe vind je de juiste IT Manager... Lees meer
 Waarom video opnames als ondersteuning van de vacaturetekst gebruikt moeten worden in een succesvolle... Lees meer