Gemiddelde klanttevredenheid
8,3

Een goed IT Recruitment bureau zegt ook NEE

Een goed IT Recruitment bureau zegt ook NEE

Natuurlijk, als commercieel IT Recruiter binnen een commercieel bedrijf, waardeer ik iedere opdracht van oude en van nieuwe klanten. Toch ben ik ervan overtuigd dat het succes voor ons bureau, en daarmee ook het succes voor de opdrachtgever, er mede in ligt om NEE te zeggen tegen een nieuwe klant of opdracht.
De concurrentie binnen de IT Recruitment is heel hoog. Heel veel bureaus proberen op eigen wijze hun graantje mee te pikken.

blog_image:article_ictcar_15736480645dcbf6c06bcd3.jpg:end_blog_image

ICT Career is reeds sinds 2001 actief binnen de IT recruitment markt en is succesvol sinds 2005. De weg naar dat succes was niet eenvoudig en succesvol blijven is alles behalve vanzelfsprekend.
Voor succes heb je onder andere klanten nodig. Maar wat ICT Career betreft is niet iedere klant een klant die wij kunnen, en soms zelfs willen, bedienen. Wij komen zo nu en dan in gesprek met bedrijven en personen, die niet echt goed bij ons passen. De potentiele opdrachtgever spreekt ons onvoldoende aan of er is een onvoldoende klik met de persoon, de vacaturehouder. Ook kan het zijn dat onze diensten gevraagd worden voor vacatures waarvoor wij niet over het juiste kandidaten netwerk beschikken. Of de voorwaarden waaronder een nieuwe opdrachtgever wenst te werken zijn voor ons niet acceptabel. Dit soort klanten of vacatures wijzen wij vriendelijk en gemotiveerd af. Naast dat wij ervan overtuigd zijn dat dit uiteindelijk ons succes en het bedrijfsresultaat ten goede komt, draagt het ook bij aan het succes van de opdrachtgever. Deze is er bij gebaat om samen te werken met een (ander) IT recruitment bureau dat de vacature duurzaam kan invullen.

Een grappige bijkomstigheid van het gemotiveerd afwijzen van een opdracht is dat dit regelmatig leidt tot een verhoogde interesse. Hoe kan een IT recruitment bureau nou een potentiele nieuwe opdrachtgever afwijzen? En meer dan eens gebeurde het dat opdrachtgevers na 6 tot 8 weken bij ons terug kwamen en dat we na een goed gesprek toch wederzijds succesvol samen hebben kunnen werken.

Hebben jullie een IT vacature en overwegen jullie de hulp van een IT recruitment bedrijf, neem gerust eens contact op met IT Career of lees in detail wat ICT Career kan betekenen als IT Recruitment Specialist.

Lees hier mijn andere blogs over IT recruitment Wat wel en niet te doen met IT recruitment - Recruitment en IT professionals een contradictie  - Wat is een IT Recruiter

 

Auteur

A Vrijhof

Publicatiedatum

5 June 2020

Aantal reads

1508 keer bekeken
Recente artikelen / blog items
Ik werk sinds 2003 als IT Recruiter vanuit mijn bedrijf ICT Career. Met deze jarenlange ervaring kan ik goed... Lees meer
Wat worden de trends voor de werving van System Engineers in 2021 Lees meer
Wie bel je als je een probleem hebt met je computer, je printer weigert of je telefoon niet werkt? Dan bel je een... Lees meer
Als IT Recruiter bemiddel ik veel vacatures functioneel applicatiebeheerder voor Zorg organisaties. Wat verdient een... Lees meer
Wat verdient een ERP applicatiebeheerder en waarom zijn er forsesalaris verschillen? Lees meer