Gemiddelde klanttevredenheid
8,3

Hoe vind je een goed buro voor IT executive search

IT executive search - hoe vind je een goed bureau?

Ben je op zoek naar een partij die je kan helpen met het vinden van goede IT professionals? In deze blog geef ik je een praktisch inzicht over hoe een goed en succesvol executive search traject ingericht zou moeten zijn.

blog_image:article_ictcar_15736466105dcbf112107c4.jpg:end_blog_image

IT Executive search is een belangrijke aanvulling op werving en selectie. Bij W&S wordt een pakkende vacaturetekst geschreven, geadverteerd op verschillende on- en offline mediakanalen, sollicitanten worden op cv geselecteerd, gesprekken worden aangegaan en de meest geschikte kandidaten worden voorgelegd aan de opdrachtgever.
Executive search voegt hieraan toe dat er actief gezocht wordt naar geschikte professionals en dat deze mensen actief worden benaderd. Meer over onze manier van aanpak kun je lezen in mijn blog Do's en don'ts bij executive search.

Welke expertise moet een ICT executive search bureau hebben?

Het antwoord op deze vraag zal ik kort en bondig in onderstaande lijst weergeven.

  • Het bureau moet ervaring hebben met het succesvol werven van gelijksoortige IT professionals. 
  • Het bureau moet beschikken over een actief netwerk van IT professionals dat aansluit bij het soort IT professional waar je naar op zoek bent. 
  • Naar mijn ervaring moet een bureau creatief kunnen searchen via Google. Met behulp van Google kan tenslotte heel veel informatie worden ontsloten. Dit vanzelfsprekend met in achtneming van de AVG-wetgeving. 
  • Laat het bureau hun specifieke kandidatennetwerk toelichten en stel jezelf de vraag of dit het netwerk is waar jullie als opdrachtgever baat bij zullen hebben. 
  • Stel de vraag aan het bureau op welke wijze en met welke inhoudelijke boodschap het bureau de professionals benadert. Is dat een wijze die aansluit bij de waarde van jullie organisatie en sluit dat aan bij hoe de IT engineers aangesproken zouden willen worden? 
  • Overtuig jezelf ervan of het executive search bureau in staat is om jullie organisatie, de vacature en jullie diensten / producten / technologie goed over het voetlicht te brengen. 
  • Vraag naar referenties en trek die na.

Als je naar aanleiding van dit korte en praktische overzicht een goed beeld van de toegevoegde waarde van het IT executive search bureau krijgt, kan je naar mijn ervaring een goede keuze maken voor het juiste bureau.

Wil je weten wat ICT Career voor jullie organisatie en vacature kan betekenen? Neem dan gerust eens contact met ons op.

Lees hier wat ICT Career kan doen als IT Executive Search bureau en mijn andere blog over IT executive search Wat is executive search? 
 

Auteur

Karst

Publicatiedatum

23 January 2019

Aantal reads

1828 keer bekeken
Recente artikelen / blog items
Sinds 2001 ben ik met mijn bedrijf ICT Career actief als IT Recruiter. Ik behoor tot een beroepsgroep waar nog wel... Lees meer
Sinds 2003 werk ik voor mijn bedrijf ICT Career als IT Recruiter. Vaak worden wij gevraagd om samen met andere... Lees meer
Robotic Process Automation is software die veel, en veelal alle, vaak terugkerende gegevensverwerkingen kan... Lees meer
Een Applicatiebeheerder TMS is een specialist die verstand heeft van én het vak applicatiebeheer én Transport... Lees meer
Een Implementatiemanager is verantwoordelijk voor het succesvol implementeren van een software applicatie. Lees meer
Een IT Projectmanager is verantwoordelijk voor het succesvol uitvoeren van IT projecten. Hij of zij is veelal de... Lees meer