Gemiddelde klanttevredenheid
8,3

ICT & Zorg

 blog_image:article_ictcar_15875456955ea0065f57cdd.jpg:end_blog_image

Zorg & ICT

Sinds 2003 ben ik IT Recruiter maar in een vorig leven was ik fysiotherapeut. Dat was in een periode dat er weinig werk voor fysiotherapeuten in Nederland was  en daarom heb ik mijn beroep uitgeoefend in het mooie Zwitserland. Omdat het vak mij onvoldoende paste heb ik het slechts twee jaar gedaan maar ik heb altijd een bovengemiddelde interesse gehouden voor het vak fysiotherapie en voor de Zorg in het algemeen.

Waarschijnlijk niet geheel toevallig heb ik met mijn bedrijf ICT Career meerdere zorg organisaties en zorg overheidsinstellingen mogen helpen met het bemiddelen van ICT professionals. Zo hebben wij bij de overgang naar de DBC structuur de ICT organisatie van DBC Onderhoud mogen helpen inrichten. En later toen DBC Onderhoud fuseerde met de NZa hebben we ook ICT vacatures voor de NZa mogen bemiddelen. Door de jaren heen hebben we voor verschillende zorginstellingen en ziekenhuizen mogen werken.

ICT & Zorg – Wat is de extra uitdaging?
Wat maakt het voor mij leuk om te mogen werken voor de Zorg. Ik denk dat het antwoord ligt in enerzijds de maatschappelijke betrokkenheid van de organisatie en de mensen die er werken, en anderzijds de vraagstukken die de Zorg anders maken dan het commerciële bedrijfsleven.
• Maatschappelijke betrokkenheid van de organisatie en de mensen
Het doel van een Zorg organisatie is primair om het welzijn van hun cliënten te verbeteren en niet om (meer) winst te maken. Dat trekt een ander soort ICT professionals aan dan IT engineers die bv. voor een datacenter willen werken.
• Zorg & ICT vraagstukken
De IT vraagstukken binnen de Zorg richten zich steeds meer op bijvoorbeeld het maximeren van de zorg met minder handen aan het bed, EPD en zorg op afstand. Hoewel soms controversieel neemt het belang van big data en artificiële intelligentie toe in de Zorg van nu en van de toekomst.

Zorg en ICT Career
ICT Career mag terugkijken op een rijke ervaring om ICT professionals te bemiddelen voor de Zorg. Dat vinden we leuk en dat doen we goed. Hebben jullie een IT vacature waarbij jullie hulp kunnen gebruiken bij de invulling? Neem gerust contact op met ICT Career.

Lees hier onze expetertiese op het gebied van vacatures Zorg & ICT

Auteur

Karst Dollekamp

Publicatiedatum

22 April 2020

Aantal reads

937 keer bekeken
Recente artikelen / blog items
Ik werk sinds 2003 als IT Recruiter vanuit mijn bedrijf ICT Career. Met deze jarenlange ervaring kan ik goed... Lees meer
Wat worden de trends voor de werving van System Engineers in 2021 Lees meer
Wie bel je als je een probleem hebt met je computer, je printer weigert of je telefoon niet werkt? Dan bel je een... Lees meer
Als IT Recruiter bemiddel ik veel vacatures functioneel applicatiebeheerder voor Zorg organisaties. Wat verdient een... Lees meer
Wat verdient een ERP applicatiebeheerder en waarom zijn er forsesalaris verschillen? Lees meer