"
Gemiddelde klanttevredenheid
8,3

ICT Werving en selectie

blog_image:article_ictcar_15760730295df0f745256a2.jpg:end_blog_imageWat is ICT werving en selectie?

ICT werving & selectie is - zoals de term eigenlijk al aangeeft -  het werven en vervolgens het selecteren van ICT personeel. In de klassieke zin betekent dat: stel een vacaturetekst op en adverteer deze. Kwalificeer de sollicitanten en selecteer een aantal kandidaten waarmee je in gesprek gaat en die je uiteindelijk een contract aanbiedt. Lees ook mijn blogs over IT recruitment 

ICT werving en selectie in meer detail.
De eerste stap in een goed IT werving en selectie proces is het schrijven van een goed vacatureprofiel. Dit profiel moet niet alleen een duidelijk beeld van de functie geven, het moet daarnaast ook aantrekkelijk gepresenteerd worden. Je moet tijdens het lezen van het profiel enthousiast worden over zowel het bedrijf als de vacature.
Vervolgens zal er een goede keuze gemaakt moeten worden met betrekking tot de te gebruiken communicatiemiddelen. Welke jobboards, welke media en welke social media worden ingezet?
De volgende stap is een cruciale stap. Wie gaat met de IT professional in gesprek? Begrijpt de gesprekspartner de techniek, spreekt hij of zij de taal van de professional. M.a.w. is de gesprekspartner de juiste gesprekspartner voor de sollicitant? Krijgt de sollicitant de indruk dat hij met de juiste persoon spreekt: iemand die hem technisch goed begrijpt en hem goed kan ‘vertegenwoordigen’ in het wervingsproces en bij de opdrachtgever?
Immers, IT professionals zijn vaak zo gewild dat het belangrijk is de juiste kandidaten te vinden en ze dan vervolgens ook te kunnen enthousiasmeren en ‘binnen boord’ houden.
Als laatste is het van groot belang om gedurende het hele proces van intake tot en met de gesprekken bij de klant en het proces van het doen van een aanbieding, goed te communiceren tussen kandidaat en opdrachtgever.

ICT werving en selectie, is het toereikend?
Het antwoord op de vraag “Is werving en selectie voor ICT vacatures toereikend?” is NEE.
Met de huidige krapte in de ICT markt leidt het adverteren van een goede vacaturetekst zelden tot het in contact komen met de geschikte kandidaten. Daarvoor moeten meer specifieke acties worden geïnitieerd.
Om wel succes te hebben moeten - aanvullend aan bovenstaande acties - mensen actief benaderd en zakelijk ‘verleid’ worden.
Om de juiste mensen te benaderen moet je beschikken over een goed en actief netwerk. En met ‘zakelijk verleiden’ bedoel ik de mensen inzicht geven in wat het bedrijf werkelijk te bieden heeft, wat de ontwikkelingsmogelijkheden zijn binnen het bedrijf en waar de grenzen liggen. En dat op een wijze die de kandidaat aanspreekt.

ICT werving en selectie, hoe onderscheidt ICT Career zich?
Waarom zou u mogelijk kiezen voor ICT Career?
• Sinds 2001 zijn wij gespecialiseerd in het bemiddelen van (slechts en alleen) ICT personeel;
• Wij schrijven goede vacatureteksten en weten hoe en waar te adverteren;
• Wij hebben sinds 2001 bewust gewerkt aan het bouwen en in stand houden van een sterk ICT netwerk;
• Wij spreken de taal van de IT professionals en weten waar we specifieke engineers kunnen vinden;
• Wij weten ook wanneer we “Nee” moeten zeggen tegen een vacature als wij denken deze niet succesvol te kunnen bemiddelen.

Hebben jullie een moeilijk in te vullen ICT vacature en overwegen jullie hulp in te roepen van een gespecialiseerd bureau, neem dan gerust contact met ons op. Wij gaan met jullie in gesprek om te kijken of we de juiste expertise in huis hebben. 

Lees hier mijn andereblogs over werving & slectie in de ICT werving en selectie ICT - Succesvol werven en selecteren in de ICT.

Bekijk ICT Career’s diensten op het gebied van IT werving & selectie en van IT Recruitment

 

Auteur

Karst

Publicatiedatum

15 April 2020

Aantal reads

21431 keer bekeken
Recente artikelen / blog items
Wil je beter IT professionals werven? Maak dan niet deze 5 meest gemaakte recruitment fouten  Lees meer
   IT recruitment Second Opinion; waarom is je IT vacature nog niet ingevuld?  Lees meer
IT Recruitment – Wat heeft ICT Career geleerd van 2022? 5 tips voor het succesvol werven van IT... Lees meer
Wat doet een AFAS Applicatiebeheerder – hoe werf je een AFAS specialist – salaris AFAS Beheerder  Lees meer
Digital Transformation, wat betekent dat? – Hoe pak je het proces aan? – Hoe vind je de juiste IT Manager... Lees meer
 Waarom video opnames als ondersteuning van de vacaturetekst gebruikt moeten worden in een succesvolle... Lees meer