Gemiddelde klanttevredenheid
8,3

Het laatste nieuws

 

ICT Werving en selectie

Categorieën: ICT Werving en selectie

Wat is ICT werving en selectie?
ICT werving & selectie is zoals de term reeds aangeeft het werven en vervolgens het selecteren van ICT personeel. In de klassieke zin betekent dat: stel een vacaturetekst op en adverteer deze. Kwalificeer de sollicitanten en selecteer een aantal kandidaten waarmee je in gesprek gaat en die je uiteindelijk een contract aanbiedt. Lees ook mijn blogs over IT recruitment

ICT werving en selectie in meer detail.
De eerste stap in een goed IT werving en selectie proces is het schrijven van een goed vacatureprofiel. Dit profiel moet niet alleen een goed beeld van de functie geven, het moet daarnaast ook aantrekkelijk gepresenteerd worden. M.a.w. de lezer moet enthousiast worden van het bedrijf en de vacature.
Vervolgens zal er een goede selectie gemaakt moeten worden van de te gebruiken communicatiemiddelen . Welke jobboards, welke media en welke social media worden ingezet?
De volgende stap is een cruciale stap. Wie gaat met de IT professional in gesprek? Begrijpt de gesprekspartner de techniek, spreekt hij of zij de taal van de professional. M.a.w. is de gesprekspartner de juiste gesprekspartner voor de sollicitant? Krijgt de sollicitant de indruk dat hij met de juiste persoon spreekt die hem technisch goed begrijpt en hem goed kan ‘vertegenwoordigen’ in het wervingsproces en bij de opdrachtgever?
Immers, IT professionals zijn vaak zo gewild dat het belangrijk is de juiste professionals te vinden, te enthousiasmeren en ‘binnen boord’ te houden.
Als laatste is het van groot belang om in het hele proces van intake tot en met de gesprekken bij de klant en het proces van het doen van een aanbieding, goed te communiceren tussen kandidaat en opdrachtgever.

ICT werving en selectie, is het toereikend?
Het antwoord op de vraag “Is werving en selectie voor ICT vacatures toereikend?” is NEE.
Met de huidige krapte in de ICT markt leidt het adverteren van een goede vacaturetekst zelden tot het in contact komen met de geschikte kandidaten. Daarvoor moeten meer specifieke acties worden geïnitieerd.
Om wel succes te hebben moeten - aanvullend aan bovenstaande acties - mensen actief benaderd en zakelijk ‘verleid’ worden.
Om de juiste mensen te benaderen moet worden beschikt over een goed en actief netwerk. Met ‘zakelijk verleiden’ bedoel ik de mensen inzicht geven in wat het bedrijf werkelijk te bieden heeft, wat de ontwikkelingsmogelijkheden zijn binnen het bedrijf en waar de grenzen liggen. En dat op een wijze die de kandidaat aanspreekt.

ICT werving en selectie, hoe onderscheidt ICT Career zich?
Waarom zou u mogelijk kiezen voor ICT Career?
• Sinds 2001 zijn wij gespecialiseerd in het bemiddelen van (slechts en alleen) ICT personeel;
• Wij schrijven goede vacatureteksten en weten hoe en waar te adverteren;
• Wij hebben sinds 2001 bewust gebouwd aan het hebben van een sterk ICT netwerk;
• Wij spreken de taal van de IT professionals en weten waar we specifieke engineers kunnen vinden;
• Wij weten ook wanneer we “Nee” moeten zeggen tegen een vacature als wij denken deze niet succesvol te kunnen bemiddelen.

Hebben jullie een moeilijk in te vullen ICT vacature en overwegen jullie hulp in te roepen van een gespecialiseerd bureau, neem dan gerust contact met ons op. Wij gaan met jullie in gesprek om te kijken of we de juiste expertise in huis hebben. 

Lees hier mijn andere blogs over personeelswerving

Reageer

load more

Meer weten?

Neem nu contact op!

Contact