IT Management en digitale transformatie

Wat is digitale transformatie?

Digitale transformatie is het proces van een organisatie om middels digitalisering de interne processen en de klantprocessen optimaal te ondersteunen. Anders gezegd het is een transformatie waarbij digitale technologieën een dominante rol spelen.

Natuurlijk heeft er de laatste decennia een grote digitale verandering binnen alle organisaties en bedrijven plaatsgevonden. Maar verandering is niet hetzelfde als transformatie. Digitale transformatie is een verandering waarbij de verschillende processen digitaal georiënteerd gaan worden en veelal data gedreven.

IT Management, het managen van business vragen en IT technologie

In de digitale transformatie gaat het erom de veranderende business vragen te onderzoeken en te verwoorden, deze te koppelen aan IT technologie. Hiermee wordt het de business processen ondersteund en daar waar mogelijk versneld.

Een simpel voorbeeld is om niet het buikgevoel te laten overheersen maar beslissingen te onderbouwen met historische data en met data trends.

Hoewel er geen standaard aanpak is voor een succesvolle digitale transformatie, is bij de transformatie veelal het succes gebaseerd op de volgende 4 pijlers

  1. Diepgaande kennis van de markt en de sector
  2. Goed inzicht in de relevante data waaronder de financiële data
  3. Inzet van de juiste IT technologie
  4. Bovenal om mensen en organisaties inzicht te geven in de voordelen van de veranderingen waardoor deze worden omarmt.

IT Manager Digitale Transformatie

Zijn jullie op zoek naar een IT Manager die de digitale transformatie van jullie organisatie zal helpen vormgeven en versnellen en kunnen jullie hulp gebruiken bij de werving? Neem eens contact op met ICT Career. Wij helpen jullie graag.

Lees hier mijn andere blog over digitale transformatie IT Manager Digitale Transformatie 

Bekijk ICT Career’s diensten op het gebied van Werving ICT Manager en IT werving & selectie en van IT Recruitment

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie

Neem contact op

Recente artikelen / blog items

Stel, je hebt een IT vacature en je overweegt om voor de werving samen te gaan werken met een IT executive recruitment bureau. Hoe weet je dan welk bureau goed is? M.a.w. op welke criteria moet je selecteren?

Lees meer
Lees meer over Een goed IT executive recruitment bureau

Met het gemak van het internet, en daarmee de toegang tot allerlei databases met IT-professionals, is het relatief eenvoudig om kandidaten voor een moeilijk te vervullen ICT vacature te vinden. Het vinden van kandidaten is een eerste stap, maar het in gesprek komen met professionals is de volgende uitdaging. Mijn bedrijf ICT Career beschikt over uitgebreide ervaring op het gebied van ICT executive search en ik wil graag een aantal do’s en don’ts bespreken.

Lees meer
Lees meer over Do s en don ts bij IT executive search

Ben je op zoek naar een partij die je kan helpen met het vinden van goede IT professionals? In deze blog geef ik je een praktisch inzicht over hoe een goed en succesvol executive search traject ingericht zou moeten zijn.

Lees meer
Lees meer over Hoe vind je een goed buro voor IT executive search