Gemiddelde klanttevredenheid
8,3

Het laatste nieuws

 

Systeembeheerder IaaS

Categorieën: Systeembeheerder

Wat doet een Systems Engineer van een IaaS?
SaaS, Paas en IaaS. Snap jij het nog?
Ik denk dat ik het nog snap maar laat ik mij beperken tot “Wat doet een Systems Engineer van een IaaS?”
Om deze vraag te beantwoorden is het denk ik goed om eerst de vraag te beantwoorden “Wat is een IaaS”? Een IaaS is een Infrastructure as a Service, oftewel een IT infrastructuur die je op maat kunt afnemen. De grootste voordelen van een IaaS zijn:
• Je neemt precies de IT infra af die je nodig hebt;
• Je interne IT organisatie en IT kosten worden op dat gebied heel overzichtelijk;
• Je weet dat je up-time en stabiliteit goed zijn:
• Je kunt heel eenvoudig op- en afschalen, afhankelijk van je behoefte.

Om terug te komen op de vraag Wat doet een Systems Engineer IaaS?
Een Systems Engineer van een IaaS bouwt in een datacenter een platform waarop eindklanten een gedeelte kunnen inkopen waarop ze hun diensten / applicaties kunnen draaien.
Meer specifiek, de System Engineer bouwt een Cloud infrastructuur omgeving waarin de eind-klant een gedeelte kan inkopen om zijn IT in onder te brengen, op te kunnen draaien. Deze om-geving kenschetst zich doordat de omgeving voor iedereen en overal toegankelijk is, schaalbaar is en stabiel en goed (IT) beveiligd is.

Wat zijn de technische skills van een Systems Engineer IaaS?
In grote lijnen zijn er twee ‘smaken’ / twee Operating Systems waarop een IaaS kan worden ge-bouwd:
• Open Source met het OS Linux
• Microsoft met het OS Windows
Op één van deze gebieden moet de System Engineer een specialist zijn in het ontwerp en de bouw. Daarnaast zal deze professional diepgaande kennis moeten hebben van:
• Virtualisatie
• Storage
• Databases
Steeds vaker zijn Azure of Amazon Web Services een hele belangrijke kenniscomponent om de Engineer een echte Cloud specialist te laten zijn.

Wat verdient een System Engineer IaaS?
Een System Engineer IaaS verdient aanmerkelijk meer dan een lokale Systeembeheerder. M.a.w. een Systeembeheerder die lokale infrastructuur op lokale servers beheert verdient minder dan een Cloud Engineer. De precieze hoogte van het salaris is o.a. afhankelijk van de groot-te van het bedrijf (data center), de complexiteit en grootte van het IaaS en de senioriteit van de professional maar varieert tussen € 3.500 en € 8.500 per maand. Lees meer over salarissen voor systeembeheerders in mijn blog "Wat verdient een Systeembeheerder?"

 

Lees hier ons overzicht vacatures SysteembeheerderHebben jullie een vacature IaaS System Engineer, en kunnen jullie steun gebruiken bij de werving, neem dan gerust contact op met ICT Career.

Lees hier de andere blogs over Systeembeheerder


Reageer

load more

Meer weten?

Neem nu contact op!

Contact