Gemiddelde klanttevredenheid
8,3

IT Recruitment exclusieve of niet exclusieve samenwerking

blog_image:article_ictcar_15919557235ee3510baee8f.png:end_blog_image

IT Recruitment – exclusieve of niet-exclusieve samenwerking

Sinds 2003 werk ik voor mijn bedrijf ICT Career als IT Recruiter. Vaak worden wij gevraagd om samen met andere bureaus een vacature in te vullen.  

Sinds 2003 werk ik voor mijn bedrijf ICT Career als IT Recruiter. Vaak worden wij gevraagd om samen met andere bureaus een vacature in te vullen. Eigenlijk bedanken wij dan netjes voor een niet-exclusieve opdracht. Mijn motivatie is dat wij goed zijn in wat wij doen, namelijk het succesvol vinden van gekwalificeerde IT professionals voor moeilijk in te vullen IT vacatures. Als wij ons werk doen en daar kosten voor maken en er tijd in investeren, vinden wij het redelijk om daar binnen een termijn van 3 weken financieel voor beloond te worden. Veelal stel ik de vraag aan de potentiële opdrachtgever: “Jullie willen toch ook beloond worden voor de diensten waar je goed in bent en waar je geld en tijd in investeert?” 

De uitzondering die wij maken op deze regel van exclusieve samenwerking, is als wij worden gevraagd om meerdere vacatures van hetzelfde soort in te vullen en onze inschatting is dat 1 of 2 ons wel lukt maar 3 of meer niet. Dan werken we graag samen op basis van niet-exclusiviteit. 


IT Recruitment – voor/ nadelen niet-exclusieve samenwerken

Wat zijn de voordelen als opdrachtgever om met meerdere IT Recruiters samen te werken? 

  • Meerdere recruiters doen hun best om zo snel mogelijk de beste kandidaat aan je voor te stellen waarmee de verwachting is dat je de vacature snel hebt ingevuld Wat zijn de nadelen?
  • Recruiters kunnen onder tijdsdruk onvoldoende kwaliteit leveren en niet de tijd nemen om de beste kandidaat te vinden 
  • Recruiters stellen goede kandidaten voor aan opdrachtgevers die een hogere fee bieden 
  • Ons komt regelmatig ter ore dat Recruiters die niet-exclusief werken o.i.v. gebrek aan tijd eveneens onvoldoende kwaliteit leveren aan de kandidaten. Dit leidt tot onvrede bij IT professionals en dat straalt mede af op de opdrachtgever. 

Wat zijn de voordelen voor de opdrachtgever om exclusief samen te werken 

  • Volledig commitment van het recruitment bureau om de vacature binnen de afgesproken periode van exclusiviteit in te vullen 
  • Het bureau kan de gewenste kwaliteit leveren aan zowel de opdrachtgever als ook aan de IT professionals 
  • Het bureau en de opdrachtgever kunnen relatie en kennis opbouwen die mogelijk toekomstige opdrachten ten goede komt. Wat is het nadeel
  • Het bureau en de opdrachtgever kunnen relatie en kennis opbouwen die mogelijk toekomstige opdrachten ten goede komt. 
  • Het nadeel kan zijn dat het bureau na de afgesproken exclusiviteitsperiode de kandidaat niet heeft gevonden en de opdrachtgever, maar ook de recruitment partij, met lege handen zit.
  • Wij berichten wekelijk over de vorderingen, waardoor we de resultaten kunnen evalueren en de doelen indien nodig kunnen bijstellen.

Overwegen jullie de hulp van een IT recruiter voor het invullen van een IT vacature? Neem gerust contact op met ICT Career, wij helpen jullie graag.

Weet je eigenlijk wel dat je met te veel IT recruiters zaken doet en wil je weten Hoe houd je controle over je recruitment partners

Hoewel zeer ongebruikelijk maar Een goede IT recruitment bureau zegt ook NEE

Bekijk ICT Career’s diensten op het gebied van IT werving & selectie en van IT Recruitment

 

Auteur

Karst Dollekamp

Publicatiedatum

12 June 2020

Aantal reads

2564 keer bekeken
Recente artikelen / blog items
Wij vinden binnen drie weken de geschikte kandidaten voor jullie IT-vacature.  Lees meer
  Sinds het jaar 2001 werf en selecteer ik IT-professionals en IT-managers. In deze uitgebreide blog zal ik de... Lees meer
  In de zich snel ontwikkelende digitale wereld is het belangrijk om goed IT-personeel te vinden om je bedrijf... Lees meer
Wil je beter IT professionals werven? Maak dan niet deze 5 meest gemaakte recruitment fouten  Lees meer
    Werven van IT Professionals - Gratis Recruitment Advies van ICT Career   Lees meer
IT Recruitment – Wat heeft ICT Career geleerd van 2022? 5 tips voor het succesvol werven van IT... Lees meer