Wat is een headhunter

Wat is een IT Headhunter en wat doet een goede IT headhunter?

ICT Career – IT Headhunters sinds 2001 – is een klein bureau met gedreven en ervaren Headhunters.
Een IT Headhunter is een recruitment specialist die ‘jaagt’ op kandidaten voor een moeilijk in te vullen vacature. Jagen heeft een nogal negatieve lading. Met jagen, oftewel ‘hunten’ wordt bedoeld dat de Headhunter in contact probeert te komen met een aantal kandidaten.

Wat doet een goede IT headhunter

De IT headhunter krijgt van de klant een opdracht om hen in contact te brengen met kandidaten die voldoen aan de verwachtingen en die open staan voor een nieuwe werkgever. Vervolgens gaan de Headhunter en de opdrachtgever in gesprek om de vacature-eisen goed te schetsen.
Het is de taak van de headhunter om de opdrachtgever erop te wijzen
•    als er onrealistische verwachtingen worden gesteld aan de ‘ideale’ nieuwe werknemer
•    dat er mogelijk een veer moet worden gelaten in de eisen en verwachtingen die de opdrachtgever heeft. Eén van mijn vragen luidt standaard: “Welke eis t.a.v. het cv van de nieuwe werknemer zijn jullie bereid te laten varen?”.

Dan volgt het complexe proces om de juiste kandidaten te vinden. Daarvoor zijn verschillende bronnen beschikbaar en in de huidige tijd zijn daar verschillende (internet) technieken beschikbaar die ik heb beschreven in mijn blog executive search digitaal

Zijn de potentiële kandidaten bekend, dan komt de fase waarin die mensen met de juiste toon worden benaderd om hen geïnteresseerd te krijgen in het bedrijf en de vacature. Dit gedeelte is misschien wel het meest belangrijke gedeelte van het headhunten. Het is een proces waarin de informatie in de taal van de kandidaat gepresenteerd moet worden; interessant, zakelijk verleidelijk maar zeker niet opdringerig.

Kom je eenmaal in gesprek dan is het de taak van de IT Headhunter om een goed beeld te schetsen van de opdrachtgever en de vacature en om samen met de kandidaat de afweging te maken of er inderdaad sprake is van een match.

Wanneer is de opdracht door de headhunter succesvol afgerond?

De opdracht is succesvol ingevuld wanneer:
•    De kandidaat en het bedrijf een arbeidsovereenkomst ondertekenen
•    De kandidaat in dienst treedt bij zijn / haar nieuwe werkgever

Wil je weten wat ICT Career als Headhunt bureau kan betekenen, lees ICT Career – IT Headhunter

Bekijk ICT Career’s diensten op het gebied van IT werving & selectie en van IT Recruitment

Zijn jullie op zoek naar een goed IT headhunt bureau?

Ga eens in gesprek met ICT Career, IT headhunters sinds 2002.

Neem contact op

Recente artikelen / blog items

Stel, je hebt een IT vacature en je overweegt om voor de werving samen te gaan werken met een IT executive recruitment bureau. Hoe weet je dan welk bureau goed is? M.a.w. op welke criteria moet je selecteren?

Lees meer
Lees meer over Een goed IT executive recruitment bureau

Met het gemak van het internet, en daarmee de toegang tot allerlei databases met IT-professionals, is het relatief eenvoudig om kandidaten voor een moeilijk te vervullen ICT vacature te vinden. Het vinden van kandidaten is een eerste stap, maar het in gesprek komen met professionals is de volgende uitdaging. Mijn bedrijf ICT Career beschikt over uitgebreide ervaring op het gebied van ICT executive search en ik wil graag een aantal do’s en don’ts bespreken.

Lees meer
Lees meer over Do s en don ts bij IT executive search

Ben je op zoek naar een partij die je kan helpen met het vinden van goede IT professionals? In deze blog geef ik je een praktisch inzicht over hoe een goed en succesvol executive search traject ingericht zou moeten zijn.

Lees meer
Lees meer over Hoe vind je een goed buro voor IT executive search