IT Recruitment en video opnames

Waarom video opnames als ondersteuning van de vacaturetekst gebruikt moeten worden in een succesvolle recruitment campagne.

IT professionals werven wordt een steeds grotere uitdaging. Het aantal IT vacatures neemt sterker toe dan het aantal IT professionals dat in Nederland werkzaam is. IT professionals hebben het momenteel dus voor het uitkiezen als het gaat om hun volgende werkgever. De toekomstige werkgever moet alles uit de kast halen om nieuwe werknemers aan zich te binden. Maar om uiteindelijk een contract te kunnen ondertekenen met een nieuwe collega, is het belangrijk om überhaupt eerst met kandidaten in gesprek te komen.

Een succesvol recruitment proces begint bij het selecteren van de juiste kandidaten, lees hierover mijn blog IT Executive Recruitment. Vervolgens worden deze mensen actief benaderd met een boodschap die hen moet interesseren.

Sinds ongeveer 1,5 jaar maken wij bij ICT Career voor een vacature die wij bemiddelen een aantal korte video’s. De video’s belichten

  • de toekomstige organisatie
  • het toekomstige team
  • de vacature en de uitdagingen de de vacature biedt.

Het zijn opnames die gemaakt worden met een smartphone of met behulp van  de opname functie van bv. Teams. Kijk voor voorbeelden op onze site, https://www.ictcareer.com/alle-ict-vacatures.html

Over het algemeen maken wij 2 tot 3 video’s per vacature:

  1. Met de HR verantwoordelijke
  2. Met de Manager ICT en / of met een directe toekomstige collega
  3. Met de Recruiter van ICT Career

In onze recruitment campagnes hebben wij vastgesteld dat een korte video veel meer toevoegt dan een goede en pakkende vacaturetekst. Hierdoor komen wij sneller en met meer mensen in gesprek. Wij kunnen het iedereen aanbevelen om video’s te gebruiken in hun IT recruitment programma!

Bekijk ICT Career’s diensten op het gebied van IT werving & selectie en van IT Recruitment

Lees ook mijn andere blogs over IT recruitment – IT recruitment is dood! Lang leven IT executive recruitment!  en Een goed IT recruitment bureau zegt ook NEE

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie

Neem contact op

Recente artikelen / blog items

Stel, je hebt een IT vacature en je overweegt om voor de werving samen te gaan werken met een IT executive recruitment bureau. Hoe weet je dan welk bureau goed is? M.a.w. op welke criteria moet je selecteren?

Lees meer
Lees meer over Een goed IT executive recruitment bureau

Met het gemak van het internet, en daarmee de toegang tot allerlei databases met IT-professionals, is het relatief eenvoudig om kandidaten voor een moeilijk te vervullen ICT vacature te vinden. Het vinden van kandidaten is een eerste stap, maar het in gesprek komen met professionals is de volgende uitdaging. Mijn bedrijf ICT Career beschikt over uitgebreide ervaring op het gebied van ICT executive search en ik wil graag een aantal do’s en don’ts bespreken.

Lees meer
Lees meer over Do s en don ts bij IT executive search

Ben je op zoek naar een partij die je kan helpen met het vinden van goede IT professionals? In deze blog geef ik je een praktisch inzicht over hoe een goed en succesvol executive search traject ingericht zou moeten zijn.

Lees meer
Lees meer over Hoe vind je een goed buro voor IT executive search