Gemiddelde klanttevredenheid
8,3

IT Recruitment

Als ervaren IT-recruiters begrijpen wij de behoefte aan gekwalificeerd IT-personeel. Bij ons IT-recruitment bureau zijn wij sinds 2001 gespecialiseerd in het werven en selecteren van talentvolle IT-professionals. Met diepgaande kennis van de IT-markt en een uitgebreid netwerk van kandidaten, brengen wij werkgevers en goede kandidaten succesvol samen. 

IT recruitment

Op zoek naar een goed IT executive recruitment bureau?

Ga eens in gesprek met ICT Career. Wij zijn ervaren IT recruiters.

Contact
 

IT recruitment - waarom ICT Career overwegen?

Waarom ICT Career als IT wervingsbureau kiezen? 
 • Wij zijn sinds 2001 als IT recruitmentbedrijf specialist in het bemiddelen van IT-personeel voor IT banen
 • Wij hebben sinds 2001 zorgvuldig een kandidaten talentpool opgebouwd van zowel IT professionals als ook IT managers. Dit kandidatennetwerk stellen wij ter beschikking aan onze opdrachtgevers.
 • Wij maken gebruik van artificiële intelligentie  technologie om de goede kandidaten te vinden en te benaderen
 • Wij produceren goed bekeken IT recruitment video’s. Deze video’s helpen kandidaten die wij actief benaderen om snel een goede indruk te krijgen van de vacature en te kunnen inschatten of deze IT vacature een zinvolle stap is in hun IT carrière.
 • Wij hebben onze wervingsdiensten zodanig ingericht dat het recruitmentproces vanaf de intake tot het presenteren van gekwalificeerde kandidaten twee tot drie weken duurt.

Geloof ons niet maar lees hier wat onze referenties zeggen over ICT Career

IT recruitment; hoe werkt het proces?

IT recruitmentproces 

ICT Career's recruitmentproces is efficiënt en transparant. Na de intake bespreken wij wanneer wij welke stappen gaan ondernemen. Het proces van intake tot presenteren van gekwalificeerde kandidaten duurt twee tot drie weken. Wekelijks informeren wij over de status van het recruitmentproces. Lees hier wat de ervaringen van de referenties  van ICT Career zijn.

Hoe start een succesvol IT recruitment proces?
Een goed recruitment proces start altijd met een kennismaking met de opdrachtgever. In dit gesprek worden de vacature en de wensen en eisen duidelijk gecommuniceerd. Door onze jarenlange ervaring als IT-recruitment consultants stellen wij regelmatig vast dat de wensen en eisen van een organisatie niet altijd aansluiten bij de realiteit van de arbeidsmarkt. Daarom zullen wij vaak tijdens de kennismaking een recruitmentadvies geven. Als de wederzijdse verwachtingen overeenkomen en realistisch zijn, komen we een recruitment plan overeen met acties gekoppeld aan een tijdslijn en met wekelijkse rapportages.

Wat zijn de echte succesfactoren voor IT executive recruitment?
In het kort zijn dit de onderscheidende onderdelen van een succesvol IT recruitmentproces

 • Schrijf een goede vacaturetekst waarin de organisatie en de vacature worden beschreven vanuit de interesse van de kandidaat. Wat bieden jullie i.p.v. wat vragen jullie.
 • Maak korte en aansprekende vacature recruitment video’s.
 • Benader kandidaten actief.
 • Richt een efficiënt recruitment proces in, inclusief het doen van een mogelijke aanbieding.

"Old School" recruitment vs executive recruitment

Bij het ‘oude’ recruitment, lees het ‘oude’ werving en selectie principe, werd een vacaturetekst geschreven en werd deze op verschillende media en kanalen gepubliceerd. Uit de reacties werden de beste kandidaten geselecteerd die vervolgens werden uitgenodigd voor een eerste gesprek.
Bij executive recruitment wordt nog steeds een pakkende vacaturetekst geschreven en deze wordt op een klein aantal kanalen en media uitgezet. De meeste jobsites beloven veel maar leveren niet of nauwelijks.Het executive gedeelte is dat kandidaten die vindbaar zijn op verschillende media en platforms, actief worden benaderd.

De huidige schaarste in de IT markt vraagt om een andere meer proactieve aanpak.

Wat zijn de IT recruitment trends

Als IT recruitmentbureau moet je in staat zijn om je voortdurend aan te passen aan de veranderende markt. De veranderingen zijn bijvoorbeeld nieuwe technologieën die weer nieuwe IT beroepen voortbrengen. Recruitment bureaus maken gebruik van steeds meer IT technologieën waardoor het IT proces efficiënter ingericht kan worden of meer gekwalificeerde kandidaten gevonden kunnen worden.

Wat zijn de huidige  recruitment trends?
In het kort zijn dit de recruitment trends die ICT Career gebruikt om succesvol IT professionals en IT managers te kunnen bemiddelen:

 • Zoek en benader kandidaten actief, adverteren is veelal niet zinvol.
 • Maak gebruik van recruitment video’s 
 • Maak gebruik van artificiële intelligentie technologie om bijvoorbeeld kandidaten te vinden of om nog beter te communiceren
 • Maak gebruik van verschillende social media om content, waaronder vacatureteksten, te delen en om in contact te komen met mogelijk geïnteresseerde kandidaten.

Lees hier mijn blogs over IT Recruitment:

 

top ICT vacatures
inHaarlem
vacature Informatiemanager Buurts Haarlem, opzetten van Informatie management voor nieuwe zorgverlener voor Haarlem, aansturen van een team van 4.
inGorinchem
[chapo]
inBreda
Product Consultant WMS, Implement and test warehouse management systems throughout Europe, 30% travel. 
Recente artikelen / blog items
Wij vinden binnen drie weken de geschikte kandidaten voor jullie IT-vacature.  Lees meer
  Sinds het jaar 2001 werf en selecteer ik IT-professionals en IT-managers. In deze uitgebreide blog zal ik de... Lees meer
  In de zich snel ontwikkelende digitale wereld is het belangrijk om goed IT-personeel te vinden om je bedrijf... Lees meer
Wil je beter IT professionals werven? Maak dan niet deze 5 meest gemaakte recruitment fouten  Lees meer
    Werven van IT Professionals - Gratis Recruitment Advies van ICT Career   Lees meer
IT Recruitment – Wat heeft ICT Career geleerd van 2022? 5 tips voor het succesvol werven van IT... Lees meer