IT Recruitment

Als ervaren IT-recruiters begrijpen wij de behoefte aan gekwalificeerd IT-personeel. Bij ons IT-recruitment bureau zijn wij sinds 2001 gespecialiseerd in het werven en selecteren van talentvolle IT-professionals. Met diepgaande kennis van de IT-markt en een uitgebreid netwerk van kandidaten, brengen wij werkgevers en goede kandidaten succesvol samen.

IT recruitment – waarom ICT Career overwegen?

Waarom ICT Career als IT wervingsbureau kiezen?

 • Wij zijn sinds 2001 als IT recruitmentbedrijf specialist in het bemiddelen van IT-personeel voor IT banen.
 • Wij hebben sinds 2001 zorgvuldig een kandidaten talentpool opgebouwd van zowel IT professionals als ook IT managers. Dit kandidatennetwerk stellen wij ter beschikking aan onze opdrachtgevers.
 • Wij maken gebruik van artificiële intelligentie  technologie om de goede kandidaten te vinden en te benaderen.
 • Wij produceren goed bekeken IT recruitment video’s. Deze video’s helpen kandidaten die wij actief benaderen om snel een goede indruk te krijgen van de vacature en te kunnen inschatten of deze IT vacature een zinvolle stap is in hun IT carrière.
 • Wij hebben onze wervingsdiensten zodanig ingericht dat het recruitmentproces vanaf de intake tot het presenteren van gekwalificeerde kandidaten twee tot drie weken duurt.
Op zoek naar een goed IT executive recruitment bureau?

Ga eens in gesprek met ICT Career. Wij zijn ervaren IT recruiters.

Kom in gesprek

Lees hier wat onze referenties zeggen over ICT Career

” Voor het bemiddelen van IT vacatures werken wij bij FSSC reeds enkele jaren samen met Karst Dollekamp. Karst neemt de tijd om ons bedrijf en onze behoeftes goed te begrijpen. Zijn persoonlijke aanpak, zijn kennis van de markt en het gebruik van video’s waarin wij onszelf presenteren, maken dat we tot op heden altijd onze IT vacatures hebben kunnen invullen. Mede vanwege zijn persoonlijke aanpak, zijn transparante communicatie en doordat Karst zijn afspraken altijd nakomt, ervaar ik samenwerking met Karst als erg prettig. “

Hent van Oijen, Manager IT bij Foundation FSSC

” Karst heeft voor ons een aantal ICT vacatures ingevuld. De samenwerking en voortvarendheid hebben wij als zeer prettig ervaren. Karst is een goede gesprekspartner, kent de ICT markt, weet de nuance in een vacature te vinden én de juiste persoon voor onze organisatie. “

Chantal Lammers, Manager HR bij Vereniging Eigen Huis

Karst heeft Slachtofferhulp Nederland begeleid bij de werving van een manager ICT. Wij waren onder de indruk van de goede set kandidaten die we vlot kregen aangereikt. Karst investeert veel tijd in de relatie met zijn opdrachtgever en met de kandidaten. Dat vertaalt zich terug in kansrijke matches, omdat hij beiden goed kent. Ik heb Karst leren kennen als een servicegerichte recruiter, met een uitstekend netwerk en het vermogen om op strategisch niveau met zijn opdrachtgever mee te denken. Wij blijven in de toekomst graag met Karst werken!

Edward van der Kruijk, Raad van Bestuur Slachtofferhulp Nederland

Ik werk nu ruim twee jaar intensief samen Karst om de startup organisatie AgoraSys op te bouwen. Waarbij team spirit, maatschappelijke betrokkenheid, hands-on mentaliteit, resultaatgerichtheid én de uitdagende combinatie van inhoudelijke IT binnen het zorgdomein, de contouren bepalen voor de werving & selectie die we samen invullen. Ik heb Karst leren kennen als iemand die deze contouren uitstekend aanvoelt en daar ook de juiste kandidaten bij weet te vinden. Bij twijfel vraagt hij door, heeft voldoende kaliber om zijn professionele ervaring en expertise in te zetten en spreekt onze taal en snapt ons DNA. Wij bouwen samen door!

Roel K., Tweedegraads connectie Directeur AgoraSys B.V.

Wij werken al langere tijd met veel plezier samen met Karst, hij heeft meerdere IT vacatures voor ons ingevuld.

Natuurlijk hebben wij in het verleden ook met andere bureaus samen gewerkt maar Karst met zijn bedrijf ICT Career onderscheidt zich naar mijn mening als volgt:

Hij investeert tijd in echt goed te begrijpen wat wij doen en waar onze behoeftes liggen.
Hij levert snel goede en gekwalificeerde kandidaten aan
Hij komt zijn afspraken na.
Karst communiceert duidelijk en het is goed samenwerken met Karst.

Wij bevelen hem van harte aan!

Bert Willemsen, Executive Vice President of aXite Securty Tools

In deze tijd is het lastig om de juiste mensen te vinden, maar Karst lukt het elke keer weer. Wij werken al enige jaren met veel plezier samen met Karst. Hij heeft ons al aan meerdere geschikte nieuwe collega’s geholpen. Zijn persoonlijke benadering, netwerk en manier van communiceren werkt uitermate prettig en efficiënt. Feedback van onze collega’s die via Karst binnenkomen geven aan dat zij door zijn aanpak het gesprek zijn aangegaan, zelfs indien ze niet echt op zoek waren. Dus zoek je iemand die voor jou geschikte kandidaten werft dan zou ik zeker contact met Karst opnemen.

Cornelie Glerum, Tweedegraads connectie COO by FSSC

IT recruitment; hoe werkt het proces?

IT recruitmentproces 

ICT Career’s recruitmentproces is efficiënt en transparant. Na de intake bespreken wij wanneer wij welke stappen gaan ondernemen. Het proces van intake tot presenteren van gekwalificeerde kandidaten duurt twee tot drie weken. Wekelijks informeren wij over de status van het recruitmentproces. Lees hier wat de ervaringen van de referenties  van ICT Career zijn.

Hoe start een succesvol IT recruitment proces?
Een goed recruitment proces start altijd met een kennismaking met de opdrachtgever. In dit gesprek worden de vacature en de wensen en eisen duidelijk gecommuniceerd. Door onze jarenlange ervaring als IT-recruitment consultants stellen wij regelmatig vast dat de wensen en eisen van een organisatie niet altijd aansluiten bij de realiteit van de arbeidsmarkt. Daarom zullen wij vaak tijdens de kennismaking een recruitmentadvies geven. Als de wederzijdse verwachtingen overeenkomen en realistisch zijn, komen we een recruitment plan overeen met acties gekoppeld aan een tijdslijn en met wekelijkse rapportages.

Wat zijn de echte succesfactoren voor IT executive recruitment?
In het kort zijn dit de onderscheidende onderdelen van een succesvol IT recruitmentproces

 • Schrijf een goede vacaturetekst waarin de organisatie en de vacature worden beschreven vanuit de interesse van de kandidaat. Wat bieden jullie i.p.v. wat vragen jullie.
 • Maak korte en aansprekende vacature recruitment video’s.
 • Benader kandidaten actief.
 • Richt een efficiënt recruitment proces in, inclusief het doen van een mogelijke aanbieding.

“Old School” recruitment vs executive recruitment

Bij het ‘oude’ recruitment, lees het ‘oude’ werving en selectie principe, werd een vacaturetekst geschreven en werd deze op verschillende media en kanalen gepubliceerd. Uit de reacties werden de beste kandidaten geselecteerd die vervolgens werden uitgenodigd voor een eerste gesprek.
Bij executive recruitment wordt nog steeds een pakkende vacaturetekst geschreven en deze wordt op een klein aantal kanalen en media uitgezet. De meeste jobsites beloven veel maar leveren niet of nauwelijks. Het executive gedeelte is dat kandidaten die vindbaar zijn op verschillende media en platforms, actief worden benaderd.

De huidige schaarste in de IT markt vraagt om een andere meer proactieve aanpak.

Wat zijn de IT recruitment trends

Als IT recruitmentbureau moet je in staat zijn om je voortdurend aan te passen aan de veranderende markt. De veranderingen zijn bijvoorbeeld nieuwe technologieën die weer nieuwe IT beroepen voortbrengen. Recruitment bureaus maken gebruik van steeds meer IT technologieën waardoor het IT proces efficiënter ingericht kan worden of meer gekwalificeerde kandidaten gevonden kunnen worden.

Wat zijn de huidige  recruitment trends?
In het kort zijn dit de recruitment trends die ICT Career gebruikt om succesvol IT professionals en IT managers te kunnen bemiddelen:

 • Zoek en benader kandidaten actief, adverteren is veelal niet zinvol.
 • Maak gebruik van recruitment video’s.
 • Maak gebruik van artificiële intelligentie technologie om bijvoorbeeld kandidaten te vinden of om nog beter te communiceren.
 • Maak gebruik van verschillende social media om content, waaronder vacatureteksten, te delen en om in contact te komen met mogelijk geïnteresseerde kandidaten.

Lees hier mijn blogs over IT Recruitment:

Bekijk hier mijn YouTube video's over IT recruitment

ICT Career vindt binnen 3 weken de geschikte IT professional, Beloofd.

ICT werving & selectie - IT recruitment

Ben je op zoek naar een goed IT recruitment bureau?

Lees hier mijn blogs over IT Recruitment

Stel, je hebt een IT vacature en je overweegt om voor de werving samen te gaan werken met een IT executive recruitment bureau. Hoe weet je dan welk bureau goed is? M.a.w. op welke criteria moet je selecteren?

Lees meer
Lees meer over Een goed IT executive recruitment bureau

ICT Career is sinds 2001 specialist op het gebied van IT Recruitment in de Randstad en met name in Amsterdam. Wij zijn IT recruitment specialist in het vinden van de juiste IT professional.

Lees meer
Lees meer over Amsterdam IT Recruitment

De beste IT’ers zijn lastig te bereiken. ICT Career gaat op zoek naar de kandidaat die niet alleen bij je vacature maar ook bij de organisatie past. Dit doen we proactief. We beschikken over een sterk netwerk van IT professionals die latent op zoek zijn naar een betere baan.

Lees meer
Lees meer over ICT Career een goed IT recruitment Bureau